Khamis, 10 Mac 2011

Sape penah dengar make up jenama STAGE?

Pic from forum

STAGE cosmetic range?Sape penah dengar? penah beli? penah pakai? ala, kalau korang ni jenis kaki shopping kat Midvalley mesti penah nampak kaunter STAGE kat tgkt 2,
ala-ala MAC gitu..Kedai dia exclusive, cantik dan nampak tersusun.
So, ape citer dgn STAGE ni?ce citer ce citer..
(eh da masuk dialog HKLBR pulak)
Sabtu Lepas, aku pegi shopping dgn my friend kat Midvalley.
masa tgh jln2 tu,
member aku ni sempat menacap (touch up bahasa omputihnya) bibir
dia dgn Lipgloss yg agak cantik aku tgk.
Then aku pon tertengok2lah brand apa yg dia pakai, nak tanya sogan..hahaha
(lempang laju2 sikit, sogan konon)..
Tetiba dia mcm tau je aku nak tanya apa, ala-ala ader instinct lah kawan aku nih..
Dia pon bg tau lah dia pakai Lipgloss brand STAGE.
Dia kata tgh sale time tu harga dalam RM18 satu, harga betul RM55..
Wah, giler kentang punya murah,
masa tu we all kat La Senza kebetulan depan tu je Kaunter Stage,
so apalagi kitorg terjah lah.

Masa tgh pegang2 Lipstik kat situ tanya lah dgn SA merangkap Makeup artist kot,
i said: how much?
he said: twelve ringgit
i said: what??
he said: for the lipstick, lipgloss, eyeshadow, foundation and concealer it twelve ringgit miss..while, eyebrow liner, lip liner and eyeliner its eight ringgit only, and blusher buy one free one.
i said:whoahhh, for real so cheap!!
my jaw dropped!
seriously? RM12 for one lipstik?Loreal pon tak semurah itu.
Member aku tu pon beli minggu lepas harga sale rm18, sekarang da turun jd rm 12.
giler-giler murah..harga biasa pun rm48 untuk lipstik, lipgloss rm55 so bila turun mcmtu punya price mmg meroyan aku duduk kat kaunter tu.asik pilih2 lipstik je..

My Friend tgh mencoba2 lipstik di tangan..Semua cun..
Gambar ini adalah gambur curi..so kena blurkan muka dia.Takut dia saman ai pulak (@_@).

Yang ni sumer harga rm12, termasuk concealer, foundation, lipgloss segala bagai tu..

This is what we manage to grab, first beli 5 barang je..then siap dtg lg tu beli lagi foundation pulak..hahaha..mmg kaki perabis duit aku ni..


Semua sekali 8 item yg aku beli, harga pon x sampai seratus..berbaloi2..
bak kata member aku kita makeup sampai lebam..


Siap 2 bil lg, yelah dah dua kali aku dtg.kali kedua dtg pon teruja beli lipstik, adessss.Total accumulated 2 resit tu baru RM88, angka yg cantik.8 barang dgn harga RM88...hahaha


Sesiapa yang rasa teruja nak beli tu boleh lah serbu kaunter STAGE ye..Sementara stok masih ada..kat situ, korang mmg x nampak dia tulis sale ke, clearance sale ke..kena pandai2 tanya harga berapa..Nt baru dia kata ada sale..hmmm...wonder why they do that ye? jaga status kot.

34 ulasan:

mama iris berkata...

uisk...cam best je...tempat lain selain midvaley katne ada?

Fairuz Fazilah berkata...

wow!!!! bestnye!!! nak jugak!!!

qellissa berkata...

@mama iris hi, kalau kat Kl setahu i Midvalley and pavillion ade kaunter Stage..tempat lain x pasti lah..

qellissa berkata...

@Fairuz Fazilah yup i pon rasa nak beli lg...=)

POSH76 berkata...

harus terjah ni esok gak mau belila...murah giler tu beb

a n a s t a s y e a berkata...

saya guna compact powder dia.. harus kena serbu tempat nie! thanx for da info!

Fairuz Fazilah berkata...

@qellissa tu harga tgh sale ke apa?? sampai bila harga macam tu??

qellissa berkata...

