Selasa, 12 Julai 2011

First time buat kapkek.


This is first time aku belajar buat kapkek figurine Pondan fondant. Sebenarnya takde plan pun nak amik kelas kapkek ni. Tapi one of my colleague ajak temankan dia aku pun ok je. Tak salah kan kalau kita nak pelajari sesuatu yang baru. And ternyata i love doing it so much! Bila tengok hasil yang kita buat tu menjadi, terasa satu perasaan yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Rasa macam seksaited gitu..eh silap..rasa eksaited gitu! hidung pon kembang kuncup je tengok hasilnya. Bagi sesiapa area Bangi atau kajang yang nak belajar buat kapkek ni boleh lah pegi kat blog Gula dan mentega. kalau nak order kek pun boleh, nama owner blog tu Ita, her cakes and cuppies semua cantik-cantik and sedap belaka tau!(Ehem kak ita, nak komisyen ye..dah promote ni..ewahhh)

Buttercream untuk cover kapkek

Meja kerja kitorang..banyak giler tools untuk deko fondant ni.

Fondant alphabets.

Cuppies yang dah diletak 'simen'.
Siap akhirnya! ada lebah, ada ladybird, ada siput baby, dan ada Love.Ada ke Incik Ary kata Love aku tu mcm shape montot.Cis dale sunggu..Mulut kamu takde insurans ye bang!
My sweet roses, me, and Incik Ary figures and lil mushroom. Cute aite!


Tadaa! Cun tak cuppies aku? Minggu ni kawan Incek Ary kawen, dah siap order cuppies figurine untuk hantaran dia.Adoi ntah boleh ke tak aku sahut cabaran ni..

10 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

patut MIA suruh ko jew wat kek untuk kite makan...
hahaha...

ratusiput berkata...

tahniah2...ble wat part time biz pasni :)

KELI OH KELI berkata...

cupcake yg paling cute saya pernah tgk!

rATu kEBaYA berkata...

santek sangat...

Odah + One = OdahOne berkata...

pandainya wat cupcake...kalo pndi wat sndiri bleh buat mcm2 design...bleh wt bisnes raya ni ek...income masyuk...hoho

Shiela Latif berkata...

babe...kalau u bisnes ni konfem boleh jual banyak cupcake...cute sangat2...yang penting tu present dia mmg menarik lah...caiyok2!!

Mohd Izzar berkata...

lawa la..hhoho

makdara TERdiva berkata...

memang seronok dpt mendeko2 ni..
terapi :)

CintaKhadijah berkata...

chumel! ;0

wadud@duad berkata...

sodap!!! :)
hehehe
heabt lah akak..
first time buat dah nampak sempoi?

Related Posts with Thumbnails