Isnin, 30 Mei 2011

Mad about shoes!

Oh, No!Diam tak diam esok dah isnin. Bosannya..boleh tak kita skip hari isnin coz I hate Moday..huarghhh..How i wish could be a housewife so i boleh bermalas-malasan di rumah pada hari isnin.. hahaha (on my dream!)..So how ur's weekend?Hopefully u oll have a happy weekend same like me ye!Berbalik kepada tajuk, sure korang tau kan Parkson ada buat Shoes Sale giler-giler babsss punya kan..dah nama sale pon Mad about shoes..Haruslah aku pon sama-sama Mad jugak! So we head to Parksons KLCC today, teruja tengok kasut byk2 ni weh..Macam2 brand ade such as Guess, Fiorucci, Jane Holli, Zang Toi dan byk lagi up to 50% sale weh!*pengsan*..

Sale started from 20 to 30 May 2011 ye!

My loving hubby aka my driver yg dengan baik hatinya meng-offer diri nak drive pegi KLCC..weee..sayang u sgt2!..(Ewah, klu bwk pegi shopping dan dan lah ko nak syg2 bagai kat laki ko ye!kalau tak, nan adonya aku nak ckp syg..hahaha..Boleh gitu?) Sebenarnya Incek Ary baik ni coz ada makna, sbb aku merajuk dgn dia last nite. So hr ni nak pujuk lah kiranya sanggup bwk pg KLCC .

Sampai-sampai je, op koz lah aku teros masuk Parkson pegi kat Guess punya department.

Hah tu, korang nampak tak sale 40% tu?Niat aku mmg nak beli sandal Guess, tu yg terus menonong je pg Guess department.

Ni sandal aku yg dolu, masa beli dulu sale 20% jer.Sekarang da jd 40%.Hangin gak aku..beza 50 hengget tu beb!Best giler pakai sandal ni, sebab tak melecet, tak sakit kaki even kalau ko pegi tawaf satu KLCC pon tak rasa lenguh. So aku nak carilah sepasang sandal yg cenggini.Senang aku nak pakai time jalan-jalan.

Ni kasut pertama yg aku terai.Eh sama eh mcm sandal yg kat atas tuh?kaler je lain..

Kasut ini sangat tinggi, sesuai dgn aku yg kemetot ni. Tapi masalahnya pakai tak selesa..Buat sakit kaki je.

Kasut ni sgt selesa...Tapi mcm tak cun pulak..too simple..

Comel kan? siap ada lep lep lagi..Punyalah banyak kasut yang aku terai..Naik poning kepala nak pilih kasut mana yang berkenan di hati..Last-last aku pilih kasut yg ni..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Hahaha..Sama kan dgn yg dulu?Walaupon sama dengan yg dulu( tapi beza kaler beb!) .Dah yang ni jugak aku berkenan..yang ni ler yang aku beli..Ok lah tu..Rega dari RM269 dapat RM161.40. Murah kan?Murah seratus tu..jarang nak dpt kasut Guess sale sampai 40%, beg Guess byklah yg sale sampai 50% pon ada!Tp aku tak minat beg dia sbb berat, mostly beg dia byk besi..Sakit bahu aku pakai beg Guess ni.

Oh terlupa sebelum sampai KLCC, aku ajak my Lovely sweet driver..(sweet lah konon) pegi Esprit warehouse Sale kat Queenspark Cheras. Dah lah tak penah pegi Queenspark, sampai sesat-sesat nak sampai kat sana. Tanya dgn pakcik teksi jalan Shelley kat mana, dia pi tunjuk jalan Shamelin..Tp semangat kesukanan dia nak menolong tu mmg aku tabik spring.Sanggup lintas jalan time kitorg nak gerak semata-mata nak bgtau jalan kat Shamelin tu selalu jem..hihihi..Nasib baiklah maps kat blackberry boleh membantu akhirnya sampai jugaklah kitorg kat Queenspark.Punyalah ramai org kat sana.Tp baju-baju dia takde yang aku berkenan coz yg ni outlet sale, so byk baju yg lama-lama. Lagi pon size XS tak byk..Bila aku berkenan, saiz pulak takde! Walaupon harga da memang turun Esprit siap bagi lg diskaun 25%, bagi korang yang ada HSBC kredit kad boleh dapat additional 10% lagi tau.

