Khamis, 31 Mac 2011

Food poisoning!


Incek Ary suffering from food poisoning today,
sedih giler aku tgk dia sakit,
coz selama ni dia jarang sakit,
tetiba lepas kitorg amik roadtax (for my car) kat jpj cheras,
dia ckp loya dan rasa nak muntah.
Sampai kitorg kena berenti kat tepi jalan gara2 dia tak tahan nk muntah.
masa tu aku tak rasa apa lg,
maybe perut dia kosong coz he only ate nasi lemak for his breakfast this morning.
and masa kejadian tu da pukul 3,
kitorg x sempat nk lunch so aku pikir perut dia masuk angin.
Tp bila dia dok ulang alik toilet, diarhea n vomiting
aku da rasa lain mcm.
maybe food poisoning.
bila dia suruh aku drive hantar pegi klinik,
coz he totally sick, lembik dah..
masa tu aku da nangis2 sedih tgk keadaan dia.
sambil drive, sambil nangis, sambil doa hope there is nothing serious.
mmg kesian sgt bila tgk dia mcm tu,
dah lah masa tu jalan Jem giler babss,
traffik light pon asik merah jer..
mmg dugaan sungguh hari ni.
Sampai2 Klinik (klinik panel)
doktor tu just pegang2 perut dia,
then bagi ubat,
tahan loya, tahan muntah, cirit birit, and ORS (air garam) .
thats all?
aku ni punya lah sedih, nangis2 tgk laki aku tu sakit,
alih2 doktor treat mcm nothing serious.
so balik je rumah,
aku bg dia mkn segala mcm ubat tu and suruh dia rehat.
hoping that tommorow he will be ok.
Amin..



p/s:Kadang, kita tak tahu bila2 masa Allah nk turunkan sakit kat kita, baru sekejap td kita sihat, mana tau kejap2 lagi kita nak sakit.Kun fa ya kun, jadilah maka terjadilah ia..bila mana kejadian itu hendak berlaku, maka berlaku lah juga. Tetapi ingat setiap apa yang terjadi adalah ketentuan Allah.

32 ulasan:

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

semoga encik ary lekas sembuh...sabar eh sis.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

cepat sembuh k abg ary...

zulkbo berkata...

salam..
ermmm..alhamdulillah..
sihat dah tu..orang
kuat mesti cepat baik..
:D

NARDtheNERD berkata...

semoga hubby sis cepat sihat..
:))

ratusiput berkata...

em kalau keracunan mmg doc cek cenggitu je.cam takde pape je kat dorang kan.maybe kot sbb ade satu staff nurse ckp kat ratu...kalau nk sng mc ckp je food poisoning.sbb tu je yg dorang takble nk cek.ehehe..ble cenggitu.

Shiela Latif berkata...

Semoga encik ary cepat sembuh ya beb...AMIN. :)

padin berkata...

emm mudah2an xde apa yang serius.. belum pernah kena lagi keracunan makanan.. tp memang, kalau muntah, badan mmg akan jadi lembik huhuu

Mario berkata...

yela...food poisoning mmg buat kita lembik...semoga cepat sembuh...

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

lissa,

memang hazab kena keracunan makanan ni, lagilah kalau muntah sekali, itu memang dah kes teruk.harap suami lissa cepat sembuh ye. masa tengah keracunan, jangan bagi dia benda -benda mentah cam buah-buahan, nanti lagi teruk.

sW33tdARLiNG berkata...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nak pikir jap... pernah ke erkk kena food poisoning...?

rasanya tak pernah.. kalau salah makan pun, abis2 cerry berry jer 3-4kali, done! senang kan layan perut saya?

- GC - berkata...

makan ubat, dan rehat. semoga suami cepat sembuh.

maya amir berkata...

kite jadik nangis2 gitu sbb org yg kite syg sakit..mestilaa risau kan.. hope by now he's getting better:)

mamashikin berkata...

alahai sianyer...semoga cpt sembuh...tp kn biasanya cirit birit kan..tak pernah plak muntah2..

lalink7 berkata...

smoga beliau cepat sembuh...bahaya makanan kat luar skrang..better msk untuk bf/somi kt umah..lagi baguss kan? hehe

lemongrassbeam berkata...

Sabo ye...
Muga cik ary cepat sembuh....
Banyakkan berehat :)
jaga pemakanan :)

s h e e berkata...

sakit ni menghapuskan dosa kecil...setuju dgn qelissa...bila Allah kata jadi...jadilah ia...

ape2 pon yg baik datang dr Allah n yg buruk dtng dr kelemahan kte sndr...semoga kte dikurniakan kesihatan utk beribadah pdNYA...amin...

black_mel berkata...

semoga dia cepat sembuh....banyakkan bersabar yer...

.::WaNiE::. berkata...

Babe,

harap2 Ary da sembuh ok.

Next time, kalau kene lagi, jgnla wasting time pegi klinik. ko pegi je memana hosp, swasta pun takpe, terus g emergency then ko tipu2 sikit ckp da pegi klinik da makan ubat tp tetap tak ok, dia akan masukkan air and then dlm 15min mmg terus ok.

Dulu penah kene camni 2 klinik ok aku pegi takat bagi ubat aku da meraung2 sakit perut n tak larat ke toilet n muntah lagi. pegi az-zahra dia masuk je air 10min mcm tu terus rasa ok. 15ringgit je kene pun. bazir gila aku pegi sampai 2 klinik da dkt 70-80.

ok panjang sgt komen tataaaa

Far8 budak baik berkata...

hahaha kesian betol..
tu ar mkn macam macam lagi...
hak3..hope gwt well soon =)

syieda berkata...

sabo bnyk2 ea..itu sume dugaan...kalo sakit x baik mntak cepat sembuh taw...sbb sakit tu mencuci dosa2 kta....

syairahmohdanuar berkata...

hope encik ary cepat sembuh ye :)

a n a s t a s y e a berkata...

Kena rajin makan ubat k ! Baru cepat sembut :D

anastasyea's latest post .. Portal Pendidikan Sains Angkasa | Mendalami ilmu Sains Angkasa

redza berkata...

ujian dri tuhan...
sihat pon ujian jugak

Wanzi berkata...

semua yang berlaku tu adalah ujian Allah....

aniswany berkata...

hope ur hubby cepat sembuh yea =)

M a W a D D a H berkata...

bahaya gak kan kalau kena food poisoning...memang badan jd lembik ah...huhu...hope en ary kesayangan qellissa cpt sembuh...

pinqy taraturuu berkata...

semoga encik hubby cepat sembuh..
food poisoning memang bahaye..

Ainnur Afiffah :) berkata...

syafakallah.. :)
smoga Allah menyembuhkannya..

kpah k-poh berkata...

semuga cepat sembuh...kalau dah sampai muntah..mmg mcm tu lah ubatnya..Suami akak dua kali kena mcm tu..akak bawak ke hospital besar..memang kena ward ler..

cemomoi berkata...

memang nak guling kalo sakit perut keracunan nih... moga cepat sembuh

Wen berkata...

hi... urmm food poisoning memang menyakitkan hhuhuhu

Myra Anne berkata...

laa..slh mkn pe tu?? mmg seksa lor~ pnh kne skali..

Related Posts with Thumbnails