Selasa, 12 Oktober 2010

first love


Sape penah ader first Love angkat tangan!!?First love ni ialah seseorg yg kita fall in love for the first time selain mak bapak kita. Mesti ramai yg ader first love kan? bukan setakat first love, second love, third love dan seterusnya..Tp kenapa selalu nya org akan igt first love ni? Apa istimewanya first love ni?Mcm aku, byk kenangan pahit manis yg aku simpan dgn first love aku ni.Tp betul ke itu Love? atau setakat puppy Love?Selalunya first love ni lah yang ajar kita erti Sayang, cinta, setia, pengorbanan, rindu dan sebagainya..Coz selama ni kita x pernah rasa apa itu perasaan bercinta. Bila kita bercinta dgn sesorg buat pertama kali, bermacam2 perasaan akan timbul.ye tak? ye lah first experience ko!!...experience mcm mana rasanya ada kekasih hati.Perasaan mcm mana rasanya merindu dan dirindui...Chewah...

First Love aku, aku nama kan sebagai 'A'..Aku kenal A ni kat shopping complex area umah aku. Ekceli slalu gak aku nampak si A ni. tp tak terlintas plak nak berkenalan dgn dia.Masa tu aku baru je lepas peksa SPM..muda trang tang tang lagi..tak terpikir nak bercintan cintun ni.Masa tu asyik terjumpa je, Mana aku pegi dia ada.mana dia ada aku pegi..hahaha...Then kawan dia bg pesanan yg si A ni nak no fon aku..Aku ni jarang nak bg org nombor fon, tp dgn dia aku bleh bg plak.hihihi aku pon gatal gak masa tu..yolah ensem gak mamat tu, ala2 chinese look gitu. Aku plak muka serabai, x lawa langsung..byk jerawat..wonder what makes he interested in me..huhuhu..so my reaction when he asks for my number, of koz lah eksaited. Hari2 si A ni call, x kira masa..pendek kata klu dia x call rasa lain mcm . Tp masa tu juz a fren je xde feeling2 ke laut pon. ?Bila call juz tanya da mkn? da minum? da sembahyang? da bangun? tp mcm best gitu bila everyday org call asking dat silly question.yelah selama ni x penah org nak call aku hari2..First time dia ajak dating, kitorg mkn kat Mc'd perling Mall.Aku order Double cheese burger. Aku punyer lah kontrol ayu, nak makan burger pon cover2 takut nak bukak mulut besar2..kang nampak tak sopan pulak.kelakar plak klu diigt2 balik masa tu. everything mesti nak kontrol..nak jalan pon kontrol..yelah baru2 mengenal erti cinta semuanya nak perfect..tp bila dah bertahun2 kawan xde makna lah nak kontrol2 lagi..Mkn tu klu boleh smpi licin..xde tggal2 kesan lagi dah.dah xde kontrol2 lagi dah..hahaha..meh tgk gambar kenang2an aku ngan si A ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
weewittt.comot kan muka aku time ni. Masa tu aku muda lagi nyah!!x pandai nak makeup2.


p/s: Korang rasa siapakah A ni? adakah A ni incik Ary atau A ni bukan incik Ary? gambar tu sengaja aku blurkan untuk korang meneka..sape org yg pertama teka dgn betul soalan cepu cemas emas ni, i bg hadiah misteri nusantara ye..

13 ulasan:

wadud@duad berkata...

err akak..
wadud rasa wadud tau tuh mestilah encik ary.. ekekeke..
kan3??

yuyus~alexa berkata...

sah la encik ary kan..kalo letak pic org lain,kompem ade yg majok..hoho

Shiela Latif berkata...

nak teka tapi tak tau nama dia babe...

mesti bukan encik ary nie kan?

orang lain nie...ekeke

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

aku tahu name ary jew...
so mayb encik ary...

cha berkata...

erm... A? macam hero citer korea je gambar tu... rasanya, macam bukan encik Ary je.

1st love i, jumpa balik kat FB. adehhh...

kak ina mail berkata...

Ada hadiah tak? kalau teka dengan betul. Jawapannya Ary atau dikenali incik Ary.

FyZa berkata...

1st love sllunya cinta zman monyet..hehe..fyza pun x taw bla stata ada 1st love..hoho

mahira oya berkata...

ary la..heee

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

1st love i bukan my asben yang pastinya..hahahahah :P

Shiela Latif berkata...

nak hadiah babe...ekekeke

SyUhAdA berkata...

incik Ary la org tu..

Blogger berkata...

Searching for the Ultimate Dating Site? Join to find your perfect match.

Blogger berkata...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you got to watch this video
right away...

(VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

Related Posts with Thumbnails