Isnin, 27 Jun 2011

Milkadeal redeem @ Artisan Buckets Ice Cream


Hallo!hallo! Enibadi home..eceh..malas betul nak hapdet skrg. Lately ni memang malas bebenor aku nak tulis kat blog. Tak tau lah kenapa. Alah kalau aku tulis ke , tak tulis ke, bukannya ramai orang nak baca ye tak? Ada ke orang nak stalk blog aku ni? Takde kan? hikhikhik... Ok cut off that crap, where was i actually? oh ye, actually aku nak cerita pasal redeem baucer Milkadeal kat Bucket Artisan. Aku kan suka sangat beli baucer kat Milkadeal ni, coz mostly promotion tu kat area-area KL je kan. Rasa mcm rugi je kalau tak beli. So kali ni aku redeem lah baucer Milkadeal kat Bucket Artisan Ice cream @ Sooka sentral. Sapa tak tau apa itu Artisan ice cream angkat tangan! Hah, kalau tak tau Artisan ice cream tu apa sila cari kat pakcik gugel..
What is Artisan ice cream?

Quite simply, artisan ice cream is ice cream made by an artisan which the dictionary definition of artisan being a ‘skilled craftsperson’. Delving a bit deeper in to the dictionary tells us that a crafts-person is some one who makes things skilfully by hand.

Although now-a-days, ice cream makers do not plunge their hands in to a bowl to make their ice cream, the artisan makers certainly do take a very ‘hands on’ approach using all the skills that many have learnt from many, many years making ice cream with recipes and techniques often handed down from one generation to the next.
Paham tak? Gigih aku mengugel makna artisan ice cream tu..kalau tak paham korang pegi cari kamus besta. Gerenti boleh paham..

Expiry date 20 Jun tapi aku redeem 24 Jun. Camne depa boleh bagi aku redeem lepas expiry date? Mesti korang hairan kan? sebabnya aku guna kuasa magika. hahaha, dengan sekali kerdipan mata je depa bagi aku redeem walaupun baucer tu dah expired..Percaya tak? percaya tak? Sebenarnya citer dia mcm ni, aku dah datang Sooka Sentral pada 17 Jun, kenkonon nak amik eskrem. Sekali bila sampai kat booth dia, staff dia bagi tahu yang hari tu tak boleh redeem sebab Tub yang 400ml tu dah habis. Punyalah aku frust menonggeng tak dapat nak makan eskrem hari tu. Dah lah aku pegi hari jumaat, redah jem, redah tol, bayar parking kat sooka sentral tu, alih-alih sampai sana tak dapat nak makan eskrem. Haruslah aku nangis sambil hentak-hentak kaki kat situ..(yg ni tipu). Masa minah tu cakap tak boleh redeem, aku kata oklah tapi isnin aku takut tak sempat nak redeem sebab maybe isnin tu aku busy.Dia cakap takpelah, eventho dah expired aku still boleh redeem. So its yay for me!. Tapi dalam pada aku rasa tak kisah tu, aku luahkanlah ketidak puasan hati aku tu kat Incek Ary.(yelah nak ngadu dengan sapa lagi kan kalau tak dengan laki). Then Incek Ary bagitau aku dia post komen kat wall Buckets Artisan ice cream .Masa tu ingatkan staff dia mesti buat sambil lewa je apa yang ditulis Incek Ary, tapi ternyata aku silap rupanya diorg take it seriously. Bagus dan cekap management diorang handle komplen-komplen dari customer.Thumbs up to Bucket Artisan ice cream!

*klik gambar untuk tumbesaran*

Lepas baca komen balas dr pihak Buckets Artisan, Incek Ary pun hantar email kat Bucket Artisan. (dah pihak dia suruh hantar email, Incek Ary pun hantar jelah.) Sebenarnya niat Incek Ary cuma nak bgtahu betapa frustnya aku tak dapat makan eskrem hari tu, bukan niat nak komplen pun. Tapi dah pihak Bucket Artisan ni balas komen tu, so Incek Ary forward lah email kat diorang. Then diorang balas email Incek Ary dalam masa tak sampai berapa saat. Cehh, takde maknanya berapa saat. Dalam beberapa minit je. Seriously sangat eficient kerja diorang.I loike! walaupun cuma masalah kecil, diorang anggap macam kes ni sesuatu yang besar. Siap bagi kitorang ice cream yang 650ml instead of 400ml lagi ko sebagai tanda maaf. Yang best tu siap bagi free delivery!

*Klik gambar untuk tumbesaran*

Tapi kitorang pilih nak ambik sendiri eskrem tu, sebab boleh test semua eskrem yang ada. Kalau delivery tak dapek lah nak rasa eskrem-eskrem tu.

Kat Sooka Sentral ni, kedai Bucket artisan ni kecik je. Masa mula-mula datang tu aku bajet mesti ala-ala baskin robin kot kedai dia. Sekali tengok rupanya booth je. Tapi oklah, ramai jugak customer dia.size doesn't matter bak kata orang putih..

Yang ni lah tub 400ml yang katanya da out of stock tu. nasib baiklah ko out of stock masa aku datang hari tu. Dapatlah aku eskrem yang besor sikit..hahaha..dasar Kiasu!

Amoi ni tengah masukkan eskrem Mixed nut dalam bekas 650ml.

yayyy i got big buckets!

Sedap sangat Artisan ice cream ni.Tak lemak sangat. Yang penting Low fat, Low calorie, Low cholestrol katanya!Yummehhhh...

8 ulasan:

wadud@duad berkata...

pergh akak..
nak sikit..
huhuhu..
eskrem...

Cik Puan Peah berkata...

babe...i xpnah rase lg ice cream ni...teringin lak..nyum2

SyUhAdA berkata...

nmpak sedap je..
nyam2~!

Shiela Latif berkata...

pehhh...i tak heran dah ngan eskrem tu babe..
i nak jugak husben prihatin cam abang u tu...bestnyer abang back up camtu...nak jugakkkkkk encik latif cenggitu...huhuuuu

Nens Collection berkata...

sedapnye eskrim...suke!

zulkbo berkata...

SALAM..
makan juga ais krim ni
tak boleh selalu sangat
ngilu gigi..adehhh..
:)

Shahrul hasanal berkata...

oh mennn lama giler x g mid valley..kemain lagi.tol2 bersih jadi nya :D

tiefazatie berkata...

bagus btol la sis..terus report kan..mmg ptt pun..hihi..murah rezeki terus nie..

Related Posts with Thumbnails