Rabu, 13 Julai 2011

yay!! Dapat Kamera baru!

Bila rasa gembira tepuk tangan!
clap clap!
Bila rasa gembira tepuk tangan!
clap clap!
Bila rasa gembira begini lah caranya
Bila rasa gembira tepuk tangan..
Clap clap!
Yay...Gembiranya bila dapat tukar kamera buruk aku tu dengan kamera baru.
(sambil lompat-lompat katak)
Kamera lama aku tu memang banyak berjasa . Daripada aku belum kawin, dah kawin, sampailah sekarang banyak betul jasanya. Cuma lately asyik 'hang' je. Kalau tak sebab kamera ni selalu 'hang' takde maknanya Incek Ary approve beli kamera baru. Kalau setakat 'hang' je takpe, ni tidak time kitorang tengah sibuk nak posing-posing amik gambar tetiba kamera tak boleh on. Hampeh betul. So last solution, terpaksalah kitorang korek tabung babi Piggy bank semata-mata nak beli kamera baru.ecehhh..

Sony T77 kaler Ijo yang banyak berjasa.

Sampai patah tempat letak bateri tu aku kerjakan. Serius, aku ni memang tak pandai nak jaga barang. Apa-apa barang yang aku pakai mesti end up akan rosak macam ni. ganas kan? Jarang lah barang aku yang boleh tahan lama. Dulu, aku punya kamera olympus si Kyra suka suki dia je letak dalam washing machine masa aku tengah basuh baju. Alih-alih aku keluarkan baju dari mesin basuh, tengok-tengok ada pulak kamera dalam tu. Masa tu dah al-kojol dah kamera tu, giler tak mati, abis 30 minit duk pusing-pusing dalam mesin basuh. naik pening kamera tu. last-last simpan je lah buat pekasam sebab memang dah tak boleh on. Nak marah kyra pun tak boleh, umur dia masa tu baru 3 tahun, marah macam mana sekali pun bukan dapat apa-apa. Sabar je lah..(Sambil Meletakkan Kedua~dua Tangan Di Dada Dan Melihat Ke Atas).
Ok where was i? asyik menceceh pulak dah tersasar dari tajuk asal. hihihi..Then, incek Ary ajak pergi Digital mall ushar-ushar kamera. Last-last lepas dengar penerangan dari sorang seller yang sangat pandai mengayat kat digital mall tu.
Akhirnya kitorang pun tergoda beli kamera dengan dia.. Sebelum ni memang dah survey-survey tanya kenkawan yang lain. So sedikit sebanyak ada lah ilmu di dada. Takdelah buta-buta kena tipu dengan seller. ye tak?

So here it is my new gadget!
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
♥♥♥CANON EOS 1100D♥♥♥

Ok lah untuk beginner yang baru nak belajar pakai DSLR.
Murah je pun, tak macam si Ceroi tu punya.
papehal pun kita tetap Canonian kan Ceroi kan..

10 ulasan:

Shiela Latif berkata...

adoiyaiiii...jeles yang tak dapat dibendungkan lagi ni babe...mmg best lah gadget abru ni...sob sob sob

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

mesti la babe...
kite geng....

ღ ∂aƒι|иa ☺ berkata...

wah ~ canon !
SAYA de juak ! :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

untunglah DSLR :D

ratusiput berkata...

ooopppsssss....piggy bank tu apa...?

Odah + One = OdahOne berkata...

amboi DSLR...my dreams camera...org yg tak pandai take photo pun boleh amik gambo yg cntik kalo guna kamera ni kan...congratz

Cik Puan Peah berkata...

sonok2...beb yg ijau 2 bape taon u pakai smpi jadi cm2?

qellissa berkata...

@Cik Puan Peah yang ijau tu i pakai dr tahun 2009 beb..=)

m!3yr4h_LolLy berkata...

jelez sih tgk org dapat kamera baru.. aishhh.. =)

cikja berkata...

giler.. best la. pinjam boley? heheeh

Related Posts with Thumbnails