Ahad, 5 September 2010

The best Tart ever...

Korang penah mkn tart gulung blueberry tak? Selama ni, aku dok cari sapa2 yang ada buat tart gulung blueberry ni, coz last year aku penah rasa kat umah aunty aku. dat was my first time rasa tart tu,and it was so delicious. so this year, sebelum puasa lg aku da google:mKanta: sapa2 yg buat blueberry tart ni. Akhirnya, aku jumpa blog ni "Noorma's Kitchen"

Akak ni pandai masak coz all her food @ her blog looks yummy.so aku pon try order dgn kak Noorma ni. She is very friendly, and took an effort to deliver the tart to me. tart dia pun murah RM40 for 100pcs.Coz aku tgk kat masjid India tu, 5o pcs Blueberry tart ni rega dia Rm28, rasa pon tak tau lg sedap ke tak.tp Alhamdullilah, Kak Noorma mmg pandai buat Tart ni, tart tu sgt sedap even Incik Ary pon asik makan je tart tu. Aku rasa x sempat raya dah abis da tart tu..huhuhu. Yang best dia siap bg aku free coklat lagi ko..sedap2 plak tu coklat tu.Orang klu pandai masak, masak apa pon tetap sedap.Jangan mcm aku ni, masak apa pon tak tau.:mHantuk:.hahaha


Gambar ni aku amik dr blog dia, klu korang nak survey2 blog dia bleh klik kat gambar tu ye..Nampak sedap kan Tart itu:mKening:..


Yang ni coklat free :mGelak: dia bg kat aku, ada coklat oreo, almond cluster, coklat almond..semuanya sedap2 belaka mcm coklat yg aku beli masa anniversary aku dulu..


tart gulung blueberry yg aku amik guna Iphone, kualiti gambar tidak memuaskan..Harap maklum. Tp rasa dia mmg sedap.:mLove:Percayalah ckp aku ni..hihihi


:pandaGeli_28:

17 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

pos sebijik untuk aku..
:)

black_mel berkata...

serius ker sedap?nak sikit...pos la skit...

Shiela Latif berkata...

nampak sedap...belum penah try lagi tart perisa baru nie

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ sebijik je ke? apa barang sebijik..klu nk aku pos 50 bijik utk ko..muehehehe

qellissa berkata...

@black_mel siyes sedap tau..x men lah pos2 nk g beli ngan kak noorma..hihihi

qellissa berkata...

@Shiela Latif sedap babe, klu u suka tart nenas for sure u mesti suka tart ni..incik Ary i yg cerewet tu pon suka mkn tart ni.=)

A D I A berkata...

pos sekali dengan tupperware ye hehehe. gurau je. i tradisional skit, tart kena nenas, lain cam tak masuk je?

POSH76 berkata...

tak pernah rasa la ni yang buat nak ngoder tapi sure tak sempat kan huhu

AiDa AzRyN berkata...

Sedapnye.. nak jugak!! :D

sweetie2010.blogspot berkata...

ehh..menarik la. lain dari yg lain tart ni, kak sweetie tak pernah rasa dan tak pernah jumpa lagi ni.

Cikgu Fikri berkata...

mAK SAya kata rasanya pahit......
btol kah?
tgk cm sedap jerk....
huhuuhuh....

qellissa berkata...

@A D I A I pon tradisional jugak, tp once da rasa tart blueberry ni rasa sedap plak..;)

qellissa berkata...

@POSH76 xpe babe tahun depan still Ada..tp klu nk ngoder utk mkn2 still boleh lg kot.;)

qellissa berkata...

@AiDa AzRyN nak x bleh kena beli..muahahaha

qellissa berkata...

@sweetie2010.blogspot tak penah nampak ye Kak? Saya pon, ni Kira tahun ke2 sy jumpa tart ni..;) sedap tau Kak.

qellissa berkata...

@Cikgu Fikri Ada dengar gak yg kata pahit, tp yg ni sedap x rasa pahit pulak.tgk pd yg buat kot agaknya terlebih kaler tu yg pahit..;)

Blogger berkata...

There's a chance you're qualified for a complimentary Apple iPhone 7.

Related Posts with Thumbnails