Khamis, 3 Jun 2010

Jom mkn kat Pak Hailam Kopitiam


Hari ahad lepas, we oll pg Lunch kat Pak Hailam Kopitiam di Tesco cheras.

First time aku mkn kat situ.

Saje nak cuba, aper yg sedap kat Pak Hailam Kopitiam ni, coz kat c2 ader terpampang gambar misbun sidek

Rasa teruja membuak2 nak g mkn kat situ sebab gambar itu..muahahaha.. Yelah kan, klu da ader misbun sidek, mesti lah Halal.

Coz aritu aku post pasal Old town white coffee ramai yg kata x halal, so skrg haruslah aku cari kopitiam yg betul2 halal


Misbun sidek di depan kopitiam, Gambar ni aku amik dr sera, coz aku tak sempat amik gambor depan kedai itew.


Ni lah Pak Hailam Kopitiam kat Tesco Cheras


Pemandangan kat dlm kopitiam, Cantek


Aku order Cantonese fried kuey teow,harga Rm9.90. Dulu selalu mkn kat sedap corner JB, tp nama menunya Ginger Beef kueyteow. Rasa mmg sama..sedap gilos!


Incik ary order set Nasi ayam, harga rm9.90 siap ngan air. Yang ni promotion nye harga ye tuan2 dan puan2!


Air cam biasalah, fresh lemon tea 2!!


Here come my kueyteow!! Mmg sedap sey, daging dia lembut sesgt!thumbs up :girl_4:for Pak Hailam!


Yang ni set nasi ayam


Yang ni ayam nyer, nampak cam sedap kan..tp aku x tau lah sedap ke tak coz incik Ary telan kasi abis nasi ayam itu. X dapeklah aku nak rasa.:girl_3:


P/s: Badan aku sudah naik mencanak2 ni..tolong2!!

34 ulasan:

cha berkata...

haha pasal mkn mmg tak dpt nk pantang la.diet pn jd hangat2 taik ayam je :P

.::WaNiE::. berkata...

hahaha makan jelahhh

nanti senam

qellissa berkata...

cha: betul2 tu..i sokong u 190%.hahaha..harapan nak diet tu ekceli hanya tggal harapan..bila da gemuk, baru sibuk nak diet..huhuhu

qellissa berkata...

wanie: senam? da penat senam..pas g gym, mesti mkn..maklumlah gym i kat subang parade. tu yg mmg x leh nak kurus..cam xde makne je senam..hahaha

IMAN'S UMI berkata...

Sy jeling je Pak Hailam Kopitiam tu, x pernah masuk. Klu nk g subang jauh, joging2 aje kt Tasik Permaisuri tu, kn dekat ngan TESCO (baik punya nasihat, sendiri xdenye joging pun).

qellissa berkata...

iman's umi: yang, i duk kat peejay..so gym kat subang parade da kira dekat..klu g tasik permaisuri sebab nak jogging adesss jauh lah plak..g tesco aritu pon coz dekat ngan umah makcik..hahaha..

A D I A berkata...

haa pak hailam ni confirm halal sebab i pernah baca paper jakim dah sahkan :) i pun suka cantonese kewtiau tu, kena dgn tekak i yg memilih skrg ni hehe.

qellissa berkata...

adia: mmg sah, n confirm halal!!hihihi..citarasa u sama ngan i babe..i mmg dr dulu suka mkn tu..jrg tempat ader masak cantonese kueytiaw ni..

gades ain berkata...

uihhh! sedap nyer lahhh. blanje pliss :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

sedapnya...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *nangesh teringin*

qellissa berkata...

gades ain: belanja yang? no problem..anytime je bleh blanje..=)

qellissa berkata...

purpleliciouss: adess babe, i x niat nak buat ibu mengandung ni nanges...huhuhu

AiDa AzRyN berkata...

weee~ macam sedap j.. hmm... tp jauh beno tu.. kt perlis cni xde.. wawawawa... :(

qellissa berkata...

Sofa: wee. Mmg sedap, syg lah kat perlis xdok plak..huhuhu

pak long berkata...

salam...sedeapnyer...

zulkbo berkata...

salam..
ermmmm ada sijil halal tak?
he he..kolot sikit saya ni..

NaNaJoe berkata...

asyik mkn best2 jew akak ni~~ jeles nana..huhuhu~~ tp xpe, nana nak diet~ :P

M a W a D D a H berkata...

adah suka datang kat tempat qellissa...sebab selalu ada gambar makanan...yang best2 lak tue...

xpe naik berat badan, asalkan bahagia...lalala

Shiela Latif berkata...

i dapat tengok jelah babe :)

black_mel berkata...

lawa cafe tu...owner dia macam misbun sidek la..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

bile agak2 ko free nak bawak aku ke sini eh???
hehehe...
;)

qellissa berkata...

zulkbo: salam, sijil halal tu ader lah terpampang tp ori ke tak sy tak tahu...huhuhu

qellissa berkata...

blackmel: tak tau plak tu misbun sidek yg punya..tp nape gambor pak hailam kt logo tu bukan gambo dia ye?

qellissa berkata...

meniti senja: anytime je, ko ckp je bila..nt aku bwk..tp aku bwk jelah ko yg byr guna duit ko..hahahaha

mahira oya berkata...

sedap ek ni...x penah try pon..

qellissa berkata...

mahira: sedap juga lah bg lissa, klu bg tekak org lain lissa tak tau plak..hihihi

FyZa berkata...

fuhh! nmpk mnyelerakan..tergoda! tolong! nk jgak..keh3..;)

POSH76 berkata...

I pernah makan outlet yg kat bukit bintang punyer..makan mmg bess yg tak tahannya kalu badan naik tu hehe

qellissa berkata...

fyza: nak jugak? jom ar pg tesco...lalalala

qellissa berkata...

posh: tulah babe, mkn mmg seronok..tang naik badan tu yg x tahan..huhuhu

Cik Amy Sensei berkata...

best menu tu..

qellissa berkata...

cik amy: best best!!!

TeRRoRRiZZ berkata...

wow....
keluarga misbun sedah maju....
alamak...
terliur la tengok

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

dengan pantas ko nak aku belanja...
hahaha...
;)

Related Posts with Thumbnails