Sebab da jalan jauh-jauh sampai sesat bagai, aku beli jugaklah beg ni. Dari harga RM99 turun sampai RM37.43.Sebenarnya takde apa pon yg nak beli, tp sebab Incek Ary ckp da dtg jauh-jauh takkan takde apa pon yg nak beli..Aku sambar jugaklah beg kanvas ni, dapat jugak buat shopping bag..

31 ulasan:

Shiela Latif berkata...

adoiyaiiii....i pemunat setia jenama guess ni babe...tapi tang henbeg jek...kasut2 ni tak men...ekekek...terbelagak disitu....hihi

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

akak, belanja 1 beg esprit tue..hehehe

qellissa berkata...

@Halia Kentang @ AnnpaanPana nak ke beg esprit tu? kalau nak nt akk belikan..nak tak?nak tak?offer sekali seumur hidup je tau..hahaha

qellissa berkata...

@Shiela LatifDulu2 i pon peminat henbeg Guess gak, skrg ni dah tak minat sgt..hihihi..More prefer kasut2 dgn baju2 dia..hihihi...mana ada terbelagak babe..different people different opinion n taste kan..:e:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

guess = qellissa...

ch@ berkata...

gulp! torkojut mak dgn harga kasut tu, kasut kita tak pernah cecah rm100. hihiii. janji selesa kat kaki. paling mahal pun bonia, beli buat hantaran kawen.

DaZzlingLilLy berkata...

wah bestnya sale...banyak jugak tuh 40% ni sebab kasut guess kan mahal..

ummiross berkata...

Nak shopping jugak...!!

rATu kEBaYA berkata...

murah giler dah tu.. banyak dah discaount guess bagi..

POSH76 berkata...

Sempat lagi ni kalau nak skodeng....aku pun teruja

wadud@duad berkata...

hui banyaknyo kasot..
akak pakai ke wat collection?
hahaha

qellissa berkata...

@ch@ Sebenarnya i pon x spesefik pada sesuatu brand..janji selesa kdg2 yg mahal ni tahan lama.=)

qellissa berkata...

@wadud@duad Mestilah buat pakai dik..Takkan lah akk beli semata2 nak wat collection..syg duet wooo...

Cik Puan Zura berkata...

bestnya shopping...ehehe..lawa2 kasut tu..tp selalu susah nak dapat size...

♥ nana i am ♥ berkata...

SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE!SALE![tak tahan] :D

aZie berkata...

best nye shopim ^_^
azie pon sempat shopim kat klcc itu hari.. beli wedges je.. santa barbara.. oke la sbb kaki melecet [pdan mke, nak pkai kst sgt :P ]

SYARIFF HAIKAL berkata...

DTG FOLOW CNI..FOLOW GUEH LIK LAU RAJIN..WAAHH NICE SHOES..NAK GAK)

SANDRA AZWAN berkata...

Perempuan tak sah kalau tak gila shopping! hehehe

aisya berkata...

ni yang rasa macam nak shopping kasut weekend ni.. huhu..

Nens Collection berkata...

bestnye..sy pon xle tgk perkataan SALE ni!..hehehe

Bui Idzra Ryn berkata...

awak ni sama cam adik sy..dia pon peminat Guess..aritu dier beli beg Rm500++,alih2 simpan dlm kotak sebab berat sgt..besi merelip2,buat sakit bahu..hahaha..

Norhisham Nordin berkata...

wife aku pun satu almari penuh dgn kasut... kang kalo aku dengki, aku gi jual online jek kang... huhuhu...

qellissa berkata...

@Bui Idzra Ryn Tulah kan, beg Guess mmg berat2..sebab tu x suka pakai beg Guess..naik senget bahu karang...hihihi..dah lah brg dlm beg pun byk..mesti lg berat..kalau kasut dia ok..=)

qellissa berkata...

@Norhisham Nordin Hahaha..tak baik tau buat cenggitu..nt u jual semua kasut dia, dia nak pakai kasut apa plak?

Qurnia Wera berkata...

Woww!! Shopping time~~~~~ i like...

daisy berkata...

perempuan dan kasut memang tak boleh dipisahkan.miahaha..

Odah + One = OdahOne berkata...

wanita dgn kasut mmg xdpt dpisahkan...paling koman pun sure ada 5 pasang kasut...nice shoes

WANITA & HANDBAG

cik mun berkata...

seronoknye dapat shopping!!!

hidayah berkata...

wow! ade warehouse sale rupenye! :)

Just Call Me Bitt berkata...

aduhh terlepas lagikkk

Blogger berkata...

If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you got to watch this video
right away...

(VIDEO) Have your ex CRAWLING back to you...?

Related Posts with Thumbnails