Selasa, 6 Julai 2010

What aku menang 30k????!!!

Tengah aku bersantai2 tgk TV,

sambil mencari2 uban di kepala incik Ary,sabtu lepas..

tetiba jerk phone aku bunyi mesej masuk..

cheh, org tgh bersantai2 hr2 mggu ade lak yg kaco daun..

sekali bila aku baca mesej tu


V


V


V


V


V


V



What??? sim kad aku menang 30k???

Dari Coca cola plak tu...

HAHAHAHAHAKKKKTUIIIIIII

Bila masa lah plak Coca Cola buat cabutan bertuah

Klu aku call opis dia tu, Konpom da jadi Cabutan X bertuah

klu korang dpt msg cenggini..buang je..

dulu pon aku ader dpt msg yg sama,

Masa tu, dpt 45k..kaye ko...

Tapi aku mmg tau menda tu scam..

Aku saje lah call

Aku:hi, sy dpt mesej yg simkad saya menang cabutan bertuah betul ke?

Org tu: Iya..boleh mintak number talipon puan?"

Aku: Aik klu da sim card aku yg menang x kan ko tak tau no simcard aku?

org tu: kami x simpan rekod nya puan. xpelah boleh bg number acc supaya senang kami transfer duit nya nanti..( yelah senang ko nak transfer duit aku kat acc ko kan??)

Aku: erk xpelah, saya da kaye x nak duit ni..ok bye!!( ayat perasan je tu..kaya pandan aderlah kat umah tu..hahaha)

Aku pon letak lah fon..ape gile gaknya aku nak bg no acc kat ko..

wlupon acc aku tu ader seposen pon x kuasa aku nak bgtau ngko!!:mDuit:



50 ulasan:

Khairul Azmi berkata...

bese la tu..kes ni kan dah heboh..pihak polis pun dah bgtau jgn terpedaya.,
tapi yg peliknya..masih ramai lgi yg percaya...

nabilah abd rahman berkata...

bagus2(thums up)...^_^

M a W a D D a H berkata...

tipu je mende2 alah tue...mane ade org senang2 nak bagi duit bnyk tue...

masuk jamban pun kena bayar 20 sen...hehehe

zulkbo berkata...

salam..
penipu belaka tu
jangan caya..alamat
lagi hnagus wang anda

sugar2 kapas strawberry berkata...

x teragak2 kn org nk tipu.ahaha ;)

qellissa berkata...

adess.nape komen box aku ni org komen x masuk cni ea??kat email ado..kat cni xdo..sesapa tau camner nak tul kan??

Shafie berkata...

iphone pe awk pakai ek..hehe

HANI berkata...

lagi2 penipuan....dunia ni penuh dengan penipuan...

Shiela Latif berkata...

apa bertuah nyer i babe dapat jadi pengomen yg pertama nie...betol ker??...

kalau bukan abaikan jer yer...kehkehkeh

kalau takat mesej macam tue, bukak pon malas babe......kikiki

NaNaJoe berkata...

hehehe~~
rajin akak call
nasib xcaye kan? :P

afiff edogawa berkata...

hahaha..
penah kena mcm ni gak...
dah la ckp bm x fasih, ade hati nk kelentong.. wakaka

papabear berkata...

laa... aku baru je buat entry pasal adik sultan brunei nak bagi aku kaya... hahahaha

qellissa berkata...

@Shiela Latif erkk..tu lah babe..i wonder mana pegi kumen2 yang lain...huhuhu

zulkbo berkata...

Salam bertandang..
moga kita semua
mendapat rahmat
dari-NYA jua..
tahniah jika betul
tapi berhati-hatilah
byk penipuan...
جزاك اللهُ خيراً

eqacashperlala berkata...

huh!

penipuan yang tak beragak
ape die ingat semua org tu senang tertipu ke

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

kalau ini btol aku dah jutawan lame dah...
;)

wadud@duad berkata...

jangan pervaya mende2 camtuh kak.. bahaya...huhuhu..
dah bape banyak kali wadud dapat macam tuh.. tapi bodo la kalo wadud call :p

qellissa berkata...

@Khairul Azmi betul betul...heran kan kenapa ramai leh tertipu..terang2 menda tu scam...huhuhu

qellissa berkata...

@M a W a D D a H hahaha,betul tu Adah masuk jamban pon kena byr..=)

qellissa berkata...

@zulkbosalam bang, memang lah saya x percaya..tak masuk peraduan ape2 tetiba menang..memang x masuk akal..huhuhu..

qellissa berkata...

@sugar2 kapas strawberry sekarang ni mcm2 cara org nak tipu sbb nak dapat duit...

qellissa berkata...

