Khamis, 24 Februari 2011

Brandy sedap?



Semalam Incek Ary berbual dgn aku pasal satu kedai makan yg dia pegi time lunch hour.

Incek Ary : Tadi abg lunch kat sri Kembangan dgn William.Sedap gak mkn kat situ.

Qellissa : Uit, apsal tak ajak ma sekali?

Incek Ary : Alah ma kan keje..Jauh lak tu nak ajak..nanti next time kita pegi ler!

Qellissa : yelah tu, apa yg sedap bebenor kat situ?Nasi campur ke?

Incek Ary : A'ah nasi campur..Lauk2 kampung..yg best tu ade Brandy. sedap ma!

Qellissa : Brandyyy?!!!

Incek Ary : Yelah Brandy! Alah, yg kita makan kat rumah Nash tu...cicah ngan sambal belacan...sedap ma! dia rebus je..mcm yang Nash buat tu.Sambal belacan dia pergghh terangkat!

Qellissa : owhhhh..hahahaha..BENDI lah bang, bukan Brandy!

Incek Ary : Alah takpelah, abg suka panggil brandy...(ayat cover ler tu)

Qellissa : ?!@#$&*!@@#!!!Suker ati abg lah nak sebut ape..huhhh
Ni Bendi ye bang, bukan Brandy! igt mcm citer Pramlee ke yg ajis baca tu "hai mambang air mambang tanah mambang api mambang mabuk minum brandy"..hihihi


19 ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

hahah clurstkan ur hubby makan brandy cicah sambal belacan..hehehehhehe...

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVeHahaha..tau xpe..kellasss kan?brandy dan sambal belacan...gabungan menarik tu..:e:

M a W a D D a H berkata...

hahahaha...brandy pun brandy la...cover tuh..hikhikhik

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

lady fingers kan? betul tak?

black_mel berkata...

xreti nk makan brendi ber ulam2 ker..selalu makan nasi dgn telur rebus pun dah nikmat...xD

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

mcm p.ramlee la OIA nieh..
hahaha...

Shiela Latif berkata...

sungguh lucu sekali dialog kat atas nun...hahahaha

ingat apalah tadi...rupanya cicah ngan sambal belacan jek...akakakaka

qellissa berkata...

@M a W a D D a H tu lah ayat cover..till now pon dia panggil brandy..haisshhh..

qellissa berkata...

@Nazsabrina Iman Zulfikar owh yeh!!its lady finger in english..but in manglish it called brandy..hakhakhak

qellissa berkata...

@black_mel samalah tak reti gak mkn ulam..bendi tu juz mkn dgn sambal belacan tanpa nasi pon da sedap..

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫P ramlee? tidakkk.....ajis sama kot..keding2 dia..hihihi

qellissa berkata...

@Shiela Latif tu lah pasal babe..layankan jelah dia merapu..hahaha

oya berkata...

ingat lg pramlee ckp tu

.::WaNiE::. berkata...

hahaha

ingat style sgt la tu sebut brandy hahahaha

ch@ berkata...

wah sungguh bagus sebutan itu, tapi tak boleh ajar kat oni, nanti salah ajaran mak dia dipersalahkan. ahaha.

A D I A berkata...

en ary felat kot hehe.

bendi feveret i ni. buat ulam cicah sambal belacan kan.

POSH76 berkata...

alalaa kiut jer lawak ni hehe

~ Cik Azz ~ berkata...

Brandy tu mcm citer Ahmad Albab... Masa P.Ramlee petik sayur tu... dia kata bendi ni brandy, pastu wife dia kata, bukan brandy la.. tapi bendiiii... hehe...

Ingatkan zaman P.Ramlee je ada sebut brandy.. Rupanya zaman moden skang pun ada yg sebut bendi tu brandy...

wadud@duad berkata...

adik datang melawtkaknyer..:D
maaf ea kak bab bz tersangat.. hehehe..
brandy? macam zaman p.ramlee..:D hahaha.. kim salam kat abg.. hak3..

Related Posts with Thumbnails