Selasa, 28 September 2010

Nak karpet baru!!

Ramadhan lepas, Jakel ada buat promotion untuk karpet2 kat masjid india..sebenarnya da lama aku teringin nak beli karpet bulu2 ni..cantek je aku tengok..Aku ni jenis yg suka bab2 deko2 rumah..so masa puasa tu, adalah 5 kali aku pg masjid india semata2 nak survey karpet shaggy tu..oppsss nama karpet bulu2 tu karpet shaggy ye..Dulu aku tak tau, aku bantai sebut karpet bulu2..hahahaha.. Masa first day aku pegi jakel tu, adalah mamat bangla ni served aku ngan incik Ary.semua karpet dia promote..aku berkenan kat karpet shaggy yg kat dlm kedai tu, so aku tanya lah baper hengget..dia jawab 600..aku pon kata oklah xpe sambil berlalu pergi...mahal siot 6oo hengget, xkanlah aku nak beli karpet 600, baik aku beli pinggan mangkuk boleh tahan lama.Then, hr ke 2 aku pegi rega stil sama sampai lah hr ke 4 aku pegi.Masa tu yg served aku pompuan melayu, cun kata Incik Ary.Bagi aku pon cun lah jugak..hihihi..klu servis baik, semuanya cun bg aku.Pastu kitorg pegilah kat karpet yg kitorg nak tu, masa tu mmg x bajet nak beli saje nak survey mana tau harga dah turun next time bole beli..masa kitorg tanya tu, harga da turun jd 400.oklah dr memula tu 600, lama jugak kitorg belek2 karpet tu.pastu kitorg blah..masa nak blah tu tetiba ada minah lain plak panggil.."bang..bang..nak karpet tu ke? sy bg 250..nak?" masa tu aku dah teruja da..yelah dr 600 bole turun smpai 250.Siap tanya laki aku lagi" Amacam bang? murah tu!".Incik Ary ckp, "ma mcm mane nak beli?hr ni kan kita bwk Neo, u nak letak karpet tu kat mana nt?"dushhhh..hampa lagi..pastu incik Ary siap pujuk lagi.."takpe nt 2 hr sebelum raya kita dtg cni lg ye, kita beli dengan kedai2 sekali tau yang."..Dia perlinya aku, tros aku takde mood nak shopping lg..siap bebel2 kat Incik Ary, da tau nak g masjid india knp bwk keta kecik? kan da tak dpt nak beli karpet!huhuhu...sedih siot..balik tangan kosong je..

7 ulasan:

SweetSyaza berkata...

isk,sabar ea qelissa..
ite pon suke kapet bebulu tuhhhh..siyes cantikk!!!

zulkbo berkata...

salam..
protes nampak?
cian hubby..he he

Shiela Latif berkata...

ekekeke...yer tak yer gak kan babe...karpet tue taklah lipat2 bagi kecik sikit kan...

takper2...cuba jugak dapatkan dia...lain kali adalah rezeki tue...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

xpe2...
ade rezeki nanti beli la...
suruh sheila belanjew...
:)

POSH76 berkata...

Mr Ary & Mr Y mmg boleh geng ada jer dia nyer reason...hehe

tapi I pun berkenan gak hehe

cha berkata...

alalala takpe nanti nk shopping jgn lupa pesan kt hubby bwk kete besar sikit.alasan tu :p

.::WaNiE::. berkata...

omg kapet shaggy 250?? murah gileeeeee

Related Posts with Thumbnails