Selasa, 22 Jun 2010

Sup yang tak berapa Nak Kaww..............

Ekceli ni en3 mggu lepas, baru hari ni rasa nak post. Masa tu aku ngan Ary g giant kelana Jaya so lps beli ape yg patut kat giant, Incik Ary tanya aku nak mkn kat mana. Tapi masa tu aku rasa kenyang so aku kata lah yg aku x nak mkn. Then tetiba dia berhenti kat depan Restoran Sup Kaww, dia kata ape kata cuba mkn kat cni..aku jwb je lah ok coz aku x lapar so suka ati dia lah nk mkn kat mana..aku teman kan je..Masa tu we oll sampai dalam kul 1o mlm.. Then dtg lah pelayan dia amik order, and incik Ary order tomyam, sayur kailan, sotong goreng tepung and telur dadar..simple je kan??and u know what...it took almost 40 minutes to get our meal..yg buat aku bengkek..customer sebelah aku ni, baru dtg dlm 15 minit da dpt mkan. Masa tu aku da nak angkat kaki je. Malas nak ckp lelebih, kang gaduh plak. ( incik Ary pulak jenis yg cool je, sanggup nak tggu )Yang buat aku lg bengang org sebelah aku order same ngan ape yg incik Ary order, cuma dia ade lah order ikan tiga rasa kot. Tu pon diorg da siap melantak, incik Ary punya je lum dpt.Dlm masa aku berkira2 nak angkat kaki, sampai lah order yg incik Ary pesan tu. Aku ckp lah ngan budak lelaki yg bwk meal tu, kitorg da nak blah da ni. Nasib baik u cepat seminit. Da 4o minit kitorg tggu!org sebelah tu baru sampai x baper minit da siap mkn, we oll x dpt2..and u oll tau x aper dak tu jawab?sgt simple and ringkas.."Kami masak ikut bil!". "What the He**??? wei, aku dtg dulu, camner ko ckp korang masak ikut bil?"(ni aku maki dlm hati ye).Aku mmg hangin, nasib baik bukan aku yg lapar. So aku mlas lah nak maki2 buat ilang pahala aku je. Pada aku, klu customer da mengadu mcm tu ape salah ko MINTAK MAAF!!TAK PAYAH NAK TEGAKKAN BENANG YG BASAH! atleast bila ko minta maaf, sejuk sikit hati kitorg yg da tggu 40 minit ni. ini tak, ko nak ckp yg kitorg ni x sabar ke?cakap korang masak ikut bil. xkan lah aku buta x nampak org yg baru duduk sebelah aku..cheh..Emo aku mcm ni!sabar, sabar...ngee..Tp yg pastinya itew first and last aku jejak kaki kat situ, walaupon sedap gilos mknan tp klu servis LOW mmg x de lah aku nak dtg lg.

Pic credits to google


Incik ary's meal..sampai juga akhirnya Tomyam, kailan ikan masin, telur dadar n sotong goreng tepung itew.


da x pandang kiri kanan da tu,trus ngap!:makan:


Ni tomyam dia, sedap juga lah..aku suka sebab x byk minyak


Yang tak besh, sotong goreng tepung tu, sambal dia cuma guna cili sos..huh!!


30 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

service itu penting k...
;)

qellissa berkata...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫Yup servis mmg sangat penting!!klu mkn sedap camner servis hampeh org xkan dtg lg..tul x?

POSH76 berkata...

adui ada jer nak potong stim...ur ary ni pun cam Mr Y ...cool manjang...kalu ikut kt mau jer angkat kaki bnyk tempat lain leh makan....sos cili tu mmg potong stim utk sotong goreng tepung...hehe

helena's berkata...

cikhel kaalu tak sedap sumpah sekali jelah dtg situ//

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

pehhhh memang hangen la kan..dah la lama tunggu kot ye pun say la sorry kan..orang yang nak marah pun kurang la skit..nie leh lak menjawab lagi kan..service memang ke laut la...sabar jerk la...

.aira. berkata...

haha, apakah maksud die masak ikot bil ?

ikot harge paling mahal kee ape ?
trok nye, restoran tuu patot di band uh, *camtuh kee ejenye :)

jempot lhat blog :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha

qellissa berkata...

@POSH76 tu lah babe, incik Ary mmg jarang nak hangin klu mcm tu..i je yg lelebih..mmg sgt potong stim klu guna sos cili..end up i ltk kuah tomyam skit gauk ngan sos cili itew..

qellissa berkata...

@helena's cik hel, mkanan dia ok lah boleh tahan..ygt tak tahan servis dia tu..i mmg pantang klu servis lembab pastu x reti minta maaf..geram tol..

qellissa berkata...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe tulah pasal, kklu ckp sorry kan ke reda sikit perasaan marah kita..ni tidak..servis mmg out of servis..huhuhu..

qellissa berkata...

