Jumaat, 22 Julai 2011

Ko kata orang STUPID, Ko tu pandai sangat ke??

Kali ni aku nak up entry Emo, sebenarnya kes ni dah lama. Tapi memandangkan sebelum ni member aku tu sekerja dgn 2 Makhluk Tuhan Paling seksi ni. So aku malas lah nak keruhkan keadaan pada masa tu. Kang tak pasal-pasal my friend tu jadi mangsa kutukan pulak. So lepas dia berhenti berapa bulan lepas, baru sekarang aku ada masa nak up entry ni.

So here's how the story goes.

Bermula dari member aku ni upload gambar makan-makan dengan rakan sejawat dia,
then one of her friend, which is my friend too, komen ler kat salah satu gambar yang ada wife dia dalam tu.. Lebih kurang cenggini lah gambar tu.
*Gambar sekadar hiasan*

ayat dia tulis..

"Lawo2"

So aku ni saje lah tanya dengan maksud bergurau, coz dah biasa gurau-gurau dengan mamat tu, tak sangka lah ayat tu membawa kepada satu perbalahan yang besar sampai makan kat rumah dia time raya pun boleh jadi tak halal. Hahahaha..childish sungguh kan perempuan itu?
Aku balas komen tu mcm ni..

"Yang mana satu Lawa? Tak nampak pun....hahaha"

My intention komen cenggitu takde pun menjurus kepada nak mengutuk orang dalam gambar tu tak lawa. Yelah da mamat tu kata lawo, nak tau lah jugak which one yang dia kata lawa. Dah namanya pun gurau..Hell yeah, di situlah bermula segalanya..
''''
Then tetiba, ada pula yang sentap dengan komen aku tu, tanya aku tu lawa ke? well, firstly aku tak mention pun aku ni lawa, secondly aku awal-awal da say sorry kalau komen aku tu ada yang terasa.(siap letak smiley lagi tu)

Tapi, minah ni still tak puas hati dengan aku. She can't accept it as a joke. Sentap lah tu kiranya kan. Abis satu opis dia dengan backup singer dia menyalak bising dok mengata aku. Yang paling tak boleh blah, dia boleh lak ungkit pasal satay yang setakat 5 cucuk aku dengan Incek Ary makan time raya kat rumah dia tahun lepas.( yang ni ada informer bg tau aku). Bab makan ni aku memang pantang sikit bila orang nak mengata.Kalau ko nak kata aku ni tak lawa ke, pendek ke, gemuk ke, i still can accept it, tp ko kata apa yang aku makan tu tak halal setelah beberapa bulan sangatlah kebudak-budakkan makcik oi. Bila aku tanya laki dia, Apa cerita pasal makan tak halal ni boleh timbul pulak? Laki ko yang beria-ia suruh aku datang beraya ke teratak ko memalam buta, sampai aku dgn incek Ary sesat bagai nak keluar dari taman rumah ko tu, tetiba bini ko kata tak halal. What the fish? Then mamat ni kata, dia dah tanya bini dia tp bini dia tak cakap pun mcm tu.. Informer aku ni saje je bawak mulut. Okay lah bawak mulut yer? Your wife didn't said like that? Then how come informer aku ni boleh tau yang aku makan satay time raya rumah ko? kenapa informer aku ni tak petik, nasi ayam ke, ketupat rendang ke, soto ke, kenapa informer aku tu cakap pasal satay?
Jembalang tanah ke yg bagitau dia?hahahaha... 'Lame excuse' lah beb..
*Klik untuk tumbesaran*

Mula-mula tak mengaku dia kata pasal satay tu dia haramkan. Alih-alih keluar pulak komen makan benda haram bahaya..Hihihihi...Kantoi sudah...
Then, dari koman komen aku tanya yang mana satu lawa sampai lah dia boleh tulis ayat Incek Ary ni malang dapat aku sebagai bini..Hahahahaha..Joke of the day lah..Sapa yang malang ni beb? ko nak aku tunjuk printscreen skype aku dgn laki ko ke?Kang ko yang meroyan..Opppsss..
Stupid? Mesti ko pandai kan sampai dapat Masterji eh silap Master, sebab tu suka-suka ko cakap orang stupid. Tang mana stupidnya aku? Tapi aku heran kenapa kerja kat tempat macam tu je kalau pandai? kenapa tak jadi Lawyer? Orang yg pandai putar belit fakta. Sangat layak kalau jadi lawyer.(-.-)