@HANI yelah org ni semua nak cara senang dapat duit sebab tu menipu..huhuhu

qellissa berkata...

@NaNaJoe Adesss.. xkan lah senang2 diorg nak tipu akak lol...saje nak dengar ape yg dia nak ckp..suara ala2 org seberang..igt kita org malaysia ni budus ke...lalalala

qellissa berkata...

@afiff edogawa tau xpe dah lah ayat pon x releven pastu bahase pon x faham sgt ader ati nak menipu..hahahaha da terdesaklah tu...

qellissa berkata...

@zulkbo salam bang, memang x betullah tu..mane ade org senang2 nak bg kita wit...hihihi

qellissa berkata...

@eqacashperlala erk betol tu, x semua org boleh tertipu...tp ader gak yg kena tipu kan..huhuhu

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ samerlah kita klu betol da jadi jutawan..hartawan..rupawan..jelitawan...semua wan lah boleh jd..hahahaha

qellissa berkata...

@wadud@duad memang akk x cayo..saje je call nak kenakan dia..hahaha..igt senang ke org suka2 nak bg duit...org suka2 amik duit kita ramailah..huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

ha'ah beb..i pun slalu dapat...dari coke la..dari petronas la..ntah apa2..thru sms dapat ..thru email pun dapat gak...manusia skrang nie dah pandai mereka2 kan..scary kan..

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe tulah babe, yg idpt dr coke, shell, power root..byk lg lah..klu betul mmg kaya den...tp x betul..jd lah kayap..hahaha

A D I A berkata...

tahniah la menang 30K heheheh. eh i dah buat assignment u :P

rATu kEBaYA berkata...

selalu gak dapat.. tapi abaikan je.. diorang ni pandai je nak menipu.. sekrang org dah pandailah.. dulu masa mula2 memanglah orang tak tahu lagi..

qellissa berkata...

@A D I A chait, hang perli den ea...huhuhu

qellissa berkata...

@rATu kEBaYA betul tu cik ratu, sekarang org kita da pandai da..xkan senang2 kena tipu ag..lalala

ASaDa RyutaRo berkata...

slalu sangat dah dapat benda camni.. diorang jual nama syarikat besar n gah utk dapatkan maklumat kita tu..

isk.. baru semalam dapat email dari microsoft, katanya menang duit juta2.. mati2 la x nak percaya. hahaha

SyidaGorjes berkata...

bagus la u call org tu.atleast kami ni tau jugak how there work out the scam.=)

Mama Yuki berkata...

hari tu penah dpt call...dia kata simkad terpilih utk terima adiah...heh...sje layankan je apa dia ckp pastu terus letak...haha

qellissa berkata...

@ASaDa RyutaRo betul diorg guna nama2 besar konon nak bg kita percaya lah tu...wah..klu kaya jgn lupakan daku...lalala

qellissa berkata...

@SyidaGorjes memang saje nak call nak tau dialek dia ngan nak tau ape yg dia nak ckp utk tipu kita..hihihi

qellissa berkata...

@Mama Yuki hahaha, betul2 saje je layan kan dia..bila dia mintak no acc je letak lah..huhuhu

mahira oya berkata...

iskh..x leh caya nih..
mende cani buat trpngaruh kekadang..
then kene tipu..naya jer..

qellissa berkata...

@mahira oya betul tu, ni semua scam utk tipu duit kita je..

POSH76 berkata...

ayat yg sama pernah I kene...masa tu power root..yg angkat tepon mat bangla...bila I tanya bertubi2 menggulupur terus letak...kene hati2...no easy money...

I ada tag u...tp kalu dah dapat ignore jelah hehe

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam Qelissa,

Macam2 kes penipuan berlaku sekarang ya. Kalau menang betul tu 30k banyak yer...mari kita shopping..

qellissa berkata...

@POSH76 hihihi, mane u tau bangla tu menggelupur beb...ok nt i check tag tu..=)

qellissa berkata...

@sweetie2010.blogspot salam kak, betul2 klu lah betul memang sy belanja akk henbeg gucci satu..lalalala

Shiela Latif berkata...

kehkehkeh...tue yang pelik, ingatkan dapat jadi pengomen yg pertama...rupanyer ntah yang keberapa...

dulu senang jer nak jadi pengomen no 1...huhuhu

~ataicha~ berkata...

tipu je tue..
pernah dapat.. rasa SHELL..
num rasa num sabah.. huhuhu

Blogger berkata...

Do you love Pepsi or Coca-Cola?
SUBMIT YOUR ANSWER and you could get a prepaid VISA gift card!

Blogger berkata...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you got to watch this video
right away...

(VIDEO) Why your ex will NEVER come back...

Related Posts with Thumbnails