Rabu, 18 Mei 2011

Check in @ Dormani Hotel

Sepanjang berada di Sarawak, Kitorg menginap di Dormani Hotel.Hotel ni mcm hotel baru je, maybe baru beroperasi dlm dua tahun kot. Dormani Hotel ni kategori hotel 3 Bintang, aku ngan Incek Ary amik bilik Deluxe Queen satu mlm Rm 190 sajork plus free 2 breakfast klu x nak breakfast tolak seploh hengget jugak, Rina and Rizal plak amik deluxe king rate dia RM200 per night , beza seploh hengget je queen dan king pon tp sbb Deluxe king tggal satu bilik je, so kitorg amik jelah yg queen lg pon kitorg ni size petite , queen should be okay for us..pastu klu government servant dpt discount seploh hengget lagi..ok ler tu dr takde discount langsung..Sebenarnya Kitorg byk survey hotel lelain, contohnya mcm Grand Margherita, Merdeka Palace etc.. tp byk yg fully booked pastu klu ada yg kosong pon mahal sgt sampai 400++.Yelah, first night tido kat Dormani esoknya trus checkout coz pikir the next day tu nak berjalan kat Santubong manalah tau kot2 kitorg nk tido kat area2 situ.Last2 smpi mlm kitorg patah blk ke bandar Kuching time tu baru terhegeh2 nk cari Hotel, yg byk kosong pon Hotel bajet yg satu malam 70 hengget, tp bilik dia, mak aih mmg x selera lah nak tido.mula2 tu kitorang ingatkan bajet hotel ni ok lah, siap book utk 2 bilik satu mlm kat Hotel ****. konon nak bajet2 coz pikir dah mlm susah nak cr Hotel lain pastu balik tu utk tido je sok pg2 da gerak pegi tempat lain sekali bila masuk je bilik tu tgk bilik mmg buruk giler beb!tilam siap bertompok2 nk baring pon geli , bantal pon siap ada peta.. Bilik air dia jgn citer ar, mcm rumah tumpangan kot ..Pastu tuala pulak x di sediakan! siyes geli beb. Masa tu mmg tak tggu lama lah, trus turun blk kat lobby dia nak check out.Mintak refund ngan mamat kat Cashier tu, harem dia nak bg refund.Then bila Rizal ckp yg tilam tu pon kitorg x cuit, barulah depa nak bg refund tu pon separuh..Ok lah tu dari xde langsung. Yg geram dgn Hotel **** ni, kat gambar dia, bukan main cantik je bilik tp bila tgk real life mmg hampeh.So tgh mlm tu juga kitorang pegi Check in kat Dormani Hotel balik.Nasib baik ada bilik kosong lg kalau tak tido dalam kereta lah jwbnya..pheeuuwww..mmg satu pengalaman buat kitorg, so mlm tu kitorg tido dgn sgt nyenyak kat Dormani hihihi..Next time kalau pergi bercuti tu, tak payah lah nak cari hotel2 bajet ni..Not up to our expectation beb.Serik!
Check in time

our access card

Bilik Queen Deluxe kitorg, ekceli bilik ni kecik je , tp oklah selesa dan staff dia ramah mesra tu yg buat kitorg suka.Facility pon ok, cuma swimming pool ngan bath tub je xde..(yolah hotel 3 bintang ko expect ada swimming pool, bath tub bagai?bayar nak murah , facility nak byk.nilah org kita...hahaha)

Pemandangan dari luar Hotel

Cafe Dormani, breakfast buffet dia sedap gak yg buat aku teringat2 daging masak itam dia..yummehhh


Smile!!

Incek Ary punya second round, mkn roti telur ngan baked beans..kena mkn byk2 coz nak berjalan jauh masa ni..


Map ke dormani Hotel, in case ada korang2 yg nak dtg Sarawak boleh lah check in kat Hotel ni.