@.aira. tulah, i pon x paham gak maksud ikut bil tu..maknanya ikut saper makan paling mahal yg tu lah yg diorg masak dulu kot...memang first and last lah daku mkn disitu...

Shiela Latif berkata...

peh peh peh...kalau kena ngan Encik Latif, mau dia bagi seDAS 3DAS ayat cool tapi nyengat kat budak tue...pastue kompem dia ajak i bangun n terus blah time tue gak...

pi tinggal lah dengan makanan yang dia dah masak ngan budak2 tue sekali...

Dia kalau bab makan kat kedai2 makan nie memang cerewet gilos...jangan wat hal...

tapi Encik Ary tue sebab dah lapar sangat gaknyer babe...

qellissa berkata...

@Shiela Latif ngee, xde maknanya babe, incik Ary tu selalu mmg cenggitu..i je selalu yg tlg bising bg pihak dia..susah gak dpt hubby yg x byk bunyi..rasa x puas bila nak marah coz dia xmo backup sgt..abis2 pon mesti dia ajak angkat kaki dr situ..huhuhu

A D I A berkata...

penyabar nya en ary! kalau hubby i dah ngamuk dah kot, i yg penyabar (tetiba puji diri sendri). babe, sup kaww ni dekat rumah i, tapi i penah makan sekali je. service mmg terkenal dgn kelembapannya. lain kali makan tmpt lain je.

qellissa berkata...

@A D I A Hihihi, angkat bakul u ea..bagusnya u ni penyabar leh bg tips x mcm mana nak sabar..muehehehe..owh ye ke mmg servis lembab? if i know, mmg xde lah i jejak kan kaki kat c2...

black_mel berkata...

wahhh...mmg nmpk sedap....tp kalau takat sos biasa..x yah bg pun xpe...
biasala..kedai makanan ni..tmbah2 bila dh maju..berlagak...tu senang pg kedai mamak lg...marah dia pun xpe..

M a W a D D a H berkata...

dah..dah...lepas ni jangan mkn sini lagi...service lambat plus makanan xsedap...

NaNaJoe berkata...

selalunye mmg mcm tu la.. indah khabar dr rupa..huhuhu~~
pape pon nampak tomyam tu sedap~ :)

qellissa berkata...

@black_mel betul, klu takat bg cili sos x yah bg pon xpe..i sokong kenyataan u..mamak still da best..baru ltk punggung, da ramai yg tanya nk order ape.klu marah pon depa x melawan..ikut prinsip customer olwayz rite...

qellissa berkata...

@M a W a D D a H for sure i xkan mkn kat situ lg babe..huh!!

qellissa berkata...

@NaNaJoe yup tats rite, indah kabar dr rupa..tp tomyam itu sedap lah jugak..tp x berapa kaww lah...=)

eykameow :) berkata...

memang nampak sedap sekali makanan tuu. tp servis haprak pun tak guna. sokong akak..kalau cmni mmg first and last lah mkn kat kedai mcm tuu! hampehh

zulkbo berkata...

Salam...SAYA SINGGAH..
moga hari ini menjanjikan
yang terbaik dari semalam
yum..yum..yumm..
nampak sedap...

IMAN'S UMI berkata...

Benci btl ngan service3 bodoh menyusahkn customer...mmg ptt x pegi lg...klu sy, mmg dh kena hamburla budak tu...seb baik qellissa, sbr lg. Xkn bil org sblh yg bru smpi tu smp[i dlu kt tukang masak? Dia dh order awal2 by phone ke?

qellissa berkata...

@eykameow :) yup betul kan eyka, klu servis haprak sape yg nak dtg lg...

qellissa berkata...

@zulkbo salam bang, yup look yummy aite??

qellissa berkata...

@IMAN'S UMI tulah pasal, ayat cover yg paling x logik..klu depa ikut bil asal i yg dtg dulu x dpt mkn? pastu klul org sebelah guna fon je nak order, asal plak waitress amik order lg...biasalah ayat kalis peluru..ayat nak cover diri..mmg non ader lah i nak dtg situ lg..

FyZa berkata...

auw...nmpk nyelerakan..tomyam ngan kailan..nyum3..
mmg fedup klu pegi kedai mcm 2..agknya dorg asik dgr komen yg sama dr customers kot...2 pasal dia jwp mcm 2 ja..haha..

qellissa berkata...

@FyZayelah tu agaknya fyza, akak rasa da ramai yg komplen dia bg lah alasan cenggitu...budusss tol...

petisuara berkata...

hahah..alwak sume org esmos!!okeh!!Lps ni mmg xnk jejak lgsg kt kedai ni!!

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam,

Pernah jadi juga kat Kak Sweetie, punya lama lah tunggu pesanan tak sampai2. Sampai mood nak makan dah hilang lah pulak...hmm macam2 yer.

Related Posts with Thumbnails