Isnin, 11 Julai 2011

Mega Sale carnival is back!


Woohooo..Mega Karnival Sale da start..Nilah masa nak perabiskan duit yang ada.Mostly banyak butik, superman supermarket, kedai runcit mak temah, kedai kasut, kedai baju, kedai underwear dan semua kedai-kedai yang ada kat Malaysia ni buat sale up to 70%.Peh memang menggila kalau pegi shopping komplex time macam ni.Memang rabak duit weh. Bagi kaki shopping macam aku ni, masa ni sepatutnya aku kena perintah berkurung, kalau tak mesti abis duit aku. Yelah gaji kecik nafsu besor hehehe. Semua benda nak dibeli, pantang nampak sale terus nak beli. Tapi hari sabtu 2hb lepas, aku telah berjaya meloloskan diri dari perintah berkurung hahaha..So memang gile lah aku membeli belah hari tu macam-macam dibeli.Bila dah sampai rumah duduk termenung pikir nak kena puasa sebulan sebab duit dah abis...huargghhh..Mak! nak pinjam dueettt (sambil buat muka comel ala-ala Puss dalam cerita Shrek). Agak-agak mesti mak aku bagi pelempang kot instead dari bagi pinjam duit.Jom tengok hasil nafsu besor aku tu.Diingatkan, ni bukan entry menunjuk-nunjuk ye.For those yang selalu baca blog aku mesti tau aku selalu review kedai-kedai yang sale giler babs..(nak kena warning dulu, kang ada pulak stalker yang mengata..ecehhh)

Malaysia Mega sale karnival start Dari 15 Jun hingga 31 Ogos 2011

Tadaaa!hasil penyopingan aku sepanjang minggu lepas.Nanti aku cerita lebih lanjut.Ada beli kat Guess, Timberland, Esprit, Face font, Suki shopmeholic, Stage dan Isetan.

Sunglasses Armani Exchange ni untuk Incik Ary, kitorang beli kat Face font, sale 50% beb. Yang CK tu aku beli online kat Suki shopmeholic murah giler barang dia jual. Yang penting original, authentic dan cepat shipping dia.Cuma yang tak bestnya dia ni lambat sgt nak reply mesej. Tp so far dalam banyak-banyak online shopping yang jual branded stuff from oversea, Suki ni paling murah and worth it. Kalau korang suka beg Fossil ke, CK ke, Coach ke, Ettiene Aigner ke, DKNY yang ori tapi murah boleh lah ushar blog dia ye.

Ni pulak hasil rembatan dari Guess, masa ni sale baru start. kalau guna HSBC kad atau korang ada membership kat Guess ni, Beli lebih RM 1000 dapat extra lagi 20% bagi barang yang dah sale 50% ke bawah.Yang 70% tak dapat extra 20% ye. Dan bagi belian kurang RM1000 dapat extra 10%. Masa tu aku dengan Rina, ( sapa lagi kan partner in crime aku kalau bershopping) tak bajet lah nak beli sampai seribu. Alih-alih ada mamat ni ajak combine resit sebab dia ada membership Guess so that we can get that extra 20%, kitorg pun apa lagi terus cakap ok padahal tak pernah kenal pon sebelum ni. Kalau shopaholic tu, sapa-sapa pun boleh jadi kawan kan janji ada kepentingan..Boleh gitu? Yang kemeja hijau dan merah tu harga betul RM329 satu, minus 50% then minus lagi 20% dapatlah harga dalam seratus lebih tu yang aku beli sampai 2 lain-lain kaler kononnya..Padahal tu semua nafsu..Yang T shirt tu RM149 pun sale 50%. Beg-beg guess pun banyak yg sale sampai 50%, jam Guess pun ada yg sale up to 50% tau! Psstt, Korang ingat tak cerita aku gaduh dengan Cashier Jusco Midvalley hari tu? U oll nak tahu, mamat yang maki aku tu kerja kat Butik Guess Midvalley pulak. Rasanya dia pun kenal aku, dok ushar aku dengan Rina je. Tapi macam dah insaf kot, coz masa kitorang tunggu cashier tu dia siap cakap dengan nada yang slow "Tunggu kejap ye kak".Haihh pandai berbudi bahasa rupanya budak ni..Hahaha..Tapi pada aku, past is past..Lantak dia lah.kalau dia buat lagi kat aku macam dulu, memang kena lah dia dengan aku.

