Jumaat, 2 Julai 2010

29 days to our 1st wedding anniversary

Diam tak diam hampir setahun aku berumahtangga ngan Incik Ary. Sepanjang hampir setahun ni, Macam2 rintangan dan cabaran yg kita harungi bersama. Dan aku bersyukur sebab kita berjaya tempuhi segalanya buat tahun pertama ini

:pandaGeli_19:


To Incik Ary,

I tau i bukan seorang Isteri yg baik buat abg, tp i akan cuba jadi yg terbaik

I tau i suka marah2 u, tp bila i marah selalu u buat derk je..tension tau i bebel sorang2..huhh!!

I tau, i jarang masak kan u sepanjang kita kawen..abis u pon x galakkan i memasak..mentang2 i x baper pandai masak

I tau beza umur kita yg sgt jauh buat u spoiled kan i, sbb tu i malas coz i tau u akan buatkan..hihihi..

I tau, u still nampak muda yang wlupon Gap 12 years ngan i..(ayat bodek je ni)

Tp yg penting, i sgt bersyukur dapat hubby seperti u

wlupon u x hensem, atau u dah tua, atau rambut u da botak atau muka u byk jerawat...

I terima u seadanya coz kita saling melengkapi antara satu sama lain..chewahh

and Most of all i love u..

semoga Allah memberkati perjalanan hidup kita..amin..


Flashback on our wedding day @ Jubli Intan 11 months ago..:mLove:


Incik ary muker cam tak suka jek dpt kawen ngan aku..:mThinking:


p/s: Posh, Adia,shiela, purplelicious and blogger2 yg lain ader cadangan hadiah ape nak bg utk Incik ary? Cadangan terbaik i bg hadiah misteri nusantara..Tarikh tutup 18/7/2010...komen jgn x komen..lalalala

46 ulasan:

AiDa AzRyN berkata...

hadiah la,jam tangan ke... tie or t-shirt..sbb?bila dia pakai,sure dia ingat akak je... ;)

* MissYaniAbdullah * berkata...

jam...tie or minyak wangi..

4 more romantic bg cupcake 1 biji pastu buat kejutan..dinner dalam suasana lampu yg malap..
perghhh mmg romantik habess

A D I A berkata...

alo lo lo suweetnya sajak comel u, rasa nak nangis i baca :) owh gap 12 years eh? orang tua2 kata bagus gap jauh skit ni, tapi i ni org muda2 je minat i so dapat la yg tua setahun je wahahah. (eh citer pasal diri sendri plak).

since ni annivesary, i cadang bagi jam or wallet. sempat u ushar kat blogshop, dalam 3-4 weeks dapat la ;)

qellissa berkata...

@AiDa AzRyN ok Aida, noted..rasa cam nak bg jam tangan je..tp betul ke bila dia pakai nt dia tingat kan akk?hihihi..

qellissa berkata...

@* MissYaniAbdullah * yanie, ok noted..tp nape satu je cupcakes nyer? I pon nak mkn cupcakes gak..Dinner dlm lampu malap? Takut tercekik plak..hihihi..

qellissa berkata...

@A D I A hihihi, ekceli babe I pon x minat org yg tua dr I byk tahun..dah jodoh plak dpt laki tua dr I..hihihi
Wallet is a Gud idea gak..ader gak survey kat coach.com..tp tgk dulu lah klu ader idea yg lg bernas..hihihi..

heart~ berkata...

betoola...ur hubby nmpk muda...

congratz dear =)

i pon suggest jam tgn =)

takpon kereta kekekeke (melampau betol)

wadud@duad berkata...

pergh... dah kawen.. hahahaha.. wadud pikir masih belom.. kira kakak la nieh, apsal x sound awal..ekekekek.. ok akak, salam kenal..:D

zulkbo berkata...

salam Qelissa..iksa
tahniah ulangtahun
pertama perkhahwinan anda..
kirim salam kat hubby..
moga jadi isteri yang
taat pada suami...
bab komen tu..2-3 kali
baru ni saya tak boleh masuk
blog anda..loading terlalu lama
hari ni lama juga..cuba anda
periksa apa yang tak kena?
sekadar mencadang...

