Selasa, 17 Ogos 2010

Murtabak yang sedap

Minggu lepas aku balik Jb, teruja sgt nak balik aritu coz nak pegi jalan2 kat bazar ramadhan JB. Mcm2 lauk pauk n kuih muih ada kat sana. Aku paling suka :pandaGeli_08: nasi ambang n air kathira which is jarang nak nampak kat KL ni. Pastu murtabak kat sana best byk isi daging , telur semua complete lah, dulu aku penah beli murtabak kat bazar ramadhan kat sini, aku ckp ar nak murtabak satu. Pastu seller tu tanya nak murtabak ayam ke daging? aku ckp nak daging.then dia pon bungkuslah aku murtabak daging, nak jadikan citer masa buka puasa tu aku pon teruja lah nak mkn murtabak yg aku beli. Sekali bila mkn je, hati ku hancuss jd debu coz aku rasa mcm aku mkn roti telur yang ada bawang n sawi je..daging mmg aku tak rasa langsung. since dat day, mmg aku da x beli lg muratabak kat cni. takut kena tipu lg. Memang lah harga murabak tu murah klu nak banding dengan murtabak yg aku beli kat jb ni, tp klu nak banding kualiti and saiz baik beli roti telur je dpd beli murtabak tu.

You see, byk kan dia minced meat dia:pandaGeli_14:


Besar kan murtabak tu:pandaGeli_16:


klu korang pegi bazar perling n BBU try cari Murtabak Rafi ni..Boleh mkn 5 org murtabak ni:pandaGeli_25:


tarra..pada yg puasa tu harap bersabar ye. Jangan terliur plak tgk murtabak ni..hihihi:pandaGeli_15:


24 ulasan:

POSH76 berkata...

memang terliurla tngk murtabak tu yummy hehe

FyZa berkata...

haha..bapak besar pnya murtabak..dok besa tgk kecik2 ja..nti klu p jb nk ajk enchek husben p perling tgk..tp crius nmpk yummy gila..huhu

cha berkata...

kazaa ckp murtabak besar ni murtabak singapore ye sis?

saya_arief berkata...

fuh...
t'goda tgok murtabak ni.
:P

qellissa berkata...

@POSH76 yup mmg yummy...terliur plak i..hahaha

qellissa berkata...

@FyZa fyza, yup bleh ajak enche husben pg perling ye..c2 ader restoran Rafi..leh beli kat c2..=)

qellissa berkata...

@cha yelah kot ni murtabak singapore lah agaknya..hihihi...

qellissa berkata...

@saya_arief tergoda je takpe..jgn terliur n termkn..batal puasa nanti..hihihi

nabilah abd rahman berkata...

yg last sekali tu murtabak apa??murtabak maggi kah???semua murtabak ni nampak sedap2...

black_mel berkata...

bnyk2 murtabak,murtabak kat penang jer x pakai daging cincang/mince beef..kat johor ni pakai daging cincang..x sedap...

qellissa berkata...

@nabilah abd rahman semua murtabak tu sama je nabila..yg last tu murtabak yg i beli..hihihi murtabak daging..=)

qellissa berkata...

@black_mel o ye ke mel? i x penah mkn murtabak penang...hihihi ekceli penang pon i lum penah pegi lagi..=) time kecik2 dulu adalah..hihihi

suamihanyisterizuki berkata...

hany pernah mkn murtabak singapore ker, beso besh gak...tp seyes, murtabak kt jhr memang besooo

qellissa berkata...

@suamihanyisterizuki tulah pasal murtabak kat jb beso2 nk banding yg kat kl ni..huhuhu

~ataicha~ berkata...

best la erk dapat makan yg kita suka

AiDa AzRyN berkata...

haish.. murtabak kegemaran tu,,, dapnye.. :D

zulkbo berkata...

salam..
yummie..
sedapnya.
punya la beso
boleh habis ke tu?

Shiela Latif berkata...

teringin lak nak makan murtabak nie...dah masuk 8 hari poser lom buka murtabak..murtabak sedap :)

A D I A berkata...

wahh nak makan murtabak kebabom kena balik johor la ye hehe. i pun wajib murtabak ni, my hubby beli kat melawati, tgk kalu org Q pjg tu sedap la tu gamaknya hehe. so far takde penah ada CB lagi hehe.

azmihamin berkata...

sedap~~ =(

MyToha berkata...

murtabak memang lazat !!
tapi harga kat Johor mahai la..
kat Kedah laaagi murah..
heheh..

by MyToha.com

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam Qelissa,

Air kathira tu air aper?

Hmm memang best dapat murtabak time buka posa.Boleh tahan juga harganya yer..tapi kalau leh makan untuk 5 orang dan rasanya yang enak kira berbaloi juga membelinya.

Miss Annaz berkata...

sedap nya murtabak tu...

black_mel berkata...

semalam baru jer makan murtabak...memang terbaik dari ladang..tp murtabak kg melayu tu mcm mahal jer...

Related Posts with Thumbnails