Sabtu, 15 Mei 2010

BB cream


Korang tau x BB cream tu ape? selama ni aku x amik pot pasal BB cream ni. Tp aku notice ramai yg sibuk citer pasal kebaikan bb cream. So satu hari ni masa aku tgh belek2 majalah Female terjumpa lah satu tester Bio Essence BB cream, so aku pon dgn gatalnya try lah tepek kat muka. hasil nya bg aku sgt memuaskan. Berbeza sangat dgn foundation. and harganya pon cuma rm69.90 klu x silap aku lah..So aku try lah cari kat watson, hasilnya hampa coz byk outlet yg aku pegi semua dah abis..huwarggghhh..:puteh_24:

Then aku google jumpa lah definisi BB cream ni...

BB Cream sangat popular di Asia dan banyak dipakai artis Korea.
Disebut `krim ajaib’ karena kemampuannya untuk memperbaiki kulit dan membuat make up menjadi lebih mudah.
Perbezaan antara BB Cream dan produk kosmetik lainnya, BB Cream adalah kosmetik sekaligus perawatan kulit.
Produk foundation lain umumnya tidak merawat kulit, BB Cream melakukan keajaiban dengan memperbaiki kulit.

1. Keajaiban pertama adalah sebagai essensial krim, menutrisi kulit, mengencangkan dan menghaluskan kulit sehingga tampak selembut sutra.

2. Kedua sebagai tabir surya, dengan SPF yang melindungi kulit dari sinar UV yang dapat menyebabkan bintik hitam di wajah.

3. Ketiga sebagai alas bedak, membantu memperbaiki masalah kulit dan melindungi wajah dari bahan bahan kimia berbahaya produk make up lain.

4. Dan juga sebagai foundation yang membuat make up nampak sempurna dan wajah tidak berminyak sepanjang hari.

Sesuai untuk semua jenis kulit, tidak menyumbat pori pori dan aman digunakan setiap hari.

Jadi BB cream bukan hanya alas make up tapi skin care + make up.
Semakin rajin menggunakan BB cream kulit akan semakin sehat dan cantik.


Jom semua kita pakai BB cream utk kulit yang lebih cantik dan sehat!:girl_4:
p/s : sorry tak ltk testimoni sendiri coz time pakai bb cream tu tak amik gambar....lalalala:puteh_13:

8 ulasan:

A D I A berkata...

i pakai skin79 nya bb cream. elok je unt org pemalas makeup cam i ni. lepas ki tu sapu loose powder pastu kai lipgloss/lipstick. nak buat review je rasa tapi biarlah org yg arif bab2 ni buat hehe.

kinsyakrn berkata...

aiksss tukar pulak!!!. Ini lagi senang.. psl bb cream nak try lah.. lagi satu lissa pernah dgr x pur minerals (foundation powder) ??

qellissa berkata...

adia: cam besh je guna skin79 tu, rega camne? ok x? wat lah review pasal tu...
kinsykrn: kak saye tataw, tak penah dengar lak...hihihi kampung kan saye ni...=)

POSH76 berkata...

me too tak pakai foundation except for special occasion..kalu ari2 prefer BB cream...bukan saja as a cosmetic tp merawat kulit gak hehe

qellissa berkata...

posh: betul2 ari2 better pakai bb cream..leh rawat kulit..=)

lina berkata...

skin79 hotpink ker?yg tu pun ok jgk..tp pd yg senang berpeluh and nak tahan lame pakai la bb cream dr jart...

lina berkata...

skin79 hotpink ker?yg tu pun ok jgk..tp pd yg senang berpeluh and nak tahan lame pakai la bb cream dr jart...

atiey azha berkata...

mahal tuuuuuu . BB cream jenama lain pun ada kan . silky girl tak silap .. RM19.90

Related Posts with Thumbnails