Selasa, 19 April 2011

Macaroons harrod

Ekceli ni cerita bulan lepas,
tapi aku tak sempat nak update since my hubby sakit aritu.
Masa tu we all pegi shoppingt KLCC, niat di hati nak beli tote bag harrods.
giler cunsss tote bag dia, ader tulisan harrods kecik2.
So kitorg pon masuk kat Harrods. Trus pegi kat bahagian beg.
Tapi bila semangat aku tu dah berkobar2 nak beli,
kaler yg aku nak takdok, yg ada kaler merah.
so kensel lah nak beli tote bag tu.
Alang-alang dah masuk Harrods, mestilah kena beli sumthing kan?
(alasan nak perabih duit)
so aku beli lah macaroons, 6 pcs rm15..
(humang aih..mahal kan macaroons ni, tp sbb nak makan sgt macaroons ni ku beli jugak lah)
aku beli satu coffe, satu strawberi and 4 ceklat..coz i love macaroons coklat..
sedap dan x manis sangat..Kalau strawberry rasa dia pehh..manis gilerr..
kalau korang nak beli macaroons kat harrods aku cadangkan amik ceklat ngan coffee coz bg aku dua flavour ni mmg sedap.

comel pak Guard Harrods ni..hihihi

Macam-macam ado!


Apsal tinggal 4 jer? sebab, macaroons ni hancur masa aku bawak. Beg plastik dia terhempap dgn beg shopping yg lain..yg selamat cuma coklat jer..Maybe coz coklat ramai, so depa berganding tenaga menghempap si stoberi dgn coffee..(hahaha..ok aku da melalut...)

p/s: sekarang aku tgh belajar buat macaroons ni, kalau jadi aku ajar korang ea..hihihi..

17 ulasan:

Shiela Latif berkata...

okeh bebeh...i tunggu hapdet resipi macaroons nie...tapi i tak tentu buat lah..ekekeke, kat JB kat mana leh dapat ek?? (kesian, duk bwh tempurung! tempurung besi!!)

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

sedap.....hehehehhe. kirim la kat utm ni barang sekotak

NARDtheNERD berkata...

sedapp ke sis..
i xpenah try lagi..
hee

z berkata...

oh mine....nakkkkk macarons..huhu... :b:

atiey azha berkata...

sedap tak ni ?

caliph shuriken berkata...

macaroon tu kerjasamaaaa mcm wonderpets, hukk...

ratusiput berkata...

mmg mhl kan macaroon ni...nape ek???kalau ratu 6 biji rm15 pk 5 kali nk bli...kalau org blanja takpe...(dasar kemut) :)

POSH76 berkata...

eee bessnyer tak pernah cuba lagi macaroon tu...nak teraila

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

kalau jadi la.
kalau tak ko makan sorang k...
hahaha...

M a W a D D a H berkata...

best ea macaroon ni...xpernah cuba lagi la qellissa...nati gi sana, boleh la cuba rasa..adah suka lar rasa makanan baru...:)

kalau jd, nak jugak yg qellissa buat..mesti sedap nie...:)

ada mokhtar berkata...

nnt ajar la i ye =)

jemput join contest kat belog i =)
http://cikadamokhtar.blogspot.com/2011/04/cikadamokhtar-best-outfit-contest.html

ghost writer berkata...

tak pernah rasa...

kek coklat keras penah lar rasa...rasanya macam rasa coklat.hihi

beloghakimy berkata...

ada lagi 6 biji biskut macaroons ni dalam peti ais tak makan.. sedap kot.. sayang nak makan... ahahha

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

s h e e berkata...

wahh...nampak sedap...x pnah plak pg harrods ni...maybe should try someday...tp try resipi from qelissa la...hehe... (~__^)

Amoi berkata...

eh nak tanya.

apa rasa macrons tu sebenarnya?
inti dia inti apa tu?

oh dem

teringinnya nak rasa.


p/s: jom tengok cool design rak buku kat blog ai :D

whitecappuccino berkata...

hehe..hempap menghempap pulak macaroons ni

Related Posts with Thumbnails