Isnin, 31 Mei 2010

Nak cuba try

Psssttt, korang tau tak geo lens?? penah dengar tak? :what: aku sure korang yg pompuan ni mesti tau aper itu geolens kan? yang lelaki tu, aku konpom korang tak tau..hahaha:laugh:

Geo lens ni adalah contact lens dari Korea.
Geo Contact Lens boleh dipakai lelaki dan pompuan, ia mempunyai pelbagai variasi warna.Tapi awas ye, jgn silap beli yg fake pulak tau..

yang besh geolens ni leh pakai setahun tu pon bg korang yg pandai jaga, bg aku cukuplah 2 bulan sajork aku pakai buang. kang x pasal2 mataku buta plak gara2 infeksi

cam biasalah aku beli lens ni dr online seller, Classic geo lens, hari ni bank in, esok da dpt lens itew..sungguh efisyen tauke blogshop itew..i loike


Before beli sila pastikan yg korang beli tu original ye!

Ni contoh yg original ngan yg tak...

yg ni kaler yg i beli CH624 kaler grey ngan CM901 kaler brown..

u see tak? sticker dia kat c2..so original lah tu kowt..

Ni gambar aku sblm pakai lens itew..kenape gambar separuh???sebab aku kan pemalu, amik gambar separuh jelah..

yang ni gambar lepas pakai lens, kaler brown ye, yg ni diameter dia 16mm kot coz aku rasa cam beso je bijik mata aku bila pakai ni..

Yang ni pulak kaler grey yg ni kecik sikit mcm lens2 yg biasa aku pakai tu..

p/s: Jangan bg tau mak aku ye, coz she forbid me to wear contact lens coz she said bahaya utk mata maklum lah dia pon keja nya bedah mata org je. tu yg dia byk kali pesan kat aku, takut apa yg jd kat patient2 dia jd kat aku plak..huhuhu..ingatan tulus ikhlas dari Kementerian Kesihatan Malaysia york..

37 ulasan:

faramira berkata...

i pakai kaler ijau..
(x nmpk sgt kaler die..sob3)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

aku nye ori pink...
hehehe...
perasan...
;)

qellissa berkata...

faramira: tulah yg kaler grey ni pon x nampak sgt kaler dia.

qellissa berkata...

m.senja: erk, kaler pink ke? x penah nampak org lens mata dia pinky..ko org ke alien? hahaha

cha berkata...

i tak tau.adakah i lelaki :P

Shiela Latif berkata...

i suker gak pakai lens nie...tapi jarang2..ehehe..memula beli tue semangat nak pakai...tapi masok 2 ke 3 minggu start lar mata mula rasa tak selesa...dari boleh pakai 3 bulan tinggal 1 bulan jer...tak jumpa2 yang sesuai...nanti kalau teringin try brand nie lak :)

.::WaNiE::. berkata...

abis aku lupa nak komen apa baca si ceroi ni punye komen lahhhh

hahahaha

annfrendly berkata...

geolens ni femes.. memang cun lens nye.. 1 hari nanti nak try gak lah..

qellissa berkata...

cha: u tak tau ke syasya? really? cam tak caya jew..=p

shiela: tulah babe, i pon slalu cenggitu gak..excited pakai masa memula beli pastu tak tau kemana i campak..hahaha

qellissa berkata...

wanie: tulah pasal, hang gelak bg abis dulu ye...hahaha

ann: leh lah try satu hari nanti ye..=p

TTT berkata...

aygs..selesa x
TTT pakai acuvue je xpenah try lain

qellissa berkata...

TTT: selesa gak laling, same jer i pakai..xdok beza pown..

NaNaJoe berkata...

nana xpnah pakai pon~~
hehehe~~
spek pon xpakai..
contct lens lg la xpnah~ hahahaa~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

aku pon xsure aku manusia atau alien...
;)

qellissa berkata...

nana: X penah pakai? oklah tu mata still ok lg..bagus gak x pakai..huhuhu

qellissa berkata...

meniti senja: adessshh, sian lak ni kira half blood prince ke aper?hahaha..gen manusia separuh gen alien separuh..

✿nenek moden✿ berkata...

tak pernah pakai..
teringin...huhu...
tapi,takut..huhu

qellissa berkata...

nenek moden: teringin tapi takut? huhuhu, x dapek cucu nak tolong nek..huhuhu

A D I A berkata...

babe, letak la pic u dgn geo lens :) kalau tak letak i bagitau mak u! huhuh blackmail skit...

qellissa berkata...

adia: Babe, u scroll lah ke bawah..gerenti u nampak muka i ngan geolens... jgn ar bg tau mak i...bahaya tu..x tahan da tua2 kena bebel..dulu kecik2 xpe..hahaha

Shiela Latif berkata...

babe...ari tue dtg gambar u tak kuar sebab line tenet buat hal....skang nie dah nampak muka u with ur gojes lens...tapi pipi u tue lagi gojes babe...sangat gebus....geram tengok..huhu

qellissa berkata...

shiela: babe, before tis pon ramai yg x perasan coz i buat scroll posting, skrg baru i delete scroll tu, konon nya nak jimatkan space..tp xdok org yg scroll maybe x perasan kot ekceli gambor tu kena scroll..ngeee..gebus?? i know tat ..yelah skunk pon da gemuk, tu yg gebus tu..hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

seumur hidup xpenah pakai contect lens..huhuhu kesian i kan...

peaNut berkata...

x pernah pakai...takut nk cuba..hikhik...kuno kan aku ni??

Shiela Latif berkata...

gebus itu satu compliment tau babe...tak yah susah2 nak cocok tang sana n sini...original tue...bila senyum jer gerenti naikkan??... :)

qellissa berkata...

purplelicious: ok lah tu babe, x penah pakai..sihat lg mata u tu..hihihi

qellissa berkata...

peanut: kuno ke camtu? xdelah kuno...

shiela: iyolah babe, muda lg haruslah tegang..da tua nt tgk ler camne...hahhaha

wAnIe berkata...

okay tak lens ni? nk try tp takot kena infection laa.. selesa tak?

qellissa berkata...

wanie: so far ok..sgt selesa coz lens dia beso..

wAnIe berkata...

yeke..kalo camtu bleh la try.. :) tq sis...

qellissa berkata...

wanie: bleh lah try yang..=p u're welcum dear..

jammbush berkata...

gorgeous! :D

qellissa berkata...

jammbush: thanks 4 ur compliment itew..

DALILA berkata...

qellissa cantik pakai contact lens itew.. kulit pun cantik, terasa mcm nk cuba bb cream juga ;p sbb ada sale kt guardian skrg ni..

qellissa berkata...

Dalila: hihihi, malu2 tuceng i u puji cenggitu...try ler bb cream tu..skunk mmg tgh sale kt Guardian..murah sikit lah bb cream tu berbanding dulu

Nur -al- Ain berkata...

ain pernah beli tapi mcm tebal.. xselese nak pki ;( ade satu brand ain pki mmg besar la mate.. ape tah tak ingat.. heheheee ;p

tapi mate dh rabun sbb suke pki lense ;( jarang dah pakaii

qellissa berkata...

Ain: tebal ke ain?Lissa rasa ok je..hihihi..yelah lain org lain pendapat..=) tulah contact lens ni x leh pakai hari2 tau bahaya utk mata.=p

Related Posts with Thumbnails