Selasa, 6 Disember 2011

Sistem saraan Baru SBPA

Lately ni ramai penjawat awam yang tertanya-tanya pasal skim baru SBPA yang akan menggantikan sistem saraan SSM yang sedia ada sekarang kan. Banyak betul spekulasi-spekulasi yang aku baca kat FB. Ada yang kata ikut markah, kalau markah kureng dari 75% tak dapat kenaikan gaji. Betul ke tak, Wallahualam. Tunggu jelah. Then semalam tertengok FB KPPA (Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam) Tan Sri Abu Bakar haji Abdullah. *Klik untuk tumbesaran*
Kalau macam diatas ni pengiraannya, kira oklah jugak. Tapi kenapa sampai gred 26 je? Gred 41 keatas tak naik gaji ke ye? Maybe ini sebagai hint untuk semua penjawat awam kot. Takpe, kita tunggu jelah pekeliling dari JPA ni. In case kalau nak tahu lebih lanjut, boleh lah pergi ke FB beliau disini ye.

4 ulasan:

Shiela Latif berkata...

sistem saraan suri rumah ada tak babe?..akakakaka

Cik Puan Peah berkata...

terbaik la babe....cekap dan pantas...thanx!

Odah + One = OdahOne berkata...

wah! berita baek ni...hope lg byk berita baik yg akn kita dpt sblum PRU ni

Ayu Hashim berkata...

assalam.. lama tak blogwalking sini.. still remember ayu ke??

Related Posts with Thumbnails