So end up, Incek Ary bayar ler RM50 untuk satay yang 5 cucuk we oll makan tu kat account dia..Giler weh, makanan tak halal bahaya tu . Boleh jadi darah daging.
Incek Ary ni bukan jenis suka masuk campur hal perempuan, tp sebab makcik ni dok galak cakap laki aku ni tak pandai ajar bini, siap tanya sapalah yang malang jadikan aku ni bini. Tu yang Incek Ary bersuara, da orang tanya sapa laki aku, takkanlah pakcik penjual sayur depan rumah pulak nak tampil. Mestilah Incek Ary yang tampil ye tak?Kelakar sungguh, bila suara-suara nakal makcik berkata "Laki bini sama je perangai"..hahahaha.. Laki aku keluar sebab ko tanya siapa laki aku dan sebab ko dok pung pang pasal satay haram tu. Ko ingat dia nak layan ke benda remeh cenggini? sebab ko komen pasal haram tu lah yang buat dia muncul. Dok seru-seru siapa laki aku yang malang tu kan. Bila Incek Ary bersuara, ko semua diam. Siap block-block segala. Tapi kitorang peduli apa kalau makcik nak block pun..Takde kepentingan bagi kami.
Next time kalau rasa tak boleh terima komen di FB, SILA DELETE FB ANDA YE! Mungkin selama ni ramai yang puji makcik lawa, sebab tu makcik tak boleh terima hakikat bila orang tanya yang mana satu lawa..ye tak?Tu baru komen "yang mana satu lawa", kalau ada orang lain komen "Tak cantiknya kamu ni" mesti lagi teruk kan kena kutuk dengan makcik kan..hikhikhik...

p/s: Makcik , takde maknanya saya ni nak jeles dengan kehidupan makcik yg biasa-biasa itu. Dan ntah bila masa lah saya meroyan dengan makcik. Makcik yang meroyan dengan saya.Kalau saya kacau makcik, saya dah dok mesej2 makcik. Ni tidak, saya releks je. Makcik yang lebih-lebih mengata saya. Kesian sangat kat makcik.Ada masalah Psychology yer? Saya dah minta maaf sebelum ni atas komen saya, tapi makcik tak terima siap kata saya tutt lah, titt lah, tott lah..Ntah apa-apalah makcik ni.Dan sebelum nak kata orang stupid ke, bodoh ke, pandang kiri kanan dulu. Cermin diri sendiri baru nak berkata orang lain STUPID ye.Adios!

25 ulasan:

Mohd Izzar berkata...

waa,dasatnnya..smpi mcm tu sekali yerr...tsk3.. orang kita..

Odah + One = OdahOne berkata...

xtau nk ckp apa...ada gak org yg cmni kt dunia ek

Shiela Latif berkata...

fuh!!! panassss...ini lah yang i cari2 kat page u tak jumpa2 tu babe?...lagi sekali, husben u bertindak wajar sebagai seorang suami mempertahankan isterinya...mmg sah2 u tak slah. bab makan mmg takleh buat men2...kalau dia haramkan, secubit yg kita telan pun....isshh susah i nak cakap. sebab tu kalau gi kenduri ni kalau orang jemput baru kita boleh pergi. tapi kes yang ni, dah dijemput pun boleh haram2 kemudian pulak?? kalau suami i pun konfem dia buat sama macam husben u buat. bayar jer balik. (i yg emo)

Encik JI berkata...

good counter. hehe

tp serious, childish and stupidish.

and other dish2.

sbb bini yg prngai cm tut tu, suami lak terbabit.

sumph bodo. hahaha

♥CIK SHA♥ berkata...

ade Master tak semestinye pandai dalam menguruskan diri dan kehidupan die..sian betol..nmpk sgt childish..pedulikan je orang macam tu..takde efek lsg..

POSH76 berkata...

Inilah bahana FB mengaibkan orang lain.....acik tu mmg psiko jgn layan...bahaya

rATu kEBaYA berkata...

herm.. apalah masalah fikiran orang macam ni.. mudah melenting tentang sesuatu perkara yang remeh. herm. peliklah..

