Ahad, 23 Mei 2010

Laksa Johor Versi Italiano.

Korang suka makan tak laksa Johor? untuk orang2 Johor mcm aku ni for sure suka makan laksa johor kan kan kan...:girl_4:

Laksa johor ni special sikit dari laksa2 yg lain coz guna spaggheti sebagai bahan asas dia..

sebab aku suka mkn laksa Johor, so semalam aku pon masak lah laksa johor..maklum lah aku kan pandai masak...hahaha..

sorry i exaggerated only..

ekceli, semalam g umah my aunty wif my parents, kebetulan she cook for us Laksa Johor..

tp incik ary x ikut semalam so aku pon tapau kan kuah only for him..

coz seigt2 aku kat umah mmg byk spaggeti..

so aunty aku kasi lah kuah yg sgt sedap tu kat aku..

sampai umah, aku pon cari lah spageti kat dapur, rupanya yg ader cuma pasta

oleh kerana aku ni PEMALAS nak kuar beli spageti, aku pon rebus jelah pasta itew, coz same je kan rasa dia..hihihi

hasilnya, jadilah Laksa Johor versi Italiano aku ini....


Ni gambar laksa Johor yang ori, ikhsan dr incik Google.. sesapa yg x tau rupa laksa Johor inilah rupanya ye...



****


****


****


****


****


****


****


tarra...Nilah rupa Laksa Johor Aku, papehal pon janji incik ary kata sedap...hahahaa



NI i guna pasta tau, tapi pape pown mmg sedap lah, klu da kuah sedap, ltk lah mee ape pown gerenti sedap:girl_15:



34 ulasan:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

memang nampak menyelerakan...
dap...
mama suka la makan laksa nie...
hehehe...
=)

Drunbella Khoo berkata...

laksa johor neh guna isi ikan jugak ke utk buat kuah?
tengok macam pekat.
taruk santan sekali ke?

qellissa berkata...

M.s: nampak sedap? Yg mane yg atas ke yg bawah?? Klu yg atas tu i men amik dr incik google..klu yg bwh tu yg nampak sedap tengkiu..hihihi
drunbella: laksa johor mmg kena letak isi ikan n santan..nak bg pekat ltk skali ikan sardin..ni pon My aunty yg ckp..hihihi i juz pass down wut she told..coz i x reti sgt masak laksa, coz leceh....;)

Shiela Latif berkata...

adeiii....laksa johor makan peberet ku yang no 1....MANTAP JO!!!

A D I A berkata...

pakai pasta? belasah je heheh. laksa johor my fav taww eventho my mum org utara, i kureng skit laksa asam ni.

btw ingat u masak tadi, nak shake hand gak la hehe.

qellissa berkata...

Adia: tu lah yg i ckp versi itali, coz pakai pasta.igt i yg masak? hihihi i pandai masak laksa ni, saje x nak tunjuk bakat ..leh gitew..hahaha.. i ppown same x minat laksa asam..i prefer laksa johor..sedap!!

kitatauke berkata...

wahhh...sedapnye...perot dah la lapo ni....

jaya jr berkata...

haha..
laksa johor bes..
mee rebus hj wahid kt johor pon bes

qellissa berkata...

jj: mee rebus haji wahid? cam penah dengar..tp x penah g ... hihihi

M a W a D D a H berkata...

sedapnya laksa johor..pernah try gak ritu yg mak member wat..sedap...

Naddy berkata...

walaupun org johor,tp aku x ske laksa johor..
wakaka..
jap lg kne buang negeri..

sugar2 kapas strawberry berkata...

jarang mkn laksa johor.hihihi

selalu mkn laksa penang je..btw.npk sdp je. ;)

qellissa berkata...

Adah: sedap laksa johor ni..;)
naddy: mmg kena buang daerah lah pasni..huhuhu
sugar: akak x suka mkn laksa penang..setia ke tetap pd laksa johor..hihihi

INDRA QIRANA berkata...

salam menyampuk..he he saya tak suka makan laksa he he..

zulkbo berkata...

salam..
tak biasa makan laksa johor
mcam mee kari last saya makan
muar punya..

pak long berkata...

salam..
tak pernah lagi rasa laksa johor...

Darkbatman berkata...

wahh..nampak best.. bile nk banje batman ne?hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

mesti la yg bawah...
yg ori...
hehehe...
=)

qellissa berkata...

indra: dulu pon i x suka laksa, skunk da suka pulak
zul: mcm mee kari? gerenti org tu x reti buat...meh dtg umah aunty I rasa laksa johor asli punya...hihihi

qellissa berkata...

pak long: try lah rasa laksa Johor ni sedap tau..huhuhu

darkbatman: nak belanja? batman pandai makan laksa ke?kuikuikui..anytime je bole belanja..xde hal punya

m.s: terima kasih u puji laksa yg bawah tu menyelerakan ..i noe dat..hihihi( riak pulak, bila org puji..kuikuikui)

POSH76 berkata...

my fav too...mmg sedap sgt...pandai hang janji ada beradik seibu sebapa pasta hehe

sasha* berkata...

feveret i laksa johor ni tp mak i pandai buat laksa penang je huhuh.nak sikitttttttt

qellissa berkata...

posh: hihihi, tu lah namanya asal boleh je...

sasha: sian u babe, meh dtg cni i msk kan utk u...huhuhu..

apai power berkata...

pernah rasa laksa sarawak? yummi

qellissa berkata...

apai: pernah rasa laksa sarawak, tp rasa cam rasa herba lah.. =)

Mommyyus berkata...

sedapnye..dah lame teringin nak makan laksa johor ni. mintak sket..

qellissa berkata...

mommyyus: adessshhh, da abesh la babe... patut mintak semalam...hihihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

xpenah rasa la laksa johor nie...tengok cam menarik jerk...huhuhuhu *nangesh teringin*

qellissa berkata...

purplelicious: x penahrasa laksa johor? sedap tau.. mmg menarik tertarik tu.... teringin? meh ar cni lissa masak kan..hihihi

mahira oya berkata...

sedapnya...nak!!!

ayaa alyy berkata...

arghh.lapar nyaa !

MissXYZ berkata...

nmpk cm sedap je klu bkn en ary x leh mkn ke? huhuhu

nabilah_2908 berkata...

owh....sngt suka dgn laksa johor ni..kadangkala pagi raya pun disajikan dgn laksa johor ni kan..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MY MOM AND POLYP

qellissa berkata...

miss xyz: hihihi, sape kate incik Ary je yg boleh mkn, sumer pon boleh..meh ar dtg umah i masak kan utk u...=)

nabilah: ntul2 slalu pagi raya MIL mmg masak laksa johor tau...=p

Related Posts with Thumbnails