Isnin, 16 Mei 2011

Sarawak Vacation..!

Bulan dua hari tu aku ada post pasal promotion Airasia. Kan aku ada citer aku beli tiket ke Kuching dgn harga yg sgt murah meletop punya..So last Tuesday, kitorg telah selamat sampai di Kuching Sarawak.Kitorg pegi bercuti berempat,Incek Ary, aku dan kawan kitorg Rizal dan Rina.Sampai je kat sana ada lah lg sorang kawan Incek Ary ni yg mmg org sana dengan rela hati bg we all pakai kete dia untuk dua hari so dah save da bajet kitorg dr sewa kereta.Yelah klu satu hari sewa kereta rm160, 2 hari dah rm320. Mcm2 boleh buat dgn 320 tu beb..Boleh beli kek lapis berkotak2..tak pun boleh beli terubuk masin ber ekor2!
Sambil menunggu Din(kawan Incek Ary) sempat lagi tu kitorg bergambar kat airport Kuching.

Bangunan DUN Sarawak

Minah yg dah tembam bajet comel ni sibuk bebenor nak bergambar kat depan DUN sarawak..

Hari pertama kitorg pegi jln2 sekitar Kuching je, pegi Muzium, pegi survey souviner, pegi rumah kak Dayang Nurfaezah Salha yang popular dikalangan pelancong dan artis yg dtg ke Sarawak ni..eh. Sape Kak Dayang Salha tu? Nanti aku citer ye...

Muzium ni masuk free jer..best betul tak payah byr apa2..Aku mmg suka benda2 free ni..Tp kat cni tak boleh amik gambar ye..kalau nak amik pon sorok2 mcm aku amik ni gambar2 curi..Tak tau lah nape tak boleh amik gambar kat situ...Heran gak..Atleast klu amik gambar ada gak kenang2an kat Muzium Sarawak ni ye tak?

Ok i know Poyo kan?

Mcm model underwear lak posing cenggitu..ahakkss

Yang tgh tu nama dia Din, the one who lend us his car for two days..Hensem kan?but sorry ye, he is not available coz he has 2 son oready..hihihi..

Incek Ary ni pantang nampak fossil dinasor sibuk suruh aku amik gambar, asik gambar dia jek..gambar aku non ado!huhhh..

We all mkn sarawak's signature food, Mee Kolok for lunch..mcm tak kena plak mee ni dgn tekak semenanjung ku ini..hihihi..

p/s: ni baru part 1 kat Sarawak..byk lg episod..stay tune ye..

17 ulasan:

M a W a D D a H berkata...

seronoknya qellissa jalan2 kt sarawak..xde sourvenir ke tuk adah...hehe

NasZ berkata...

uuiishh...bestnya..bila la dapat jalan2 kat sana...huhu...

SEGMEN "JOM KONGSI PENGALAMAN SERAM"

wadud@duad berkata...

pergh akak..
best2..
hehehehe...

caliph shuriken berkata...

tulang apa yg besar tu? huh...

latest en3: misi sang juara

aisya berkata...

tengok gmbr2 kat sini rasa rindu pulak dgn family kat sarawak.. T_T

Syuxer berkata...

bestnya melancong kat sana..:)..selamat melancong..huhu saya tak taula bila dapat pi sarawak or sabah or labuan or brunei or kalimantan...huhu.kat semenanjung je saya lepak2 huhu

♥suNa husNa♥ berkata...

ri rabu ni sy br nk fly ke sarawak^^..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

nice...

Cik Ina Do do Cheng berkata...

Lisa, cik ina pun tak pernah sampai lagi ke serawak. cantikkan tempat tu. amboi tak menahan nengok gambar ko melambai tu cam posh becham lambai peminat plak. ye mee kolok tu cam tak sesuai tekak kita, nengok cam sedapkan.

POSH76 berkata...

bessnyer gi sarawak

SANDRA AZWAN berkata...

Tak pernah sampai lagi disana....hehe

Shiela Latif berkata...

seronok2!! dah balik ea babe...rindu kat u :)

A D I A berkata...

i rasa kuching dgn kk best lagi kk kan? i gi kuching gi jalan2 sekitar waterfront and gi shopping tepi2 tu n masuk mall lupa nama dia n makan2 seafood. mee kolok pun tak sesuai dgn tekak i hehehe.

tapi i gi sbb kerja la bukan cuti, maybe lain rasanya kot.

Scya Lollita berkata...

bestnyee . x pena smpai sane . hmm yg kt smnanjung ni pown bape kerat jee

Syahirah Suhaili berkata...

qellissa dah sampai srawak ey..hehe..byk pg jenjalan x? :D

wAnA berkata...

Bestnye! Nak gi jugak...huhu

http://miyokoza-wana.blogspot.com/2011/05/fall-in-love-with-vip-group.html

s h e e berkata...

wahh...pg sarawak...beshnye...hehe...nk ole2...yang2...nnt bg mail address...i poskan your ole2...

Related Posts with Thumbnails