Shiela Latif berkata...

jalan sini yang nak bagi pendapat....wah 12 tahun beza yer....encik ary nampak muda babe...u pon tau...huhu..

apa kata bagi notebook ker...kalau dia belom ada lappy lar...memandangkan 1st time sambot annyversary...kasik gempak sikit..
huhu..

tak pon kalau tak nak surprise, tanya jer dia nak apa...pon ok gak....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

sweet nye...
;)

.::WaNiE::. berkata...

aku 11 tahun ! gyahahahaha~

M a W a D D a H berkata...

wahh..meriah giler perkahwinan qellissa...grand gitu..:)

hepi anniversary tuk qellissa n hubby...

adah cadangkn tuk first anniversary tu, qellissa buat la candle light dinner...waahhh..kat umah lagi best kot..siap ade lilin2, bunga kat atas meja tue...dan lagi best kalu qellissa masak sendiri...:)

dan juga masa tu boleh la mengimbau kembali zmn2 hepi..hehe..pada masa tu bg la frame gmbr ke, ataupun pape je la yg akan mengingatkan hubby kt qellissa...:)

mesti at that moment sangat lah romantik...:)

ayuni.eleena.M.T.azar. berkata...

tahniahhh sgt3... hehe

qellissa berkata...

@heart~ hi heart, thanks 4 ur compliment..jam tangan pon best gak..kereta???gulp...kereta control bleh lah..muahaha...

qellissa berkata...

@wadud@duad erk wadud, klu da kawen kena panggil kakak ke? Salam kenal to u too.;)

qellissa berkata...

@zulkbo Salam bang.. Nanti sy kem slm kat Hubby.Amin....ye ke bang? Berat sgt ke blog sy ni?nt sy check...

qellissa berkata...

@Shiela Latif nak kasi lappy xmo lah, Better dia yg bg I..hadiah dia x leh mahal dr hadiah I...hahaha..klu Tanya dia da x surprise lol...;)

qellissa berkata...

@.::WaNiE::. erk, yeke beza 11 tahun?hihihi

qellissa berkata...

@M a W a D D a H adah, thanks 4 ur wishes.. Tingin gak nak wat candlelit dinner..tp tang masak sendiri tu yg spoil..dpd nak romantik jd lain plak..takut masak x sedap..hahaha..

NaNaJoe berkata...

1stly wising u happy ever afta wif ur lovely hubby..

tuk adiah kan kak, nana rase elok la bg jam automatik, nape bkan jam yg biase? sbb jam auto, xpayah guna beteri, thats mean a lot 4 ur love.. kalo yg lain minyak wangi, akan habis, baju akn lusuh, nana rase jam auto ni jew yg paling sesuai..pas tu, sila romantik kan lg dgn dinner yg akak masak sendiri..usaha kak masak, nant akn jd lebih bermakna..huhuhuhu~~

pjg lak nana bebel, pape pon smoga berbahagia kak!~ :)

azzah zainal berkata...

so sweet..semoga berkekalan kak

hidayah berkata...

semoga berbahagia :D

RaMa2UnGU berkata...

hadiah utk incik ary ek??
hmm....
ape kata sis masak utk dia..
special dish.sis bleh cuba tgk kat tenet menu2 special yg could be his favorite ke kan..kind of candle lite dinner gitu...hehehehe

neway, smoga jodoh berkekalan sampai akhir hayat..dan cepat2 dapat baby..ngeeeee:)

kinsyakrn berkata...

tahniah lisa.. klu xckp beza 12 thh mmg akak xkan tau sb nampak sbaya je. patutler dia syg sgt kat lissa yer.. anyway, semoga berbahagia ke akhir hayat. bg apa yek? lisa mark awal2 apa yg dia teringin sgt..

qellissa berkata...