Posh: murah giler kan? Terjah2..
Ann: compact powder dia buy one free one..harga biasalah..kira murah gaklah kan..mana dpt compat rega 60 lebih dpt 2.
Fazilah: yup tgh sale, cam lipgloss tu harga tak sale rm55, lipstik rm48, eyeliner rm36..etc..promo sampai bila tu I x pasti..tp hr sabtu hour tu baru start promotion.

wadud@duad berkata...

macam mahai jep.. huhu..
berbalik pada tajuk entry neh, wadud x penah dengar hehe

ch@ berkata...

suka tengok smua benda-benda ni, nak touch sendiri tak pandai. huuu. nak kena belajar ni.

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

wahhh murahnya...
lipstick silky girl pun mahal gak. tak murah smpi camtuh.

nak tanya..napa ek lipstick kena try kat tgn?

NUNU EERA berkata...

kebetulan my loreal lipstik da nk abes.. boleh ar try stage ni.. ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

mane lipstik aku???
xkan nak share ngan ko...
ahaks...

qellissa berkata...

@wadud@duadwadud tak pernah dengar ye?yelah wadud kan guy mana tau pasal cosmetic2 ni..hihihi

qellissa berkata...

@Nazsabrina Iman Zulfikar kenapa kena try kat tangan? sbb lipstik tu kan tester, mesti da ramai yg test kat bibir..takut bibir gatal2 lak..hihihi

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ ko pakai lipstik ke? ko beli lah kasi kat noody beb!

M a W a D D a H berkata...

ekceli xpenh tahu jenama stage tu...tp murh la...nk g midvalley, jauh..hehe...

zulkbo berkata...

salam singgah..
moga sihat empunya blog..
adehhh..nak komen apa erkk?
saya tak pakai make up..la la la

Fairuz Fazilah berkata...

babe...agak2 if I beli esok,,dia murah lagi tak??? n nak kena tnya ke harga dia brape? kalau harga dah state kat situ mcm mana??

qellissa berkata...

@Fairuz Fazilah Hi u, setau i grand prix sale sehingga 15 April.Klu u pegi esok still ada sale lg lah..Fret not, coz Makeup artist tu mesti akan ckp harga sbb kat situ xde ltk price ..=) u boleh tgk kat fb stage cosmetik kat link yg i da sediakan..okay..

✿ etiey erywan ✿ berkata...

macam best jer.. salam kenal erk.

Fairuz Fazilah berkata...

@qellissa ok thx for the info dear :)

qellissa berkata...

Etiey erywan: hai salam kenal..;)
Fairuz Fazilah:welcome, pleasure to help u dear..;)

lina berkata...

semalam lina pegi still murah lagi...tp stock dah tak banyak..nak bli mascara tp tinggal color purple...hehehe...tak dapat la nak pakai mascara purple...
so sape2 yang nak pegi leh la pegi...rugi tau kalo tak g beli..murah meletop...

A D I A berkata...

uish murahnya stage? i ingat stage ni ala2 MAC gitu? well i tak penah try tapi rasa nak try la. tapi i tak berapa makeup sgt. ehh buatla tutorial makeup!

Cromirama berkata...

asik soping je qelisa.. bila nak blanja?

Shiela Latif berkata...

uit!! giller kentang murah gillerrrrr....mmg menang membeli lah

Darkbatman berkata...

klau gf aie tgk,mesti ske giler.. byknya brg make up.. pompuan mesti rabun mata..kehkehkeh

ratusiput berkata...

slalu dgr stage ni utk sponsor solek AJL...butik dia pun nampak mmg cm grand cume tak pnh masuk.iskk tp nape ek murah cenggitu.mmg pengsan dlm kedai tu kang nk milih.ehehe..

Juz Call Me Sharz berkata...

terjah sini dari blog sheeraxoxo...

terus follow sebab entry pasal stage ade sale..

mane tau ade update pasal sale lagi ke... =p

wiwie s. berkata...

tau x sale sampai bila?

SyuQ berkata...

mak aiksss!
murahnya!!!
mcm nak rembat satu tuk diri sendiri
hahahaha

Nurul dot..dot..dot berkata...

read ur post and went straight to STAGE today.. look what i've got:

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/04/nak-jadi-mak-andam-ke-ape.html

thanks to u ^ ^

Cik Puan Zura berkata...

Kat office saya ada HQ Stage... Selalu nak beli saya pergi situ jer...murah sikit dari kedai.. :) tapi lipstik memang dah cantik dan color menarik semua...

Related Posts with Thumbnails