Rabu, 21 Julai 2010

Qelissa Babi??

Kadang- kadang aku kesian sangat dengan org yg suke menghina ciptaan Allah..ok lah klu setakat ko kata aku ngan Incik Ary x hensem n x cantik..coz aku boleh terima..pada mata ko aku x cantik..ok lah tu..aku x paksa mata ku tgk aku ni cantek..Tapi bila mata ko kata idung aku mcm babi, aku rasa better ko pg check mata ko beb!! Da rabun gamak nya..hihihi..tp xpe aku x nak layan org sakit jiwa mcm ko..aku post kat cni bukan sbb aku mengumpat..psstt ko tau beza x ngumpat dengan Fakta??ngumpat tu makna nya berckp tanpa ada bukti..Fakta pulak bercakap dengan menunjukkan bukti..so kat cni aku x mengumpat sape2..ader paham?kang klu aku kata ko BO*** marah plak.. xleh terima hakikat..hihihi..Aku post kat cni sbb aku suker nak post, blog aku..suker ati aku lah nak post ape pon!!janji apa yg aku post tu x menganiaya mana2 pihak..x mengumpat..x menghina sapa2..Aku takut dosa beb..Nauzubillah..

Sanggup signup kat blogger coz nak komen kat blog aku.Sian kan sgt cetek pikiran ko.

Konon2, belagak cam org lain lah tu, mcm aku tak tau tu 5z75 atau Orca yg taip..siap tukar nama lg tu..Hmm memfitnah tu dosa besar tau! aku mkn ayam je beb..babi aku x mkn coz HARAM lor..Gemuk? tang mana yg gemuk? sian kan da rabun, g check mata sana..


Klu ko tak kenal natang ni nama nya Babi..cumel x?Ade mcm hidung aku ke tu?ish penat aku tgk cermin..x sama pown..sape yg jiwa kacau ni sebenarnya.alih2 meroyan kat blog aku..hihihi



V


V


V


V


V


V


same ke beb idung aku ngan idung natang kat atas tu? tak baik tau hina camtu.mesti iblis da lekat kat hati ko kan?


Yang ni lak Incik Ry, botak ke? cam babi ke? cam kambing ke? xpelah klu mata ko da nampak camtu..aku rasa org lain nampak he as a human being like me too..


61 ulasan:

A D I A berkata...

babe, sabar banyak2 k. loser cam tu memang takyah layan la. i tau senang cakap, cuba kena kat batang ifung senri kan?

pada mata i u tetap gojes, nampak cam sabrina hassan. cantik tak cantik tu subjektif. lain org lain pandangan. kotye pun tak cantik pada mata kita, tak baik mengutuk ciptaan tuhan. diam dah la.

mahira oya berkata...

isk isk..
u comey la..

IMAN'S UMI berkata...

Sian U Qellissa, makin melampau2 mamat 5z75 tu ye...x fhm la, tu mesti lelaki gila seks tu, x layan mula la marah...klu blh blacklist, blacklist je dia tu, report as spam ke...

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

sabar la babe...manusia memang macam2 perangai..xpenah berpuas hati @ senang dengan orang lain...xpenah mensyukuri nikmat yang ALLAH berikan..semoga orang2 macam tue akan mendapat hidayah dan petunjuk dari ALLAH..amin..kita doakan yang terbaik tuk dia..sesungguhnya ALLAH tue maha adil...u cun la tue..dia jeles dengan u..hehehehhe

POSH76 berkata...

sis u jgn layan...I pun pernah kene...kalu takat kutuk kita ok lagi..ni dah sampai family mmg kureng betullah...U BAN JER DIA....ni mesti kes jeles dgn u ni....

Psst: org GLAM jer selalu kene camni

AiDa AzRyN berkata...

Ade je orang xpuas ati kan akak kan?haish.. Dia dok kata kat orang yang dia tu canti sangat ke~ sabo la kak... lantak dia la... tanggung dosa sendiri.. dia kata kat orang bkn dpt hape pun..

qellissa berkata...

