Jumaat, 17 Jun 2011

Berkenan aku tengok Perodua Myvi model baru ni!

Yuhuuu everybody! Missing me? i miss u all too...Meh sini meh nak kiss pipi kiri sikit kiss pipi kanan sikit sambil gesel-gesel muka gitu...Rindu sesangat. Lama da aku tak update blog.Been busy lately with works and etc..
So aku update entry ringan-ringan jelah dulu ye..
Lately ni, ramai betul blogger yang upload gambar Myvi baru.
Cantik juga model terbaru myvi ni.
Tapi rupa dia hampir sama je dgn yang lama. Cuma ubah tang tu sikit tang ni sikit jadilah Myvi baru..Bila tgk kereta ni rasa macam nak tukar je Getz aku tu dgn kereta ni. Harga dia murah sikit kalau nak banding dari harga kereta Getz aku tu masa memula beli dulu.
Kan shee kan?Since my Getz ni da byk pulak ragamnya, rasa nak tukar kereta tu makin membuak-buak pulak. Tp cakap nak tukar senang, duitnya nan ado..Hahahaha..so berangan jelah dulu..

*Picture di cilok dari Cari.com.my*

Dari depan sikit-sikit macam Toyota Yaris.

Montot kereta ni mcm penah nampak.. Mcm montot Honda stream yg baru tu kan kan kan..And Still lebar montot dia..aku igt yg baru ni montot dia da selim melim sikit..Agaknya mmg signature Myvi kot, asal Myvi je mesti montot lebar.

Dah siap ada tinted sekarang ye. Dulu masa member aku beli Myvi gigihlah kitorg temankan pegi kedai tinted sampai tertido-tido tunggu kereta tu siap di 'tinted'.sekarang dah tak payah nak tinted kat kedai semua dah ready.. Side mirror pun da canggih, otomatik lagi ko! dah mcm kereta mewah gitu..

Gear dia pun canggih, dah tak sama macam Myvi lama..suker!

Harga dia pun boleh tahan murah kira mampu milik utk golongan muda mudi mcm aku ni..ahakksss muda ke?

1) Standard 1.3 SX (M) Solid – RM43,900.00

2) Standard 1.3 SX (M) Metalik – RM44,400.00

3) Standard 1.3 SX (M) Pearl White – RM44,800.00

4) Standard 1.3 EZ (A) Solid – RM46,900.00

5) Standard 1.3 EZ (A) Metalik – RM47,400.00

6) Standard 1.3 EZ (A) Pearl White – RM47,800.00

7) Premium 1.3 SXi (M) Solid – RM46,900.00

8 ) Premium 1.3 SXi (M) Metalik – RM47,400.00

9) Premium 1.3 SXi (M) Pearl White – RM47,800.00

10) Premium 1.3 EZi (A) Solid – RM49,900.00

11) Premium 1.3 EZi (A) Metalik – RM50,400.00

12) Premium 1.3 EZi (A) Pearl White – RM50,800.00


*sumber dari Arenakereta.com*


15 ulasan:

Odah + One = OdahOne berkata...

mau angkat sebijik lah...tapi xlarat berat sgt ni...hoho...comel gak myvi ni saja nk pncing org tmbh2 utang...trade in myvi lama amik yg baru berbaloi ker??/...adesh...xmaulah tmbh utang lagi...kasi angkatlah qelissa...

qellissa berkata...

@Odah One = OdahOne Tak larat nak angkat gak beb, berat..hahaha..sama lah..Tak nak tambah hutang yg sedia ada..selagi boleh pakai kereta tu, pakai je dulu..kalau da sampai tak boleh jalan baru pikir beli kereta lain..=)

nurfatiha blacky berkata...

cantik lah myvie baru nie. :)

sugar2 kapas strawberry berkata...

cool..sporty!

ratusiput berkata...

cantik...berkenan gak ratu tgk...

Shiela Latif berkata...

rinduuuuuuuu giler kat u babe..mana u pegi???...sedih tau ekna tinggal lama2 ni...huhu

i semalam baru usha2...kalau lah leh dapat satu myvi baru ni...alangkah indahnya dunia ini...ambik yang solid / auto..9 tahun...baru mampu nak pakai...ekekeke

qellissa berkata...

@Shiela Latif Hai beb...ada something crop up..so x dpt nak update blog or on fb sgt..=) missing u too...

You belilah satu beb..kaler putih pon cun gak..boleh lah i numpang bila blk johor nanti..hihihi

diana berkata...

beli la..
beli kaler putih..
suci!heheh

Miecyber berkata...

Cool...:D

Fasa Gerhana Bulan

wadud@duad berkata...

eleh kak..
xkan wat entry jer?
ject la abe suh sapot yng warna biru..
hehehehe

qellissa berkata...

@wadud@duad Cik Abe takde duit nk sapot beli keta ni..pakai je keta yg ado tu..hihihi..

Coffee Girl berkata...

Purple tu sangat lah hawt. kan kan? :-) very lady-like! but... i already owned the best car so...

amir aizat berkata...

warna baru myvi ni lawa kan!

Nashays berkata...

purple..kat saudi myvi ni adalah daihatsu passo..sejibiks

Shiela Latif berkata...

@qellissa panjang muncung abnag latip kang...dpaat viva pon jadiklah akaka

Related Posts with Thumbnails