Isnin, 9 Ogos 2010

Unplanned Vacation

salam semua my readers..(erk..ade ke readers blog cabuk aku ni? hihihi..lately aku busy sesgt..nak hapdet blog pon xde masa..da naik bersawang jugaklah blog aku ni..Ni aku nak citer pasal minggu lepas punya story..minggu aku sambut anniversary tu..kebetulan 31/7 tu ada kenduri kawen my sister's fren kat jengka Pahang. Akak aku ni nak pegi, tp malas nak drive, then dia ajak lah aku, so aku pon pujuk rayu laki aku ajak pg kenduri tu sekali. Aku ckp ngan incik Ary, mlm 30 hb tu..masa tu incik Ary kata ok coz aku ckp "abg, jom kita teman along pg kenduri kawen kawan dia..nak tak?" pastu Incik Ary pon setujulah dgn cadangan aku tu. da lama gak kitorg x mkn nasi minyak. masa tu laki aku ni x tau yg kenduri kawen tu kat Pahang.He thot kat area KL je.Hihihi..on that day masa nak berangkat baru dia tau rupenya we oll planning nak g Pahang. Aku da siap kemas baju mane lah tau kemungkinan nak bermlm kat Pahang. Aku siap bawak swimming suit lagi.ngeee..So nak tak nak dia kena lah bwk kitorg pg Pahang...yelah da janji kan..Janji mestilah ditepati.

Da sampai kat Pintu gerbang Perkahwinan Pahang


Budak kecik ni syok je tido dr masuk keta sampai lah kat Pahang


Kitorg gerak pukul 11pg konvoi ramai2 dgn kawan2 my sister.sampai Pahang pukul 2.30pm. Cari Felda jengka 6 almost 2 hour kitorg sesat.last2 sampai2 kat umah pengantin, da xde org lg.yg tggal pengantin je lah tetamu da xde..cepat tul kenduri kawen kat Kampung2 ni ye..pukul 4 da xde org dtg..x sempat nak amik gambar dgn pengantin, so korang tgklah pengantin lama posing ye..


Incik Ary berangan jadi papa..


Lepas sembahyang Asar kat Masjid jengka tu, kitorg teruskan perjalanan. Masa tu kitorg follow one of my sister's friend ni. dia ajak pg umah mak dia kat Temerloh coz mak dia masakkan ikan Patin tempoyak. tp end up we oll pusing2 situ je smpai lah pukul 6.30 ptg..last2 aku ckp ngan incik Ary, better kita pegi Kuantan.Da alang2 nak mlm better tido kat bandar Kuantan dr ikut budak tu pusing2..naik pening kepala aku duduk dlm keta je satu hari suntuk..sampai Kuantan pun da pukul 9.30 mlm trus pegi mkn KFC kat teluk cempedak.


Lepas mkn, barulah kitorg merayau cari hotel. pegi almost 4 hotel semua fully book. masa tu rasa cuak giler..takut je kena tdo kat dlm keta. last2 dpt juga hotel wlupon cuma 3/2 bintang yg penting ada tempat kitorg bermlm. tu pon tggal satu bilik superior ada 3 katil..kesian pakcik yg dtg lambat sikit dr kitorg..x dpt bilik..huhuhu..giler murah tu bilik dia..rm148 je tau..ok lah setakat nak bermlm.da kata percutian x dirancang. memula igt nak tido Hyatt..coz dlm byk2 hotel Hyatt je yg byk bilik kosong tp rega satu bilik..humang aih..Dia tulis kat kertas promotion tu rm350++ bila tanya gedebak gedebuk semua cecah rm700 jugak lah..hmmm baik aku buat mkn duit tu, patutlah byk bilik kosong.


Esoknya kitorg pg jejalan kat Telok Cempedak, siap mandi lagi kat situ..patotlah tak ramai org mandi rupanya ada tanda amaran x leh mandi coz laut bergelora..Kitorg yg jakun ni mana lah tau..bantai mandi je kat c2. incik Ary sempat posing jap..


u see laut yg terbentang luas, kat cni ramai pengantin amik gambar outdoor..so cute, diorg pakai baju pengantin amik gambar kat tepi pantai.


Last2 sampai rumah pukul 11 mlm pd 1/8..so aku dgn incik Ary sambut anniversary the next day.Coz penat giler..x kuasa nak dating memalam buta. baik kitorg membuta...zzzzzzzzz

13 ulasan:

POSH76 berkata...

pantai telok cempedak mmg cantekkan...tu sbb I prefer book nasib u dapat tempat hehe

.::WaNiE::. berkata...

wessss..berani mandi time laut bergelora eh

FyZa berkata...

insyaAllah nti da rezki dpt la encik ary jd bapa..hehe

Shiela Latif berkata...

nasib baik dapat tempat nak tidur...huhu... :)

AiDa AzRyN berkata...

Ader readernye.. aida ni pembaca setia blog akak tau.. hehe~ :D

black_mel berkata...

tak penah sampai pantai situ pun..pahang pun dah lama x pergi..mesti best...

Jojoe berkata...

xpernah sampai Pahang lagi..huhuh..best2 jer jalan2...

zulkbo berkata...

salam..
akhirnya sampai juga ke jengka yek..jengka 6 tu sebelum sampai
anda akan melalui jengka 3 dahulu
itulah kampung halaman ku..

zulkbo berkata...

salam..
akhirnya sampai juga ke jengka yek..jengka 6 tu sebelum sampai
anda akan melalui jengka 3 dahulu
itulah kampung halaman ku..

qellissa berkata...

@POSH76 yup, pantai itu mmg cantek..tulah i pon suka book dulu..tp da menda x dirancang kan..hihihi..nasib baik ada bilik.klu x, tdolah i satu family kat dlm keta..=)

qellissa berkata...

@.::WaNiE::. tulah i x tau sebenarnya bendera merah tu tanda bahaya..tanya kat seller kat c2 depa kata bleh mandi further more ada yg mandi so kitorg mandi jelah..tp xde lah mandi jauh2..kat tepi pantai je..=)

M a W a D D a H berkata...

wah..bestnye die jalan2 kat pahang..makan nasi minyak ea..

mahalnye harga hotel kat situ..xper2..kalu nk bercuti kat ganu, kalu nk chalet aka bilik rehat, gtau la adah...kasi murah punye..xsampai rm100...

Blogger berkata...

Searching for the Best Dating Website? Join to find your perfect date.

Related Posts with Thumbnails