Jewellery set box ni dulu RM199 tapi sekarang RM49 je.Berbaloi-baloi tu..

3 in 1, sebab tu aku beli. Yang besar boleh letak gelang, yg sederhana kecik tu letak rantai and earring, yang paling kecik tu boleh letak cincin.

Earring Guess ni pun sale 50%. Murah...

Esprit ni beli 3 pasang dapat less lg 15% including baju yg dah di less 50% pun boleh dapat kurang dengan syarat beli 3 pasang ke atas. Then kalau ada membership Esprit dapat lagi less 10%.Murah kan? yang Blue black tu new arrival,dari harga RM169 dapat less 15% + 10% je total dapat ler rega RM129.29. yang Hitam tu lagi murah, dari RM129.90 dapat kurang jadi
RM30++ jer.

Aritu aku ada buat entry pasal kosmetik stage, dulu dia buat sale 1 barang RM12 untuk Lipstik, eyeshadow segala tu kan..Dan RM8 untuk eyeliner, lipliner. Sekarang da lagi kurang, yang lipstik, eyeshadow and segala mak nenek yang dulu RM12 sekarang dah jadi 2 RM20, yang harga RM8 pulak dah jadi 2 RM12. Murah kan?Sale tu sampai 31 Ogos ni dan selagi stok masih ada coz diorg nak tukar packaging baru katanya.

Tshirt Timberland untuk Incek Ary ni ada less 30%.Timberland buat clearance. Tp paling murah pun 30% je..

Lastly sandal for Incek Ary from Hush Puppies got less 20% sajork. harus beli barang dia kalau tak dia tak approve aku beli barang aku..hahaha..Total damage for all this is RM????.Now aku tengah termenung sambil makan biskut kering..kalau aku tau better aku duduk rumah je aritu..chait...

14 ulasan:

ratusiput berkata...

mak oiiiiiiii...gila babeng punye shopping ni sbb sme branded.ehehe...tumpang happy tgk kengkawan bli memacam ni.zaman ratu habis dh.skang sme utk anak2 n masa depan.takble dah nk cilok2 shopping2 cmni...stakat stage tu lepasla lg.ehehe...

qellissa berkata...

@ratusiputTulah pasal kak ratu, kitorang ni takde tangungan lagi..nak beli pape pun ikut nafsu je semata..haishh..kalau ada anak pun i kena muhasabah diri mcm kak Ratu jugak..=)

meaw berkata...

pehhhhhh,banyak gila ah shopping,branded lak....fuh

Maii Yusre berkata...

Amboiii! Shopping sakan na..jeles2! XD

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

waaaa pasal shopping pun stalker nak mengata ke?

anyway...(wat muka comel) akaaakkkk nak purse guess sajibik hehehehhehehehehhehehehe

qellissa berkata...

@Nazsabrina Iman ZulfikarcAbby, biasalah tu adat orang nak mengata..hihihi..nak purse kaler aper?nanti akk belikan..eceh...=)

hidayah berkata...

best2! tak sabar nak shopping untuk raya terus! :)

qellissa berkata...

@hidayah Ni kiranya shopping raya lah ni dayah..=) tinggal beli kasut, baju kurung, bla bla bla...banyak lg rupanya brg raya yg belum beli..
*pengsan*

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

org kaye...

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫Ko lagi kaye kan....=) aku ni biasa jer..tggu sale baru beli..

rATu kEBaYA berkata...

mak ai meriahnya menyopingkan diri.. kirim lipstick stage tu sebarang dua boleh?

zulkbo berkata...

salam..
ha ha..siap la
kredit kad..
:D

A D I A berkata...

haah tgh khtam blog u sampai la ke topic yg paling menarik. banyaknya u shopping! pembeli bijak la u ni, serious! OMG OMG OMG! (oh murah giler!)

i gi mvalley 2 kali dalam tempoh 2 minggu ni, borong barang piya and barang i sikit je :( takpe la barang i later2 hehehe. priority anak dulu.

gorgeous ♥ berkata...

salam sis..i pm suki tu...xreply2..huhu..wanted to buy something in urgent..sis blh sms me her contact num x?mine is 0122766693 tq so much..appreciate u much

Related Posts with Thumbnails