Khamis, 5 Ogos 2010

Dinner Date wif Incik Ary

Sempena anniversary kitorg yang pertama aritu, Incik ary bawak aku pegi dinner date kat TGI Fridays Sunway Pyramid. Ekceli aku da lama mengidam nak mkn Ribs kat situ..Asik x kesampaian je..( mengidam??cam pregnant pulak siap nak ngidam2..hahaha) Oleh sebab aku ni x baper gemar nak memasak, so incik Ary suggest kitorg pegi dinner kat luar je lah.almaklumlah, kalau tggu aku masak, alamatnya kebulur lah laki aku tu..

Psssttt..jom layan gambar2 kat bawah ini

Menggedix jap kat depan lif sambil tggu Incik Ary amik wallet dlm keta..Hampeh tol..wallet pon leh tertinggal dlm keta.

.:mCamera:


TGI..here we come!!!:mGelak:


Motif nak amik gambar tisu??Sebab ade lambang TGI..tu je..hihihi


Everyday is friday including Today...Erkkkk:mKening:


sampai separuh air Incik ary menunggu Ribs yg x kunjung tiba..lalalala:mThinking:


Dekorasi di dalam restoran:mSmoking:


Aku minum ice lemon tea coz bole refill, and Fresh Orange utk Incik Ary..:mRambut:


Here come our main dish, BBQ Beef Ribs..Portion dia sgt besar..seswai utk mkn 2 org:mLove:


Aku punya Sirloin Steak medium well ngan side dish..sedap hokay..and jenuh aku nak mengabiskan..:mKenyang:


Total dinner for two is RM130+. for me, eventho a bit expensive tp klu servis dan makanan dia sedap, why not?? daripada makanan murah tp servis out..betul x? tp klu selalu mkan mau ler bangkrupt laki aku..makin botak lah kepala dia..hahaha:mHihi:


34 ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa pepagi hari i dah kena jamu mata dengan strilion steak hoke..not gud taw... :P....

cha berkata...

i belum pnh sampai lg kt sini heee

Alida Ali berkata...

Happy Anniversary...bestnya g dating berdua2an...dah ada anak mcm sy jgn harap la...

M a W a D D a H berkata...

wahh..sedapnya tengok die makan...terliur nengok...

A D I A berkata...

wah wah wah i like ayat u "oleh kerana tak berapa gemar masak maka makan kat luar" hehehe. babe u dah slimmm la. n lawan handbag!

black_mel berkata...

wah..tu btul2 mahal tu..tp kalau sedap kena try jgk skali...nyum2...

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe uwaaa...sian u babe kena tgk steak pepagi..sorry ye buat u terliur yang..ngeee

qellissa berkata...

@cha takpe cha, nanti2 sampailah tu..=)

qellissa berkata...

@Alida Ali Thanks Alida for ur wish..klu ada anak nt tak tau lah mcm mana kan..hihihi

qellissa berkata...

@M a W a D D a H sedap tau adah ribs tu..sila jgn terliur di blog lissa ea...penat nak lap...hihihi

qellissa berkata...

@A D I A hihihi..i memang malas nk masak tak tau lah nape..agaknya sebab klu i masak nt sedap sgt takut hari2 incik Ary suh i masak..hahaha,,
Slimm???gigih tau i berdiet babe..da tuurun 6 kg da tau..ngeee..lawa ea bag i? tengkiu..tengkiu...

qellissa berkata...

@black_mel sesekali mkn xpe..jgn selalu mkn...boleh bangkrap...hihihi..

mahira oya berkata...

makan steak tuuu..nice!!!

SyidaGorjes berkata...

happy anniversary!
sedap ke bbq ribs tu?i tak pernah mkan.

qellissa berkata...

@mahira oya yup nice..=)

qellissa berkata...

@SyidaGorjes thanks for ur wish syida..sedap ribs tu..i suker..leh lah try ye..=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

berdua lebih baek...
;)

tiefazatie berkata...

sis!anda sgt cumil!

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ ceroi, berdua memang lebih baik..tp alangkah bagus klu ditambah dgn si kecik..huhuhu

qellissa berkata...

@tiefazatie thanks dear..akk x cumil..akk ni petite..kategori xs..hihihi

Rinna berkata...

Aduhh sodapnya..steak tuh.. lama dah tak makan western food nie..

sugar2 kapas strawberry berkata...

da lama x mkn western.

qellissa berkata...

@Rinna sedap steak tu...i pon lama tak mkn western baru hr tu dpt mkn..hihihi

qellissa berkata...

@sugar2 kapas strawberry sama lah kita..da lama x mkn western...~wink~wink~

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam Qelissa,

Wah seronok tu. Mewah makanannya. Mabeles.

Rm130 makan berdua..huii..tak derla Kak Sweetie. Moga sentiasa bahagia selamanya.

Shiela Latif berkata...

adeiii...tolong2...lapor2....
seronok dapat makan steak...saya suker makan steak...uwaaaa

qellissa berkata...

@sweetie2010.blogspot salam kak sweetie, seronok makan berdua..tp x selalu lah kak mkn mewah2 mcm ni..klu selalu mau bangkrupt kak..sekali sekala je..=)

qellissa berkata...

@Shiela Latif i pon lapar gak babe...i pon suker mkn steak....huhuhu

POSH76 berkata...

tak pernah terai lagi daging2 tu...tp bila u makan nampak sedap mula la pale otak nak menerai sini mahal tapi berbaloi portion dia bnyk....hehe

qellissa berkata...

@POSH76 tu lah babe, mahal memang mahal tp klu ribs tu mmg muai lah klu mkn sorang2 x terlarat nak habiskan..better mkn 2 org..=)

hentakbelipat berkata...

wow..bole tahan gak harge die..tapi berbaloi kn?

qellissa berkata...

@hentakbelipat ermmm klu nakkata berbaloi tu..ekceli mmg x berbaloi pon...hahahaha..mahal sgt ler..klu ku pandai buat sendiri RIBS tu..mmg xde nye nak pg mkn kat c2...=)

NUNU EERA berkata...

sedapnye.. laz mkn tgi pun rsanye pose laz year.. da lma upenye..;)

bunga berkata...

waaah...sukernyer..sweet..

Related Posts with Thumbnails