Dormani Hotel Kuching
Lot 68, Jalan Datuk Ajibah Abol
Kuching, 93400 Sarawak

Tel: 082 - 241 111
Fax: 082 - 243 333

24 ulasan:

Shiela Latif berkata...

okeylah hotel nieh babe...ada breakfast...mmg nak kena tidor hotel kalau jalan jejauh, kalau kat langkawi tu u takyah risau sangat bilik2 motel dia...okey lagi...takder tompok2 n peta kat bantal...eiiiii geliii i beb...huhu

qellissa berkata...

@Shiela Latif Hotel ni mmg okey babe, yg bajet tu mmg tak bleh blah.siap tompok2 tu yg wat i geli..we oll siap pikir tau tompok apakah itu di tilam..hahaha( ce pikir..ce pikir..)

wadud@duad berkata...

peh akk xajak2..:D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

best...

CaDLyNN berkata...

bestnye jalan2...

ezzah berkata...

survey yg bagus . nanti boleh pegi sana pulak :))

LindaRahim berkata...

x penah sampai sarawak lg...tp lau sy pun memang pilih hotel yg berbintang n ala ala baru...mmg xsuka kalau ada benda geli2 kat bantal atau tilam...hihi...

Nens Collection berkata...

bestnye..sy kalu pergi otel..mst nk curik sabun otel wat balik..buat koleksi..dh blambak dh..simpan dr ms blaja..tp skang lama x dpt..sbb x g jalan2 hee

Azlan Hasan berkata...

wah..not bad for 3 star hotel..kira pas baca entry ni its worth the paying kan??hehehe

Regards,
-Strider-

s h e e berkata...

not bad...rate dan keadaan hotel nampak berbaloi2...thanx for the info...kalau i pg sarawak pasni will surely pilih hotel yg okay...jalan jauh2 mst x puas hati kalo x dapat tido tmpat selesa kn... :)

say no to bajet hotel kt sarawak...ehehe...

Nashays berkata...

Teringin nak tau apekah hotel yg pertama ittew..

Eh teringin lak nak makan mee kolok..

Odah + One = OdahOne berkata...

esk ptg nak g kuching picnic...tapi stay kat hotel pullman...xtaulah ok ke tak hotel tu tapi byr mahal gak...kalo tau awl nak gak stay kat hotel yg u cite ni...mmg selesa...anyway 1st time g kuching hope enjoy..thanx 4 the info...kalo hotel pullman ni xselesa nnti boleh wt entry banned hotel ni...hoho...

Shiela Latif berkata...

@qellissa lagi pikir lagi geliiiii....hiiiii

soooooour berkata...

tido kat masjid je..hehe..

Baca sampai muntah! : Kostum Untuk Baby

Alin Marlini berkata...

berjalan ke Sarawak ye cik Qelissa

NzA berkata...

bestnya p cuti2 msia...

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

ooo sy pernah dok otel nie dua kali. dua kali dtg kuching, dua kali dok sini. bosan2 dok bilik, turun bwh sembang2 dgn staf2 situ. Ada yg sanggup jd kawan bwk jalan2 lagi... mmg bagus staff sini

POSH76 berkata...

bagus info ni.....kalau nak berjalan tak yah hotel mahal2..

sW33tdARLiNG berkata...

kalau jalan tmpt2 orang, asalkan ada tempat tido sudah..! sbb tujuannya nak berjalan2, bukan nak mandi swimming pool, kan..? hehehe

Cik Ina Do do Cheng berkata...

cantik hotel tu. hotel 3 bintang,janji kelengkapan canggih. swiming pool tak de pun tak pe, janji selesa nak tidur.

SANDRA AZWAN berkata...

Sedap nama hotel nie....;-)

Mummy Princess berkata...

saya plan nak ke Kuching bln dpn. Blh bgtahu tau hotel apa yg x best tu (yg pertama tu)? Tlg email kat saya feeza7274@yahoo.com.my

Blogger berkata...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals sent to your cell phone daily.

Start following our trades today and profit up to 270% per day.

Blogger berkata...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you have to watch this video
right away...

(VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

Related Posts with Thumbnails