Jumaat, 6 Mei 2011

BreadBasket Halal?


Picture credit from Breadbasket FB

Aku kan ada post cerita pasal mkn kat Breadbasket kat sini, Then ada seorang rakan blogger kita yg prihatin, tanya kat aku status Halal kedai tu. Pada mulanya mmg sentap gak beb baca dia tanya mcm tu, yelah dah lah tak bg salam pastu main terjah je..hehehe...tp then aku cool balik, mmg betul lah pertanyaan dia tu..yelah dia tak bg salam coz dia pon tak pasti samada aku ni islam ke tak..Nama aku pon pelik kan.."Qellissa" dah tu aku pon free hair, muka aku pon ala2 pan asian kan..(hahaha cepat amik baldi bg sapa2 yg rasa nak muntah tu..)so dia agak musykil lah kat situ..Masa beli baucer kat Milkadeal tu aku tgk yg Milkadeal tulis kedai tu Halal then dirasmikan oleh Chef wann jadi aku takde lah nak rasa sangsi bagai sbb cam confident jer kedai tu Halal.Masa makan kat sana pun xde lah nak check kedai tu ade certificate Halal ke tak.Tp bila dah rakan blogger ni tanya, kelam kelibut gak aku..buatnya tak halal naya gak jadi darah daging.Then aku trus email Breadbasket pasal status Halal dia.Tak lama lepas aku email Pihak Breadbasket balas email aku.Efficient jugak Breadbasket ni, tak mcm Jusco.Aku email kat Jusco pasal complaint aku hari tu , sampai hari ni takde balasan..Geram tak geram lah kan..So here it is apa yg Pihak Breadbasket tu reply.

Bagi sesiapa yg nak pegi Breadbasket nanti bolehlah tgk sijil Halal yg depa displayed kat cashier kaunter tu ye..

p/s Thanks En.Malek for bringing up this issue..cheers..!

36 ulasan:

POSH76 berkata...

kalau ada status halal camni takdelaa kita was was

Republic Aku berkata...

terimakaseh beri info...sekurang2 tak la perlu korek2 anak tekak kemudian hari...

Ummi Hanie berkata...

hurm..xpenah beli di situ...
tp pnting juge utk tahu statusnye kan..

cikida berkata...

nice info...bgusla dy reply email cm 2..huu

Azlan Hasan berkata...

owh..ok laa tu..aku igt nanti nak try laa makan kat sana..hahaha

Regards,
-Strider-

neslO_ais berkata...

bagus ah camtu..n siyes efficient staff die eh.. nak gi rase ah :D

s h e e berkata...

alhamdulillah halal...skrng ni byk isu kedai x halal ni...tu yg org makin berhati2...thanx for info dear... (~___^)

uikss....jusco x reply lg...hyep...memang trukla...

LindaRahim berkata...

penah baca sblm ni tp x ingat kat mana...yg sy ingat mmg breadbasket ni kata dia halal...

z berkata...

sempoii...efisien trus reply emel.heee

Miecyber berkata...

Perkongsian yang menarik...

Thanks..

Zaman Kegemilangan Islam

acan ketot berkata...

so..we can eat now..
hu3..

shameel Iskandar berkata...

salam.
thanks qelissa atas info. soal halal dan haram mg kena beri perhatian serius takut jadi mcm kopi popular kt muar aritu.

Ayie berkata...

Maka, kompom la halal... ^^

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

wahhh bagus jgk dia bls email kan.. Akak dulu pun ada jugak email dan buat sedikit komplain tp hampehhh tak berjawap sampai skrg.. hehe

zulkbo berkata...

salam..
kalau ada sijil halal nape
tak di pamerkan..dah di kira salah
juga tu..entah sijil made in China juga..banyak sangat sekarang nih..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

bile nak bawak aku???

qellissa berkata...

@zulkbo Walaikumsalam bang, Breadbasket tu ckp kat email yg sijil halal dia ada dia pamer kat sebelah cashier kaunter.so bg sesiapa yg was2 boleh lah tgk sijil dia tu kat sana.

khai berkata...

ouh,next..boley la makan..hikhik ^^

fadh leyanie berkata...

orang JUSCO tak prihatin..report surat khabar METRO..^^

Aida Omar berkata...

cepat tol balasan dia kan..bagus2.
xmacam jusco..

Amirrah Zawani berkata...

nasib baik lah halal kan..
i tak penah lagi makan situ..

Shiela Latif berkata...

sah!!...halal!!...ekekee

munna berkata...

bagusnya tuan rumah.. ...daripada was was baik bertanyakan...

i am S!L4H.. berkata...

bagus oo prihatin. pengguna pon suke....

lalink7 berkata...

wahh terbaekk laa..padan mukaa...harap pekerja tue dihentikan.hehehe..kan?

dhiera berkata...

mesti lega habis kn selepas tersentap~kadang2 bila kita dah confident, tak terfikir pun nak double cek kn?

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

cacing berkata...

mcm nak suh belanja je? heeee

M a W a D D a H berkata...

xpenah lagi makan kat situ...dan ni pun first time dengar..ngee

Darkbatman berkata...

warghhhhhhhhhhhhh bgsnye kamu.. tp aie pun xpenah mkn kt c2.. byk kedai nk cube so pasne leh masukkan lam list yg wajib try.. kehkehkeh

cik sakdi berkata...

ooo nasib baik breadbasket tu reply, kalau x, selalunya kalu anta email, banyak yg x reply, nak menyampah lak, haha

Shamsuddin Amin berkata...

penting tu...
kene tgok logo tu sblum beli...

ye la, skrg ni
dah ade logo tu pon x leh caye sgt...
byk je penipuan...

tp yg penting kite yakin bende tu halal...
insyaAllah halal la tu...
klo was2, bek x yah beli...^^

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

salam kenla..bole tnyer camner buat wall of fame awk tu?bole share tuto tu tak?

A D I A berkata...

bagus u terus email kat dorang, and dapat reply pun cepat ye. org kata kalau kita tak yakin or was2 kat tmpt tu, jangan gi. elok2 hala2 leh jatuh hukum lain pulak. so kalau kita yakin tmpt tu, just jgn terlalu persoalkan. nanti jadi gila.

sW33tdARLiNG berkata...

nice sharing

Blogger berkata...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals sent to your mobile phone every day.

Start following our signals today and gain up to 270% a day.

Related Posts with Thumbnails