Cik Ina Do do Cheng berkata...

qelissa dah lah lepas ni jangan gurau-gurau lagi wanita melayu sekarang ni tak pandai bergurau suka sangat tertekan.kan cik ina dah cakap tangga ke 16 kat malaysia.mesti sedapkan satay RM 50. tak pe lah dah bayar kira halal tu.

perondajaketbiru74 berkata...

jgan dilayan orang macam ni memang susah nak dibawa ke majlis hehe abaikan jer

Miss Y and Her World berkata...

bagus tindakan husband kau. kalau ikut perangai tak sabar aku ni, aku tak main komen-komen kat FB. tanya direct depan-depan je apa yang tak puas hati. perangai tak macam perempuan lah minah tu.

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !

Idham berkata...

panas.. entry nih...

tiefazatie berkata...

omg!dasat jg..nasib baik en.ary bertindak pantas!

isk..cam kanak2 je nie..adeh..tp siap ungkit psl haram tue sgt bahaya!amik ko!terus ken bayar rm50 nie..omg..

xtau la nak ckp pe sis..sabo je la..xpe..ifa doakan sis n en.ary terus bahagia hingga akhir hayat..amin..

erm..mybe die jeles kot tgk sis n en.ary..hihihi..

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

euwww, dengkinya dia kat akak..byk2x bersabar yer..btw laki akak mmg cool r tangani msalah ni..hehehe

N A N I berkata...

boleh pulak berperangai mcm tu kan kak. tak patut betul. isk3. at least kalau sentap pun tak payah lah sembur2 org ckp bodoh semua.

tak ada budi bahasa.

sabar je lah....

zati embong berkata...

baiknya ur husband.jadikan pengajaran apa da jadi.manusia ni kita xleh jangka ego masing2.elakkan diri dr org yg menyakitkan hati cam dia 2.

zulkbo berkata...

SALAM..
adehh..tak terkomen
ermmm..

Far8 budak baik berkata...

lahhh..tu ar...
dy tak leh dibawa
gurau lah tu kn..
eh nape ayat aku
cam skema je ni..
hahahahaha..
tu ar..ade gak org gitu..
aku gurau je..
tapi dy pike seyes..
mmg kene ar cepuk ngan aku..haha

ch@ berkata...

makcik bangsa tak boleh di bawa bergurau, tak boleh terima hakikat. terasa dirinya begitu cantik. i baca tanpa satu tertinggal. lucu, masih lagi ada org mcm ni. tak senonoh toi pangai. ngaku cantik, rmh dia takde cermin kot. hahahaaa sabar je la.

mmg ptt ur hubby tu bersuara sbb dia kena seru.

Elie Lily berkata...

benda boleh settle cara baik rasanya..tak perlu bising2 sampai macam tu sekali..nnt silap hari bulan, masing2 masam muka, gado sana sini..haish!

Darkbatman berkata...

beriya aie bace..ahahahaa. joke of the days!
btw, dia ne mcm budak2. mungkin terlebih sensitif sampai mkn pun boleh lak x halal.. xikhlas btol. mesti dia dh xpuas hati dr stat mlm yg u pegi umah dia 2.. ahahaha. poor her!
tp if i was incik ary, aie akn wt bende same. senang2 nk kutuk bini org xberalas, haih klau aie pegi jumpe kat umah terus kot?wahahahahahah.

amek pengajaran, klau dh gini cara dia buang jauh2.. kehkehkeh

Aida Azryn berkata...

comey je omputeh tu. haha. XD

.::WaNiE::. berkata...

eeeuuuuwww


ada ke tak halalkan makan time open house??


soooooo budak sekolah !

Farah Min berkata...

One word to describe "STUPID". She is so stupid, ayat mcm tu pun sentap. Bodoh ke?benda mkn kata tak halal.I think suami dia yang malang dapat bini mcm tu.Eh,emosi lah baca entry mcm ni. Babe,lawa ke makcik tu?Dah makcik pun perangai macam tu?neway chill ya.

MrS. SoPhiE's ♥ berkata...

well done akk... akhirnya sgle yg trpendam terhambor jugak... wahahahah.... "makcik tue kutok xsedor diri" tu mmg cenggitu.... ksian kan kak... kurg ksih syng suami.... kihkihkihh....

MrS. SoPhiE's ♥ berkata...

well done akk... akhirnya sgle yg trpendam terhambor jugak... wahahahah.... "makcik tue kutok xsedor diri" tu mmg cenggitu.... ksian kan kak... kurg ksih syng suami.... kihkihkihh....

Related Posts with Thumbnails