Sabtu, 19 Februari 2011

Mini Malaysia & Mini Asean kat Melaka

Last time aku pegi Mini Malaysia ni seingat aku lah, tahun 1994 kot.Pergghh giler lama..almost 17 years, masa tu klu korang yg penah pegi kat mini malaysia, dlm setiap rumah tu siap ada patung2, patung tgh sunat lah, patung tgh kawen lah..tp sekarang ni patung2 tu dah takde. klu masuk rumah tu kira tenang lah coz tak nampak patung2 tu..Aku ni penakut sikit tgk patung coz back to old days, masa tu kan aku kecik lg dlm sekolah rendah. Balik dr Mini Malaysia, mlm tu aku siap mimpi yg patung tu kejar aku!berpeluh2 gak lah aku marathon ngan patung tu. sampai meracau2 dlm mimpi..Last2 mak aku pi siram air kat muka aku yg gebu..hahaha..start dari tu, mmg mati hidup blk aku taknak pegi Mini Malaysia lagi..serik wooo..Rasa mcm real je patung tu nak kejar aku.

Tiket masuk Mini Malaysia ni sgt murah, Rm5 untuk Dewasa dan Rm3 utk kanak2. Tp yg part aku hangin satu badan, ade ke patut aku bg kat cashier rm50 dia bleh kata xde duit kecik nk pulang.Hello, dat time masa aku pegi tu Public Holiday tau!takkan balance 4o hengget pon ko takde??!!what the fish betul!!then bila aku tanya so mcm mana skrg? dia bleh ckp xde tiket x bleh masuk!bleh gitu? ntah ape punyer attitude, nasib baik ada sorang Akak keje guard tu baik hati, tlg cashier tu tukarkan duit kecik kat kedai2 berdekatan.huhhh..dasar pemalas punya cashier..I ni pon tourist gak tau!



Sebab byk sgt gambar rumah kat cni, aku xde lah nak upload semuanya.kang termuntah pula korang nk tgk gambar2 aku ni. Yang ni aku amik gambar rumah Johor, tanah tumpah darah ku..Cewah..Masuk2 je kitorg jerit.."Assalamualaikum Nek!Atuk ade rumah?" ala2 rumah atuk sendiri pulak kitaorg buat.

Mamat ni tggu kekasih dia dtg di pagi raya!

kalau korang dtg rumah Johor, korang akan disajikan dgn tarian Kuda kepang oleh 2 mamat ni.(yg ni spesel request.klu korang nak, suruh laki korang yg menari ye).tp aku tgk depa ni syok sendiri! dah macam rockers pulak naik kuda kepang mcm tu.


Yang ni pulak Rumah Pulau Pinang. akak yg pakai tudung merah tu tgh ala-ala menanti kepulangan suami dia pulak pose mcm tu.Agaknya dia tau kot, aku nk amik gambar.
Sila jgn ikut perilaku ni!Membuka peti besi hak org lain adalah salah disisi Undang2 ye!ahaksss...

kat sini ada org jual muffin dlm rumah, tu incek Ary tgh sibuk tiup dapur arang tu supaya berasap! tp sebenarnya akk tu masak guna oven je..Takde kena mengena dgn dapur tu.Mamat tu eksyen je lebih.Haishh
Tak cukup dgn tu, dia boleh pulak nk sapu sampah kat situ.Tergelak akk jual muffin tu tgk perangai Incek Ary yg ntah apa2 tu..Malu ai tau..Nasib baik lah laki..Klu boypren, mau ku tinggal..hahaha

yang ni Rumah Melaka kot, klu tak silap aku coz tangga dia cenggitu..cumel x aku posing kat tangga?Org tua2 kata klu duduk depan tangga nanti xde org nak masuk minang.Abislah aku, pasni takde sape nak pinang!sob.sob.sob

Tgk kat bumbung tu yang, buat ala2 posing mengancam nyawa giteww..

Kat sini siap ada dulang hantaran dengan Pelamin anganku musnah.
Adegan yang korang tak hingin nak lihat

Kesian kan, penat jer tarik, menda tu dok stay kat situ gak.Tak gerak2..hahaha

Rumah Sabah dan Sarawak tak boleh masuk coz under construction, nak pegi Mini Asean pon kitorg dah penat..Mengah weh..13 buah rumah dok posing sakan, mana tak penat.Tp tgk gaya mcm rumah Asean tu pon under construction.Maybe bajet tak cukup kot nak baik pulih..Yelah tiket pon murah je.mana nak cover kos2 pembaikan tu..

15 ulasan:

SweetSyaza berkata...

kita yg dok melaka pun lama tak g situ..hehehh.
tapi memang hmpir cashier dkt tempat pelancongan melaka ni agk lahabau sket...
maybe dorang org pure melaka kot,tu yg bahasa cam hawau je tu...huhu!
tp kita pure melaka yg baik ok..hehe

.::WaNiE::. berkata...

aku rasa penah masuk taman mini malaysia ni

tapi apsal aku tak ingat masuk rumah2 ha

Shiela Latif berkata...

waaa...encik ary skang ni dah kreatif berposing la babe..ekeke

qellissa berkata...

@SweetSyaza owh yeker? tp ada gak org melaka yg sopan kan..=) contohnya mcm u...tp siyes minah tu xleh jd cashier kat tempat2 cenggitu wat malu kat tourist jerp.. :f:

qellissa berkata...

@.::WaNiE::. lor, ko pg mini malaysian mana? klu g mini malaysia mesti lah pg umah2 ni..haisshh

qellissa berkata...

@Shiela Latif Incek Ary mmg slalu posing cenggitu, tp slalu i malas nak upload gambar dia nyg camtu, ni i da reveal the side of him..ahakksss..org igt dia cam sopan je kan...now u see.

AiDa AzRyN berkata...

lama aida tak p melaka..

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

syok nyer berjalan2x..
klako la gambo incik ary yg tiup dapo tue..haha..mcm2x la laki akak ni..
hahaa

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

rumah sabah nanti datang la kat sabah .hehehe i ajak u naik yang real punya...

qellissa berkata...

@AiDa AzRyN samalah i pon lama x g melaka wlupon dekat...

qellissa berkata...

@Halia Kentang @ Annpaan dia mmg camtu, amacam leh jd model utk pana x? hihihi

qellissa berkata...

@Nazsabrina Iman Zulfikar bestnya...nanti i dtg sabah boleh lah sggah rumah u ye..

M a W a D D a H berkata...

bestnya tengok qellissa g kat situ..nak2 tengok gelagat incek ary..kelakar jer...hahahaha...

p/s: walaupun adah lama duk melaka, xpernah pun gi situ....adehhh

qellissa berkata...

@M a W a D D a H Are u sre Adah? x penah pg mini malaysia?hihihi, cube pegi lenkali ea, murah jer tiket baru 5 hengget..=)

Blogger berkata...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals sent to your cell phone daily.

Start following our signals today & gain up to 270% per day.

Related Posts with Thumbnails