@A D I A Tulah babe, sabar mmg sabar ..tp sabar pon ade batas kan..=)..weee thanks for the compliment..(blushing)..hihihi
but until now, i dun know who is Sabrina Hassan..lalalala

qellissa berkata...

@mahira oya oya thanks for ur compliments..thanks gak coz pd mata u i ni comey..=)

qellissa berkata...

@IMAN'S UMI yup umi, dia memang melampau coz dia rasa dia nak menang sbb tu sanggup hina org mcm tu sekali..

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe yup, semoga he and his family mendapat rahmat dan petunjuk daripada Allah SWT..umur da 35 pown perangai cam bebudak..i x kisah babe dia nak ckp i x cantik, atau hubby i x hensem..well dat is his opinion..yg i kesah he dare called "ba**".. padahal dia yg started it first..xpelah moga2 Allah tunjukkan pada dia mcm mana rupa babi yg selalu dia sebut tu..

qellissa berkata...

@POSH76 tulah babe, klu kutuk i je xpe..ni siap family and my niece sekali dia babit..mmg i hangin..yelah jeles coz wife dia x mcm azlina redzuan..hihihi

qellissa berkata...

@AiDa AzRyN Dia dok kata org x lawa sebab dia PERASAN dia hensem, bini dia Lawa...hahaha..xpelah biar dia dgn perasaan dia..dia pk dia kata org dia dapat kepuasan..sian kan klu da tua tp x reti nak insaf..sian sgt ..

Shiela Latif berkata...

salam sayang babe...haaa kali nie komen nak bagi salam sayang kat you...walau pon tak penah jumpa tak kisah lar sebab kat alam maya pon i tau yang u n encik ary nie org baik2, dekat kat hati...

pedulik kan org yang tak tau mensyukuri nikmat yang tuhan dah bagi kat kita manusia kecil jer kat muka bumi nie...untonggg kita nie Allah nak bagi hidung daripada takder hidung...besok2 klu dah takder idong, untong lagi **** tue sebab dia ada idong, sunggohpon idong dia gitu tapi tetap kejadian dari allah.....tak kisah lah rupa hidung tue penyek ker, besar ker, mancung ker yang penting masih boleh kita nak sedot udara kat dunia nie dgn kebaikkan allah nak bagi kita hidung tue...

penting ker tue semua...semua tue penting kalau kita tau mensyukuri nikmat yg allah dah bagi...kalau ada org yang meghina2kan kejadian tuhan, insyaallah satu hari nanti dia mesti dapat petunjuk darinya...manusia nie mmg mudah lupa, tapi bila dah dapat pengajaran darinya barulah nak tersedar!

selagi boleh sabar u sabar k...
u tetap gojes ikhlas i cakap dari dulu2 kenal kat maya nie lagi. :)

semangat!! caiyok2!!

Ary77 berkata...

Mama,biarkan apa org nak ckp. Seriously bila abg baca,rasa nak gelak.Abg ingatkan yang bergaduh dgn ma tu budak lagi.Rupanya bapak budak.Takpe biar orang mengata kita,jgn kita mengata orang.Don't worry.i'll be with you thru thick n thin.Ok dear?just forget about it. Biarlah orang nak kata abg ni tak hensem,bukan dia dapat apa pun.tapi kalau dia tak puas hati dgn ma lagi suruh dia jumpa abg!

qellissa berkata...

@Shiela Latif salam syg gak babe..mmuuuuaaahh..hihihi..betul gak ckp u, as long kita ada idung yg boleh wat kita bernafas ok lah.watpe nak mengutuk ciptaan Allah SWT.Ba** tu pon Allah kurniakan idung cenggitu fungsi nya pon sama cam kita gak utk bernafas.Semoga Allah memberi pengajaran pd org2 yg mengutuk ciptaan Allah ni..amin ya rabbal alamin

IMAN'S UMI berkata...

