Selasa, 24 Mei 2011

Pehhh Kecoh Pasal Kek Secret Recipe tak Halal!

Lately ni kita digemparkan dengan kes bahawa bahan utk membuat kek secret recipe dikatakan ada mengandungi Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi. Masa tu aku da tergamam da,eeeuuwww rasa nk muntah pon ado yelah dah brape banyak birthday, wedding day, mother's day, teacher's day, dan byk day lg lah yg aku dah telan kek secret recipe ni. Mau tak geli, DNA Oink2 tu beb! Then bila my FB friend Miss Shasha shared a link pasal maklum balas dari pihak Secret Recipe, bila baca je link tu fuhhhh lega!
(sambil mengelap peluh di kepala..)

So inilah respond dr pihak Secret Recipe.

Saya, Wan Zawani Bt. Wan Ahmad, Eksekutif Halal daripada syarikat Secret Recipe ingin menyatakan maklum balas di sini berhubung hebahan atau kandungan artikel blog yang telah dibawa untuk perhatian kami. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku walhal perkara ini langsung tidak terjadi di syarikat kami kerana kami sepenuhnya menggunakan bahan-bahan ramuan yang halal serta mendapat pensijilan halal dari daripada badan yang diiktiraf iaitu JAKIM. Jika terdapat sebarang kemusyikan berhubung perkara ini, anda boleh berhubung terus dengan pihak kami di talian 03-78034891 dan berhubung dengan saya. Dengan ini, kami juga ingin memaparkan kenyataan rasmi daripada syarikat Secret Recipe berikut:

klik untuk Tumbuh besar tumbesaran


kalau betul seperti dikata, so pasni boleh lah mkn kek secret Recipe lagi..weeee

15 ulasan:

Siti NuruL Ain berkata...

Alhamdulillah....halal...ape kate cik qellissa belanje saya..eheheh~~

msredcheesecake berkata...

CIK QELLISSA,
LEGA RASANYA...BULE LA MSRED MENERUSKAN HUBUNGAN MR CHOCOLATE INDULGENCE...HHHEEEE
TENGS SINGGAH BLOG MSRED..

shahirahkhairudin berkata...

kus semangat..
dah la kita gilakan kek yang ada pecan nuts tu..

Cik Ina Do do Cheng berkata...

cik ina tak kira nak makan kat sana gak. dah memang satu family suka cheese cake kat sana dan lepak kat sana gak. nak jugak....

Ibnushukran berkata...

halal ye.. ada salah faham sikit kot.. nasib bek la sbb hari tu ada kawan bgi rasa skit kek scret recipe,best.. hhuhu

salam kenal n follow sini.. :D

rATu kEBaYA berkata...

ooo.. halallah ye.. herm.. salah faham lah ni... dah terang2 kat bawah tu tulis nama puratos (M) sdn bhd kan..

ch@ berkata...

terkedu juga mula-mulanya, tapiii fikir2, takkala. kena faham betul-betul, baru rasa lega. terbayang coklat indulgance. sedapnyaaa.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

makan2...

Just Call Me Bitt berkata...

owh...nak share tapi tak de button share :)

MaMa AiNi berkata...

thanks a lot atas info terbaru ni..mama ni antara pengunjung setia secret recipe yg hanya 10 minit je dr rumah..pas ni blh makan n lepak kat sana..

hidayah berkata...

people should aware of Halal status. but don't easily jump into conclusion. when in doubt,just ask the Chef or the manager or call JAKIM straight away. have faith :)

shalina samsudin berkata...

secret recipe memang sedapp !
nak nak yang indulgence tu..
perghhh !!! :)

nursyamime berkata...

fuh..nseb baik halal..
kalu x sia2 je mkn secret recipe selama ni..hehehe
tengs 4 info:))

iniCERITAdongeng berkata...

fuhhh...lega rasa.... :D
bole la makan ujung mgu ni...
mengidam2.. hehe

Opah Kentang berkata...

tapi mase tu opah taip SECRET aje.then kuar result pasal secret recipe.ntah la..macam-macam pendapat kan??

Kalau kita rasa yakin.makan je! tol tak??
:)

opah pun peminat SR -->japanese soba i lioke~~~ :)

Related Posts with Thumbnails