Isnin, 11 Julai 2011

Penangan Bersih 2.0, Midvalley lengang giler ari Sabtu!


Semalam merupakan hari yang sungguh hectic bak kata orang putih. Sana sini polis tutup jalan. Roadblock pun merata-rata. Ni semua gara-gara perhimpunan bersih 2.0 yang nak menuntut pilihanraya yang adil dan bersih katanya. So bagi mengelakkan huru hara, orang Key ell dikenakan perintah berkurung dan tak dibenarkan masuk ke jalan-jalan tertentu. Oleh kerana aku dan Incek Ary bukan orang Key ell coz we oll duduk PJ so we oll ni terkecualilah kot dari perintah berkurung..Muehehehe..Then, semalam orang tgh sibuk pasal bersih, kitorang sibuk nak pergi Midvalley. Aku bajet mesti ramai kat Midvalley.Yelah sekarang kan karnival sale, pastu maybe ramai yang tak dapat pergi KL lepak-lepak kat Midvalley. tapi sangkaan aku meleset, rupanya tak ramai orang pun kat Midvalley. Siyes, all these time aku pergi Midvalley, semalamlah first time aku tgk Midvalley sangat lengang! Nak parking pun tak payah pikir nak cari jauh-jauh. Senang je dapat, macam kitorang siap boleh dapat parking berdepan dengan pintu masuk B1. Even hari raya pun tak lengang macam ni. mana agaknya diorang pergi ye? Maybe diorang ni semua pergi bersihkan rumah masing-masing kot..hahaha Main point kitorang datang Midvalley ni ialah sebab nak tengok my friend nephew si Nazmi. Dah lama tak tengok budak kecik tu, rindu pulak.Kebetulan Rina bawak budak Nazmi ni pergi Midvalley, tu yang kitorang pun turun sekali. Yelah, orang takde anak menumpang kasih kat anak orang jelah dulu..sob sob sob..Sambil kesat air mata..ecehhh..

"Hai everybody My name is Nazmi, i'm cute aite?"


Masam je budak kecik ni, masa ni dia baru nak warm up. Ala-ala malu je nampak kitorang. nak senyum pun sikit je. suara tak keluar. Pemalu sangat kononnya. Tapi bila dah biasa, suara dia lah yang paling kuat seantero Midvalley. Best main dengan dia ni, tak banyak ragam. Yang paling best susah nak nangis.Pendiam and pemalu gitu macam abang baju merah sebelah dia tu.hihihi.

Nazmi and Bugs Bunny. Masa ni Nazmi dah nak balik dah.
Bye nazmi see u again another week ye!(--.--)

Then we head to Gardens Midvalley. Punyalah takde orang sampai aku pun sempat posing ala-ala tourist gitu.Selalu tu macam malu-malu kambing je nak posing bagai kat shopping kompleks tapi orang tak ramai, takdelah malu sangat nak posing.

Pemandangan yang jarang-jarang korang dapat saksikan di hari Sabtu. Mana semua orang pergi???Berhimpun ke?

Lepas penat ukur jalan, kitorang mkn kat Secret recipe.Best pulak rasanya jalan-jalan time takde orang. nak makan pun tak payah nak tunggu turn. Selalu kat Secret recipe pun orang ramai. Ni ada berapa kerat je. Boleh kira dgn jari kaki je orang yg ada dalam tu.

*Si tembam tengah khusyuk tengok menu*

Menu macam biasalah kalau kat Secret Recipe ni. Aku suka order Grill blackpepper chicken.

And Meatball Spagheti.

Jasmine tea untuk Incek Ary dan frosted Orange juice untuk aku.Om nom nom..Then lepas tu terus balik rumah. Macam tak kisah pun orang sibuk berhimpun bagai kat key ell nun. Tapi kan aku kesian dengan orang yang buat majlis kahwin semalam.mesti tak ramai yang datqng.Yelah kalau dah sekatan jalan merata-rata. Yang dari selatan nak ke key ell pun sampai stuck kat jem berjam-jam.Giler kentang lah. Gara-gara orang lain, orang tak bersalah jadi mangsa.sedihnya..
"kami mahukan keamanan!"(Sambil angkat sepanduk "keamanan")
ok..Bye!

11 ulasan:

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

nasib bek tak tutup kak...
sunway dgr tutup.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

makan sedap lupa aku...

qellissa berkata...

@Nazsabrina Iman Zulfikar Ye ke Sunway tutup? ingatkan jalan ke Sunway je yg tutup..=)

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫Mana ada lupa..Sentiasa ingat..=)

wadud@duad berkata...

huh ada perintah berkurung kan..
memang pelik..
samapi berdarah2 bersih kali neh kak

ratusiput berkata...

mmg terasa seronok kalau jalan g shopping comlex yg lengang.bebas.lapang kepala kan..

zulkbo berkata...

salam..
ermm..boleh main
bowling dalam mall
tu ye?tak de orang..
huhu..

Odah + One = OdahOne berkata...

bestlh ek biasa MV sesak time weekend ni...tapi sure rasa pelik bila xramai org yg lepak situ...betul2 bersih ni...bestnya mknn tu...

Shiela Latif berkata...

sedap sungguh makanan yg di atas tu..babe..dulu bukan potong rambut pendek ker?..awat i tengok dah panjang balik...ke dulu tu mmg wig?...cepatnyer rambut u panjang?..ngeh3

Darkbatman berkata...

hahaa.. konon2 sabtu 2 jem gile.tp bile g pasang lengang gile.. harga brg maknan?toksah ckplaa berganda2 murah..penuh sepeti dibeli..kehkehkeh

tiefazatie berkata...

best tue sis..hihi..

sis..kalu rajin komen eh

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq!

Related Posts with Thumbnails