Sweetnya...jadi qellissa jgn sedih2 lg, encik Ary kn ada.

qellissa berkata...

@Ary77 Thanks bang for always being with me. =p..~wink~wink~( x sangka abg komen..hahaha )

qellissa berkata...

@IMAN'S UMI i tak sedey lah yang, i cuma geram je..hihihi..

ch@ berkata...

gila meroyan pe dak tu... abaikan je.
dear, sorry lama tak singgah sini, sebab bloglist dah buang, pastu tak follower awak pula. komen selalu pula ye. haha...

Shiela Latif berkata...

@qellissa haa macam tue lah...hihi, bestnyer encik ary bagi komen tue....lega kan.. :)

Jojoe berkata...

salam dear..org yang mengutuk ciptaan Tuhan itu samalah seperti dia merendahkan keupayaan Tuhan mencipta makhluknya..banyak2 bersabar ok? satu hari Tuhan akan beri juga balasan atas perbuatannya.. ;-)

Jojoe berkata...

salam dear..org yang mengutuk ciptaan Tuhan itu samalah seperti dia merendahkan keupayaan Tuhan mencipta makhluknya..banyak2 bersabar ok? satu hari Tuhan akan beri juga balasan atas perbuatannya.. ;-)

qellissa berkata...

@ch@ tulah i pon lama x nampak u..nasib baik nampak kat iman's umi punya blog...ngeee..

qellissa berkata...

@Jojoe salam, ok dear i try utk bersabar. semoga Allah SWT membalas apa yg dia buat kat org lain..amin..=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

butakah tidak dapat membezakan babi dan manusia???

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ Butalah tu, coz x dapat beza..sbb tu aku ltk gambar ba** kat c2 suh dia tgk dan bezakan..hahaha

FyZa berkata...

sabar ye sis..klu dlayan lg sakit jiwa..mcm2 hal la..

diraja22 berkata...

muka manis2`mcm ni.. ada ke patut..

qellissa berkata...

@FyZaYup sabar lah ni..klu x sabar mmg lg byk maki hamun yg kuar dr mulut ku ini..hihihi

qellissa berkata...

@diraja22 memang tak patut..=)

belalang hijau berkata...

sis sabar je ok...
org mcm tuh bukan leh layan...
kang makin menjadi2 giler dia...
hope tabah and strong menjalani hidup anda...

Rinna berkata...

Adoiyaai.. ada gak manusia..gini ekk..sanggup tuh signup nick lain semata2 nak ngutuk..org.. ish2..apa laa punya manusia.. Dahlaa jgn di layan org yang sakit mental gitu.. lagi dilayan lagi sakit hati.. Biarkan dia.. dok merapu2 sorang2..

Nashays berkata...

nas bace pon naik geram...org tu naik kurap ke haper bila tgk orang lain ,ebih..eh teremo plak.. :D

qellissa berkata...

@belalang hijau Thanks dear for ur support..=)

qellissa berkata...

@Rinna mestilah ade org mcm tu contohnya pon da ada kat atas tu ..hihihi..biarlah dia dgn dunia fantasi dia..

qellissa berkata...

@Nashays sabar..sabar jgn emosi ..hihihi..biar dia dgn dunia dia..org mcm tu mmg selalu suka menyakitkan hati org lain...=)

atie berkata...

uish.. sabo jer la mamat tu.. tapi betul kata encik ary awak tu.. pedulikan dia k.. dia jeles kat awak ngan encik ary tu kot.. jgn tensi k! doakan yang terbaik utk mamat tu.. moga dia diberi kesihatan dan akal yang lebih waras insyallah..

qellissa berkata...

@atieThanks Atie..semoga mamat tu diberi akal yg waras supaya dia tak mengata org lain n buat dosa lg banyak..=)

zulkbo berkata...

salam..
alahai sapa la tu
marah benor kat anda
maafkanlah dia..moga anda
mendapat keberkatan..insyaallah

qellissa berkata...

