Ahad, 3 Oktober 2010

MAgika..Best ke?

Baru je balik dari tgk filem Magika kat Sunway,
sebenarnya excited nak tgk Movie ni coz ala2 filem mat saleh kan..
So my point of view after watching tis movie is Hokay lah..not so bad.
Filem ni filem muzikal, n aku ni x gemar sgt filem muzikal.
Tp yg best tang pak pandir dan ziana zain menyanyi coz a lil bit kelakar.
Dengan gaya dan memek muka masing2.
Tp tang badang dgn Ayu menyanyi tu aku busan plak coz lagu tu slow je...
So far okay lah citer ni, tp Incik Ary bole terlelap pulak tgk citer ni..haru betul..
Ada scene kelakar, sedih, cintan cintun, kekeluargaan semua di selit dlm citer ni.

Diana daniel sbg Ayu yg tersesat di dunia Magika semasa mencari Adiknya, Malik yg diculik Nenek Kebayan.
Berbagai dugaan ditempuhi dlm perjalanan mencari adiknya,
sehinggalah Ayu berjumpa dgn Badang.
Dan akhirnya berjumpa dgn adiknya Malik.
Kalau korang nak tahu lebih lanjut pg beli tiket kat Panggung Wayang yg berdekatan ye
hahaha..aku ni bukan pandai sgt nak review.

Puteri Bunian, nenek kebayan, Pak Pandir , Mak Andeh dan Gusti Putri..
suker gilerr dgn lagu yg Pak pandir nyanyi..

Ning Baizura sbg Gusti Putri, kelakar tgk watak dia sbg
Puteri Gunung Ledang yg dah tua dan boroi..
Lepas minum potion awet muda trus PGL jd Cantek..
Wonder ade tak potion tu? Aku nak!!!

"Nak kemana kamu bertiga?Jgn sampai Bangunkan Naga"
Walaupon M.Nasir nyanyi setakat 2 baris tu je, Tp aku suker dgr..Best gilos!

p/s: Love one of the quote dr filem ni.."Susah Senang kita Bersama"...

9 ulasan:

Zaer!! berkata...

Yeah! Zaer da banyak tengok blogger post pasal Magika ni! Wah! best x ni??ehehehe.Nak pi tengok ngn zaer?Jom2!haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata...

nak tgk..
hehehe..
:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

best eyh ceta ni?

nak p tengok la...

AiDa AzRyN berkata...

best kan filem magika?^_^

sugar2 kapas strawberry berkata...

da tgk da smlm..best la gak..huhu

i gv 5 stars..ahaha

mawi tak sesuai berlakon musikal

wadud@duad berkata...

wow.. heroin dia cun la kak..
wadud terpikat lak, kim salam kat dia eh..
hehehehe

Shiela Latif berkata...

tak suker nak tengok sebab ada mawi..ekeke

Shiela Latif berkata...

tak suker nak tengok sebab ada mawi..ekeke

cha berkata...

adeiii bila nak g tengok niii...

Related Posts with Thumbnails