@NaNaJoe Thanks 4 ur wish nana..mmmuahhh..=) jam otomatik??cam best je..candlelit dinner??hihihi..will try belajar masak lah ni utk candlelit dinner nanti..hihihi

qellissa berkata...

@azzah zainal thanks azah..=)

qellissa berkata...

@hidayah thanks dayah..;)

qellissa berkata...

@RaMa2UnGU masakkan utk incik ary? nanti akk try google resepi2 menarik..kklu rajin nt akk masaklah..hihih..neway thanks 4 ur wish darl...

qellissa berkata...

@kinsyakrn thanks kak, erk mane akk tau dia syg sgt kat Lissa..mandai je akk ni..hihihi..Lissa da mark awal2 ape dia nak..tp byk sgt yg dia nak lah kak..camno? huhuhu

As Saffron berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kak ina mail berkata...

candlelight dinner u masak.kalau rajin.jam tangan, dan apa-apa barang yang dia sentiasa akan pakai.selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yang pertama.

POSH76 berkata...

cantekla ur wedding photo....hadiah???buat la candle lite dinner dgn syarat mesti masak sendiri...kalu susah naa cubalak bake cake untuk dia...mesti fia terharu punyer
kalu gift either u beli watch or perfume...I tak tau apa minat ur mr ary...laju jer mana taw dpt hadiah hehe

qellissa berkata...

@kak ina mail ramai yg suh wat candle light dinner n jam tangan ni..neway thanks 4 ur wish kak..=)

qellissa berkata...

@POSH76 thanks 4 ur compliment darl...nak hadiah mestilah laju..sape yg x nak hadiah..tul x?ngeee..bake cake/ adesss..takut bantat je...bukan terharu, haru biru jadinya..miahahaha...ramai yg vote suh wat candlelit ngan bg jam ea...hmmmm

FyZa berkata...

hepy annversary sis..sgt comey!
moga bhgia selalu..;)

jane berkata...

inai malam pengantin


slmt ulang tahun utk akak =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

dear....wah diam xdiam nyek..almost 1year dah nyek..anyway tahniah..n hapie anniversary in advance from me...cun la beb gambar wedding u....jeles i....
wah lagi2 buat i terharu sebab ada nama i kat bawah tue...hahahaha cam glamour jerk kan..walhal non hado pun...heheheh dear i suggestkan u kasi dia jam...sebab betapa pentingnya masa tuk dia...cam tue betapa pentingnya u tuk ur hubby....setiap kali dia tengok jam...umpama dia tengok u jerk...nak kasi wallet...pun not bad..tapi nanti dia letak kat vontot..huhuuhuhuh xmo la... :P

Shiela Latif berkata...

@qellissa nak jugak menang yer...kikiki, kalau nak suprise, takmo bagi notebook, gi honeymoon lagi sekali ... u pon untong...dapat hadiah tue sekali...kikiki...

qellissa berkata...

@FyZathanks fyza, fyza pon akk doa kan semoga bahagia gak k...=)

qellissa berkata...

@janethanks Jane =)

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVethanks 4 ur wishes n compliment tu babe..malu i..hahahaha..ramai yg suggest kan jam...hmmmmm..nt i wat solat hajat dulu..=)

qellissa berkata...

@Shiela Latifhuneymun?? cam best gak..tp x besh klu i yg kuar duit...lalala

tiefazatie berkata...

wah..ramainya cadangkan jam nie..hihi..ifa nak cadangkan spek mata rayban la..hihihi..baru la ngam ngan hubby sis yang awet muda nie..=)

afayufu berkata...

hehee.. bagile hadiah dlm bilik... ops.. 18SX.. pakai seksi2.. jarang2 gitu...

qellissa berkata...

@tiefazatie Wahhh rayban...cadangan yg bernas gak tu..lain dr yg lain.. =)

Related Posts with Thumbnails