@zulkbo Salam bang, biasalah org dengki..=) nak maafkan tp x semudah tu..coz ia membabitkan family lissa.huhuhu

nana89 berkata...

babe..u punyer nasib lebih kurang i jer..tp beza gurl tue xngku ajak hubby i p k.l..last2 kate i lak jiwa kacau..huhuh..pompuan kn..dah silp..putar belit pndai jer..sabar jer lar k..

qellissa berkata...

@nana89 O ye ke nana? selalu org mcm ni, bila dia salah..dia akan cr keburukan org lain utk menang..such a childish..sian kat u..u pon sabar k..=)

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam Qelissa,

Bersyukurlah Qelissa dijadikan cukup lengkap dan sifat.

Ada juga orang yang cukup sifat pancainderanya tapi kurang pada sifat hatinya.

Qelissa bersabarlah yer

fiezah91 berkata...

siapa ckp mcm tu sis.. haissss.. nak kena penyepak ke org tu..sedap rasa je ckp mcm tu.. lempang laju2 baru tau.. opsss..teremo lak..
sabar la ye sis.. abaikan org mcm tu..

akiN aMar berkata...

biadapnya bdk 2..huu
u jgn dilayan sgt bdk 2 k..
sabar je la taw..chill..;)

touyakaruma berkata...

perthhhhh dia tu saja isi masa lapang nak tambah dosa kot ?

http://touyakaruma.com/blog/

tiefazatie berkata...

sabar ye sis..terkejut ifa bace n3 sis nie...xpe la..moga allah bukakan hati die...yang penting sis tke cre k..=)

qellissa berkata...

@sweetie2010.blogspot yelah kak, saya syukur sgt dikurniakan cukup sifat segala..alhamdulialah..pd yg mengeji tu moga dia dpt petunjuk dr Allah swt

qellissa berkata...

@fiezah91 huhuhu, fiezah ni teremo plak..biarkan dia..jgn lempang dia buat sakit tangan je..biarkan dia terjun ngan labu2 nya..dia sorang je yg perfect dlm dunia ni gamaknya..hihihi

qellissa berkata...

@akiN aMar sungguh biadab, but tell u what..he is not 'budak' he is 'bapak budak'.wonder why he acted like childish..huhuhu

qellissa berkata...

@touyakaruma agaknya tu mmg hobi dia kot..hihihi

qellissa berkata...

@tiefazatie ifa thanks..u take care too tau dear..org mcm tu byk kt sekeliling kita ni..=)

Ibu faheem berkata...

ya'AALH...teruknya manusia yang menghina qell camtu..
sabar ye qell..tak payah layan dah..biarkan dia meroyan sorang2..

Cik MoMo berkata...

saba jela..chayok =)

syAzAnA berkata...

sis, ngeng lah itu org. dye xde keje kot, thats why dye uat. or dye saket mental or jiwa. em. lantak lah dye sis. lau dye waras, sti dye tahu mane btul n salah kan? or hti dye eta, sngat. bia Allah jeh yg balas. huhu. sabar yer kak. chaiyokk!

Cik Ayen berkata...

ladies!!
sabar je. haters mmg bnyk,bnyk maslah dgn owang2 mcm kite. jnji kite happy sudah.
papepon nk bgthu nie.
hidung u cantek !!

qellissa berkata...

@Ibu faheem hi Cik min..mmg dah tak layan da..thanks..=)

qellissa berkata...

@Cik MoMo thanks momo..chayok!!!

qellissa berkata...

@syAzAnA yelah dik, i also thought maybe dia ni sakit jiwa gak..chaiyok..

qellissa berkata...

@Cik Ayen hahaha ayen..biasalah haters dimana2...thanks for ur compliment dear..wakakaka..=)

TTT berkata...

sbr ye syg
awak cantik xmcm natang tu
u go gurl!

Related Posts with Thumbnails