Rabu, 1 Jun 2011

Jalan-jalan di Waterfront Kuching

Mesti korang ingat cerita pasal Sarawak tu dah abis kan?Nehii..nehii...belum abis lagi. Ada byk lagi episod.. Sebenarnya malas nak buat cerita pasal Sarawak ni one shot, takut korang bosan pulak nak membacanya. Kali ni aku nak membawa korang ke Waterfront Kuching..(pehh ayat dah mcm program travelogue 3 hari 2 malam kat TV9 tuhhhh). Kalau nak cari souvenirs utk kenkawan, kat deretan kedai souvenirs opposite Kuching Waterfront banyak giler kedainya pastu murah-murah pulak tu. Kat kedai tu, macam-macam ado! ko nak beli gambir Sarawak pun ado! selamba badak je diorg jual kat tepi-tepi kedai, kondom pon ada jual sekali..eh gambir Sarawak tu bukan utk sakit gusi ke? apa point nya jual sekali dengan kondom ye?(buat-buat muka blur kononnya,,ahakksss)..Jom layanzzz tgk gambar..A picture can tell a thousand words giteww..

Kalau korang rasa ada duit terlebih, boleh lah naik Sarawak River cruise ni. Harga ni termasuk refreshment. Bagi aku, tak berbaloi lah nak naik menda ni sampai 60 hengget.Kalau 2 org dan 120 hengget..sebab dok pusing2 kat sungai tu je..

Dapat amik gambar kat depan cruise tu pon jadilah...


Bangunan Astana Dari Seberang WaterFront Kuching

Kompleks Dewan Undangan Negeri Sarawak..

Souvenirs time! masa ni, dari satu kedai ke satu kedai kitorg masuk. Kononnya nak cari yg betul-betul murah..Comel kan menda tu..boleh buat hiasan rumah..

Shield ni digunakan oleh org sarawak utk mempertahankan diri kot..Tp sekarang da jadi barang perhiasan..Yang incek Ary pegang ni besor sgt..yg aku pegang tu jugak yg cantik..

Ala-ala cowboy gitu..

Sesuka hati je pegang kepala patung tu..Seram aku tgk patung tu weh!

Tolong!!!Tolong!!Laki aku kena baham dek Buaya Sarawak!ehhh tu buaya ke naga ek? naga ke buaya?hahaha...

14 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

best...

Darkbatman berkata...

best nye g sane.. dlm byk2 gambar yg last 2 xleh blah..kehkehkeh.. jgn lupe ole2 utk aie nt...

Shiela Latif berkata...

akakakaka...mmg konpius lah beb...tu buaya ke naga??...cam naga??...cam buaya??...konpius yang amat...akakakaka

Republic Aku berkata...

bila lah dapat jejak kesini...

Odah + One = OdahOne berkata...

gmbo yg last tu mmg real...sian cik abang kena baham dgn bujang senang berkepala naga...

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

gambo last tue lucu btol la kak..
hehehe

NARDtheNERD berkata...

ok macam best je sarawak.
nak pegi lah..
:))

sW33tdARLiNG berkata...

awat buaya dia macam sisik ikan..? dah mcm naga plak nampak

aisya berkata...

bestnye boleh cuti2 malaysia kan?

nukilanaffiza... berkata...

tak pernah sampai ke sarawak lagi nih...mcm best je waterfront kuching tu...

si tuan putri kiUt berkata...

best g sarawak...:D

POSH76 berkata...

kiut jer gambor kena baham dek boyer hehe

A D I A berkata...

tu buaya tu, bujang senang. senang hati en ary bergambar dgn bujang senang tu ye. waterfront ni best kan, mcm2 aktiviti leh buat eg dating, makan, naik sampan, shopping lite2.

ummiross berkata...

best kan jalan2 kat WaterFront, ummi suka jugak lepak2 dgn famili kat situ, sambil makan2 dan merenung Sungai Sarawak yang tenang...air yg tenang jgn disangka takde buayakan, hik!

Related Posts with Thumbnails