Khamis, 10 April 2014

Casper the friendly cat.

Salam semua, its been a long time since my last post on 2011.. Rasa lama gila tak update..sebenarnya tak tau nak update apa..Cerita byk tapi malas nak taip..hehehe..Ok berbalik pada tajuk , sapa2 yg kenal aku mesti tau sape casper ni kan..Casper kucing pertama yg aku bela lepas kawin. Dulu zaman sekolah dulu ada bela kucing jugak nama blackie tp it wayyyy back in 1999 kot.. blackie tu kucing kampung kacukan parsi..Walaupun kucing kampung,  tapi sangat pandai, buang air besar, air kecik kat tandas..Masa tu bajet ciput, maklumlah masih budak sekolah so takdelah nak beli pasir kucing bagai.. Nasib baik lah sekali ajar je si blackie ni terus pandai membuang kat tandas. kalau tak sure bapak aku buang si blackie ni. Maklumlah bapak aku ni tak catfriendly gitu. Tapi dgn Blackie ada sikit exception.. Dgn blackie ni dia sayang sbb blackie pandai ambil hati dia.. Tapi apakan daya, blackie hilang tanpa jejak, tak tau dia pg mana, hidup ke, mati ke..Sedih giler weh masa tu.. Mcm putus cinta rasanya bila hilang kucing ni  mandi tak basah, makan tak lalu..Asik dok pikir mana lah kucing aku pergi..Aku syak dia kena langgar kot..huk huk huk..
               Ni lah blackie, tp bukan blackie aku yg hilang tu..Blackie akuyg hilang tu rupa mmg sebijik mcm blackie ni..Bulu kembang, tp takde putih kat perut.. semua black je bulu dia..

Ok Tak yah ingat benda yang dah lepas, skrg Blackie dah digantikan dengan Kucing baru. Nama kucing tu "casper the friendlycat".. Peh berapa punya panjang nama dia terbelit lidah nenek aku nak sebut..hehehe.. Tp kitorg panggil Casper je, klu malas sangat panggi CAS (lidah melayu sebut KES). Sama macam blackie, Casper ni pun pandai buang segala toksin dia kat litter box dia dalam tandas dan lagi satu kalau Casper nak muntah dia akan muntah kat tandas atau tempat yg aku senang nak cuci. Memang senang nak bela si Casper ni.. Sebab tu aku sayang gilos kat Casper ni.. Dia pandai bawak diri bak kata orang. Skrg ni Casper lah yang jadi peneman aku masa Incik Ary takde, pendengar setia time aku tgh sedih dan pembuat sepah kat rumah aku..hehehe..
     
   Nilah casper the friendly cat tu, tgh Jakun dpt carrier baru..

   
                     Casper the friendly Cat sleep like a boss!

                      Casper peneman dikala duka...ecehhhhh

         Tukang sibuk nak tido atas katil jugak..

     lastly, tukang jahanamkan my perabot..huhuhu

3 ulasan:

Mia Kassim berkata...

Salam singgah dan follow di sini :D

Zasillah Ariffin berkata...

casper tu yang putih comel sangat beb..geram lah jugak hahaha

Ania berkata...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Related Posts with Thumbnails